Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – De Jodan Boys 1

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – CVV DE JODAN BOYS zaterdag 12-11-2016 14.30 uur

TER LEEDE HOUDT NA BLIKSEMSTART WINST TEGEN DE JODAN BOYS VAST

Al na vier minuten stond het door een penalty van Vincent Ammerlaan en een prachtige actie van Oussama Siali 2-0 en doordat Jodan Boys gedurende de eerste helft niet bij machte was daar veel aan te veranderen en Ter Leede net niet de 3-0 kon scoren gingen de ploegen met 2-0 rusten. In de tweede helft drong het team van trainer Dennis van den IJssel meer aan en kwam na een gemiste penalty toch op 2-1, maar echt gevaarlijk werd het niet meer en Ter Leede kreeg ook nog mooie kansen om de score te verhogen, maar het bleef 2-1 en zo boekte Roodgeel met inbegrip van de bekerwinst de vierde achtereenvolgende overwinning tegen een sterke en gelijkwaardige tegenstander.

In de inmiddels vertrouwde opstelling met Jordi Vierbergen op de linksbackpositie, Toon Zwetsloot op het middenveld, Jeffrey Bock rechts- en Marc de Kruijs linksvoor gaat Ter Leede er weer meteen strak gemotiveerd tegenaan en al na twee minuten draait Jeffrey in de zestien, schiet, Roald Heerkens maakt hands, krijgt geel, de bal gaat op de stip en Vincent scoort al weer zijn zevende doelpunt.

Kort daarna wordt het door het mooiste doelpunt van de middag 2-0: op rechts kapt en draait Oussama Siali zich vrij legt de bal voor zijn linker en schiet het leer onhoudbaar in de linkerhoek.

Een verbaasde trainer Van den IJssel kan schreeuwen wat hij wil, linkerspits Adil Akanioui op de goede positie proberen te krijgen, maar Ter Leede zit er zo bovenop dat we pas in de 32e minuut het eerste schot van Fanny Waandels kunnen noteren. Vlak ervoor heeft Tomas Arroyo Ter Leede bijna op 3-0 gezet door aan een van zijn befaamde rushes vanaf het eigen strafschopgebied te beginnen, dit keer dwars door het midden en na een één-twee alleen voor de keeper te komen, maar de ervaren Marvin Straver weet zijn inzet net met zijn linkerteen tot corner te verwerken en zo blijft voor De Jodan Boys de schade in de eerste helft beperkt.

Wie in de rust nog even niet de kantine induikt voor een kop erwtensoep kan nog genieten van een paar prachtige penalty’s van pupil van de week Luca Jansen, hij maakt er vijf.

Trainer Van den IJssel stuurt zijn team met twee verse krachten, Pattinama voor Dos Santos en Mitchel Heerkens voor Akanioui de kunstwei in en de Boys zijn wat feller en proberen meer druk te zetten, maar Ter Leede is door Oussama in de 50e minuut het eerst gevaarlijk, hij komt door, gaat neer op de rand zestien, maar Kappenberg schiet de toegekende vrije trap in de muur.

Nadat de goed leidende arbiter De Bruijn trainer van den IJssel tot kalmte heeft gemaand, mag Marc de Kruijs rond de zestigste minuut op links en rechts vier corners nemen en één ervan lijkt succes op te leveren, maar man-van-de-wedstrijd Ben van der Lans “kopt” de bal met zijn schouder in en Oussama kan net niet intikken.

Geen 3-0, maar vooralsnog geen 2-1, want de gemakkelijk verkregen penalty – Waandels gaat “vrijwillig” neer in de zestien wordt door Levi Marengo ver naast geschoten.

In de 72e minuut wordt die stand toch bereikt als Waandels een soort miscommunicatie tussen Bogdan, die te vroeg instapt, en Jordy bij de rechterpaal afstraft.

Wordt het dan toch nog spannend? Niet echt. Uit voorzorg wisselt de staf van Ter Leede Jonathan Robertson voor Arroyo, die al geel had, gaat aanvoerder Boelee centraal spelen, Jordy naar rechts en Jona naar links en even later komt Dingjan voor Bok. Marc onderneemt nog enkele mooie rushes, Oussama test in de 89e minuut Straver nog eens, waarna Kevin Duthler hem in de 90e minuut komt vervangen en na vier minuten extra fluit de scheidsrechter af. De druk van Jodan Boys de laatste tien minuten heeft niets opgeleverd.

Drie mooie punten tegen een toch sterk Jodan Boys.

“Als wij winnen van Jodan Boys, zij van Go Ahead Eagles en de Adelaren Feyenoord verslaan, dan kun je nagaan hoe goed Ter Leede is”, aldus Peter Scheltus.

Voetballogica!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (67 geel) , Tomas Arroyo (42 geel, 73 Jonathan Robertson), Ben van der Lans, Jordy Vierbergen, Oussama Siali (90 Kevin Duthler) , Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok (79 Jesse Dingjan), Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik (67 Bradley el Idrissi), Roald Heerkens (3 geel), Bram van Loon, Martijn Jansen, Leroy Branc © (19 geel), Enzo Huntink, Romario dos Santos (46 Elliot Pattinama 84 geel), Fanny Waandels, Levi Marengo, Adil Akanioui (46 Mitchel Heerkens)

Scheidsrechter: M.A. de Bruijn

Assistent-grensrechter: J.A. Koornneef (1e) en C.S. Hoogland

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel