Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – DHC 1

WEDSTRIJDVERSLAG HALVE FINALE DISTRICTSBEKER TER LEEDE – DHC

Dinsdag 11 april 2017 20.00 uur

TER LEEDE IS UITGEBEKERD

Geen finale op 20 mei derhalve. Op zich is dat geen ramp, het ticket voor de KNVB-beker is al binnen, maar erger is het dat aanvoerder Boelee geblesseerd uitviel en dat Ben van der Lans en Melvin van Stijn er met rood vanaf moesten, terwijl het er toch veelbelovend uitzag toen Vincent Ammerlaan na een prima actie van Jeffrey Bok had gelijkgemaakt en Ter Leede daarna en trouwens ook al daarvoor, verschillende mooie kansen kreeg om te scoren.

Zelfs na het vertrek van Van der Lans en de 1-2 uit de vrije trap bleef Ter Leede met tien man jagen op de gelijkmaker en de penaltyserie, maar een bevrijd spelend DHC kreeg vanzelfsprekend meer ruimte en toen Melvin van Stijn in de 82e minuut een doorbraak wilde voorkomen zag ook hij rood, zwaar gestraft vond vriend en vijand. Ter Leede bleef ook met negen man aanvallen, maar een counter van Mostava Frederic in de 85e minuut betekende de 1-3 en dat betekende voor Ter Leede uiteraard einde oefening.

Ter Leede was de bekerwedstrijd met een aangepast elftal begonnen: achterin stond aanvoerder Boelee in het centrum met achter zich doelman Ruben van der Does en naast zich Renee Troost en Jordy Vierbergen en Hakan Bayram als rechts- en linksback. Op het middenveld Toon Zwetsloot en Oussama Siali met Melvin van Stijn op tien en voorin Maurits Splinter op de plek van Jeffrey Bok. Op de bank zaten basisspelers naast de jonge Tom van Egmond.

Het begin was nog wel aardig met een kopbal naast van Marc de Kruijs en een kans voor Melvin uit een pass van de eerstgenoemde. Wel jammer was het dat de vrije trappen en corners die Maurits als vervanger van de licht geblesseerde Kappenberg steeds nam niet uit de verf kwamen.

In de 27e minuut zagen we een solo van Marc en een schot dat een prooi werd voor doelman Mark Smit en zes minuten later kreeg de attente DHC’er Roy Speelman een prachtige kans toen hij een foute terugspeelbal van Siali onderschepte en hij scoorde koelbloedig, laag in de korte hoek.

Ter Leede probeerde wel terug te komen, maar doelrijpe kansen ontstonden niet door te lang doorgevoerde solo’s, te zachte schoten en voorzetten die net gemist werden.

Na de rust kwamen Jonathan Robertson en Jeffrey Bok erin voor Siali en de licht geblesserde Toon Zwetsloot en vooral Jeffrey bracht vaart in de aanval en de kansen kwamen meteen. Melvin kon al in de 46e minuut scoren, maar zijn lage schot in de lange hoek was iets te zacht en kon gepareerd worden, in de 54e minuut kon Bok alleen doorgaan en ging zijn schot nog links naast, maar drie minuten later kapte hij de rechtsback zo kundig uit dat die omviel en had hij het overzicht om Vincent zo nauwkeurig aan te spelen dat hij gemakkelijk de gelijkmaker kon scoren.

De verwachting was dat Ter Leede nu zou doorstoten, maar toen sloeg de pech toe: aanvoerder Boelee verliet met een enkelblessure het veld en werd vervangen door Ben van der Lans, Melvin scoorde in de 63e minuut niet na een mooie combinatie en in de 66e minuut speelde doelman Van der Does een terugspeelbal met zijn zwakke been pardoes in de voeten van een DHC’er en stopte Ben die foutief af en kreeg hij rood. De vrije trap rand zestien schoot Jeffrey van Roon om of door de muur in de rechterbenedenhoek en het stond 1-2.

De rest is al vermeld. In de 74e minuut verrichtte Ruben nog een redding, maar na de tweede rode kaart werd het een moeilijk verhaal en vijf minuten voor tijd werd het ook nog 1-3 en zo kan DHC zich opmaken voor de wel gehoopte, maar niet-verwachte finale op 20 mei.

En Ter Leede? Dat gaat zich herpakken voor de uitwedstrijd tegen Spijkenisse en dus, nieuwe kansen.