Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – DFS 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – DFS 1 zaterdag 5-11-2016 om 14.30 uur

VERDIENDE ZEGE VAN TER LEEDE OP DFS

In een aantrekkelijk duel heeft een gedreven Ter Leede een overtuigende zege op DFS Opheusden geboekt. Na de mooie, maar wegens vermeend buitenspel afgekeurde treffer van Vincent Ammerlaan kwam Roodgeel al voor de pauze op 2-0 door doelpunten van Siali Oussama en Jeffrey Bok en kort na rust werd het, weer door Bok, 3-0, waarna Ter Leede de druk verminderde. Na twee keer geel voor DFS’er Lucien Dors werd Ter Leedes spel niet beter en kwam DFS nog terug tot 3-1, waarna in de slotfase Vincent Ammerlaan door een benutte strafschop zijn zesde competitietreffer maakte en de eindstand op 4-1 bepaalde waardoor Ter Leede met achttien punten opklom naar de derde plaats.

Al tijdens de warming up bleek dat aanvoerder Mike Boelee niet in staat was om voluit te gaan en daardoor nam Jonathan Robertson de linksbackpositie in en werd Jordy Vierbergen rechtsachter en beiden speelden een goede partij. Verder startte Ter Leede in dezelfde formatie als tegen Feyenoord en Ajax met de youngsters Marc de Kruijs als linkerspits en een actieve, druistige Toon Zwetsloot op het middenveld. Ronnie Verplacnke raakte op de maandagtraining geblesseerd. Het is mooi dat de selectie dermate breed is dat deze en andere geblesseerden – zoals Renee Troost en Tony Schreurs – goed kunnen worden opgevangen.

Ter Leede ging meteen vol op het orgel en al na vijf minuten lag de bal in het DFS-doel toen Vincent met een mooie volleybalaanloop de verre voorzet van Jonathan Robertson in het doel kopte, maar het bleef toch 0-0, want scheidsrechter Vredevoogd annuleerde de treffer op advies van zijn grensrechter wegens buitenspel. Daarover niet getreurd ging Ter Leede door, in de 8e minuut draait Oussama mooi weg en schiet net over. DFS antwoordt in de volgende minuut met een strakke pass op Levi Raja Boean, maar zijn voorzet wordt niet benut, net zo min als die van de verder behoorlijk onzichtbare topscorer Mike Louwaars.

In de zestiende minuut wordt het 1-0. Op rechts straft Oussama aarzelend optreden van de defensie af, hij verlengt een terugspeelbal en zijn puntertje verdwijnt langzaam maar zeker in het doel.

Ter Leede zet door, een mooie pass van Jeffrey Bok op Marc en een voorzet van hem in de 21e minuut worden een prooi voor keeper Veeneman en als Jeffrey twee minuten later in de zestien onderuit wordt gehaald wuift de scheids dat weg.

Na een strakke pass van Mitchell Kappenberg op Marc krijgt DFS zijn eerste kans in de 30e minuut, maar doelman Constantin pakt de inzet van rechtsback Corné Davelaar bekwaam en vijf minuten later is het 2-0 als Jeffrey de strakke trap van links van Mitchell direct in de linkerhoek deponeert en voor rust had het 3-0 kunnen zijn als hij ook nog counter en combinatie Toon – Vincent – Jeffrey goed had afgerond, maar nu schiet hij net links naast.

Maar vijf minuten na rust staat zijn vizier wel weer scherp ingesteld: uit een voorzet van links komt hij iets buiten de zestien in balbezit, hij houdt even in, mikt, de bal schampt de linkerpaal nog en het staat 3-0. Dat moet de genadeslag zijn, maar we weten, denk aan Ter Leede – Spijkenisse, dat het toch geen garantie is, twee minuten later schiet Sebastiaan Kolff via de lat over en even later Mike Louwaars rechts naast uit een verre pass die Jordy net verkeerd taxeert, zijn enige verdedigende slippertje.

Ter Leede drukt minder en DFS probeert de bakens te verzetten en merkwaardig genoeg leidt de rode kaart na twee gele achtereen voor nummer 7 Lucien Dors niet tot een sterker overwicht van Ter Leede. Met Jesse Dingjan voor Marc en even later Kevin Duthler voor Oussama blijft Ter Leede wel aanvallen, maar ook DFS met verse krachten Orin Erick de Waard en Marc Harlaux voor Worm en Louwaars proberen terug te komen. Ter Leede krijgt door schoten van Bok op rechts in de 78e en van Jesse een minuut later twee mogelijkheden en in de 82e een echte kans als Vincent net over kopt, maar in de 83e minuut scoort DFS tegen als het boogballetje van Sebastiaan Kolff via het hoofd van Jonathan in het doel verdwijnt.

Wordt het nog onnodig spannend? Een schot van invaller Harlaux schampt de lat, uit een corner krijgt Rutger Worm nog een kans, maar ook Jeffrey Bok en de opgekomen Tomas Arroyo hadden nog kunnen scoren, de kopbal van de laatstgenoemde gaat net over en ten slotte wordt het in de 92e minuut 4-1 als Jeffrey in de zestien wordt neergetrokken en Vincent de toegekende penalty hard en laag inschiet.

Direct na de erop volgende aftrap fluit scheidsrechter Vredevoogd af en kan Ter Leede weer drie punten bijschrijven.

In deze vorm kan Ter Leede volgende week op de Roodemolen De Jodan Boys met vertrouwen tegemoet treden. Voorwaarts Ter Leede!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Jonathan Robertson, Tomas Arroyo, Ben van der Lans, Jordy Vierbergen, Oussama Siali( 76 Kevin Duthler) , Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg © (45 geel), Jeffrey Bok, Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs(68 Jesse Dingjan (75 geel))

Opstelling DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Laurens Rijnbeek, Rick van Walsum, Jim van Alst, Lucien Dors (72 2x geel), Sebastiaan Kolff, Rutger Worm (67 Orin Erick de Waard), Mike Louwaars (76 Marc Harlaux), Melvin van Osenbruggen (46 Lorenzo Davids), Levi Raja Boean

Scheidsrechter: J. Vredevoogd

Assistent-scheidsrechter: L.M.W. Andy (1e) en D. de Groot

Foto homepage en uitgelichte afbeelding: Jaap Wijntjes

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel