Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Hoek 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – HOEK 1 zaterdag 17-03-2018

HOEK WINT EINDELIJK WEER VAN TER LEEDE EN HOE!

“De dag die je wist dat zou komen.” Na vijf opeenvolgende nederlagen zat een winstpartij voor Hoek tegen Ter Leede er een keer aan te komen, maar na de klinkende 1-5 overwinning reageerden zelfs de bestuursleden van Hoek behalve opgetogen enigszins beduusd! Onder aanvoering van de weer uitblinkende captain Vandepitte speelde Hoek nu veel aanvallender en met de ijskoude noordoostenwind in de rug kwam het al voor de rust op een 1-3 voorsprong nadat Ter Leede nog wel de 0-1 achterstand had weggewerkt. Na de rust bleek Ter Leede totaal niet in staat om het windvoordeel te benutten, integendeel Hoek kon in het derde kwart van de wedstrijd uitlopen naar een verpletterende 1-5 en om het drama compleet te maken moest aanvoerder Boelee vijf minuten voor tijd ook nog met rood het veld verlaten. Een prima dag voor Hoek dat de leiding in de derde periode neemt, een ontluisterende voor Ter Leede, daar waar de dag met de mooie 5-0 overwinning van Ter Leede 2 op De Jodan Boys 2 nog wel zo goed begonnen was!

Behalve tegen de felle ijskoude noordooster moest Ter Leede ook meteen opboksen tegen een meteen druk zettende tegenstander en met de eerste aanval die doelman Sándor wist te onderbreken zette Hoek meteen de toon. Je zag ook direct dat het moeilijk voetballen was met die wind, maar met een prima uittrap van Lászó wist hij toch Jeffrey Bok in de 16e minuut te bereiken die op zijn beurt Siali aan het werk zette wiens schot echter te zwak was om doelman Jordi de Jonghe te verontrusten. Even later weer een aardige aanval van Ter Leede en een goed schot van Bok gepareerd door De Jonghe en ook Jeffreys volgende schot na een mooie schijnbeweging weet hij tot corner te verwerken.

Beide ploegen geven elkaar goed partij, maar in de 25e minuut gaat het voor Ter Leede mis. Doelman De Jonghe trapt goed en ver uit – herinnert u zich nog een uittrap van hem die via het hoofd van Youssef Ait-EL-houssi in zijn eigen doel verdween? –  en vanwege de wind timet de tot nu toe sterk spelende Jonathan Robertson verkeerd en zijn kopbal wordt een assist voor spits Bram Leroy, net als in de thuiswedstrijd scoort hij, alleen nu blijft het niet bij één treffer voor Hoek.

Ter Leede antwoordt met een actie van Siali en Ian van Otterlo, diens inzet houdt het midden tussen een schot en een voorzet en dat leidt dus tot niets, maar het is Hoek dat doorgaat met twee corners en schot van Leroy en een gevaarlijke situatie in de zestien van Ter Leede, waarbij doelman Sándor eerst mistast, maar even later de bal tot corner stompt, alweer de vierde voor Hoek. Toch komt Roodgeel op gelijke hoogte: Ter Leede countert in de 39e minuut met Siali op links, zijn voorzet bereikt Jeffrey Bok en die scoort zijn twaalfde treffer.

We staan weer gelijk, ja, maar heel even, want een foutje van Rob Zandbergen betekent twee minuten later balverlies en het is Rik Impens die dat na een mooie aanval deskundig afstraft en het leed is nog niet geleden: in de 45e minuut kopt Stefan Kraaijvanger op rechts onder een prima pass van aanvoerder Vandepitte door, de bal wordt voorgezet en de spits met de mooie lange naam Daniël Oladimeij Oluwaseun Akindayini – een hele mond vol voor onze lady-speaker – scoort de 1-3 en dan geeft scheidsrechter Sahiner het rustsignaal. Al wat Ter Leede is zoekt beduusd binnen een warmere plek op.

Dan moet het maar met de wind mee in de tweede helft gebeuren. Welnu, dat kunnen we vergeten. Kennelijk weet Ter Leede niets met het windvoordeel te doen. Direct na rust scoort Hoek al bijna de vierde, Ian krijgt meteen hierop nog wel een mooie kans,  speelt de bal net iets te ver voor zich uit, maar het is Hoek dat veruit het gevaarlijkst is. Een bal van Rik Impens uit een voorzet van Leroy verdwijnt in het zijnet, zijn schot in de 70e minuut pakt László nog, maar twee uitvallen in de 78e en 81e minuut van Hoek leiden tot de 1-4 en de 1-5. De doelpuntenmakers zijn Fabian Wilson en invaller Sidy Ceesay.

Ter Leede dat inmiddels al driemaal gewisseld heeft, Niels van Veen voor Ben van der Lans, Joey van den Berg en Steven Wajer voor Siali en De Kruijs, weet hier niets tegenover te stellen en het wordt nog erger als na een overtreding van aanvoerder Boelee in de 85e minuut scheidsrechter Sahiner hem de rode kaart geeft. Met tien man speelt Ter Leede deze rampwedsrijd uit en als de scheids affluit wordt er wel gedanst, maar door Hoek,  en de tafel in de Ter Leedekleedkamer blijft op zijn plek. In het clubhuis wordt het later als deze dreun verwerkt is met verloting en veiling toch nog erg gezellig en dat kun je gerust één van de kwaliteiten van Ter Leede noemen.

Volgende week een nieuwe kans thuis tegen AFC om het geschonden blazoen te herstellen. De laatste plek in de derde periode, dat kan toch niet!

Opstelling Ter Leede: László Sandór, Mike Boelee © (85 rood), Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson, Ben van der Lans (65Niels van Veen), Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok,  Oussama Siali (75 Joey van den Berg), Marc de Kruijs (75 Steven Wajer)

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe, Thomas van Renterghem, Kim van den Bergh, Reguillo Vandepitte ©, Fabian Wilson, Bram Leroy (89 Birgen Martens), Rik Impens (60 geel), Aaron Verwilligen (85 Yoshi Verbrugge), Zinho Chergui, Stef de Backer, Daniël Oladimeij Oluwaseun (75 Sidy Ceesay)

Scheidsrechter: B. Sahiner

Assistent-scheidsrechter: L.M.W. Andy (1e)  en R. Schiffel

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk