Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Noordwijk 1

Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Noordwijk 1 zaterdag 23 september 2017 14.30 uur

TER LEEDE TOONT VEERKRACHT EN BEDWINGT KOPLOPER NOORDWIJK

Het werd een boeiende bollenstreekderby, vooral in de doelpuntenrijke tweede helft. Hoewel Jeffrey Bok in de eerste helft namens Ter Leede de eerste grote kans kreeg, was de 0-2 voorsprong voor de rust terecht, maar na de pauze toonde Ter Leede met enkele verse krachten karakter en kwam tot 2-2 terug. Juist toen de thuisploeg op weg was naar de derde treffer sloeg Noordwijk uit een corner toe en kwam het opnieuw op voorsprong. Maar deze domper was voor Ter Leede niet de genadeklap, want  nadat Bok in de slotminuut in de zestien neerging was hij het zelf die de penalty benutte en de stand gelijktrok. Met zijn 26e treffer krijgt Jeffrey van Voetbalnederland ook zijn eerste ster!

Ter Leede startte nog zonder aanvoerder Boelee in dezelfde formatie als in de bekerwedstrijd tegen Katwijk en het mag gezegd worden, het begint goed, Jesse Dingjan komt al in de eerste minuut op rechts door en schiet naast, een combinatie tussen Ian van Otterloo, Marc de Kruijs en Jeffrey Bok beëindigt de laatstgenoemde met een te gemakkelijk schot voor doelman Amezrine. In de 9e minuut toont Rob Zandbergen zijn goede vorm, met een uitstekende sliding voorkomt hij dat Tjeerd Westdijk kan doorbreken.

Een mooie combinatie door het midden, opgezet door aanvoerder Verplancke strandt in schoonheid, maar in de 12e minuut komt voor Ter Leede de eerste grote kans als Jeffrey Bok op rechts doorbreekt en alleen op het doel afgaat en doelman Mustafa Amezrine verricht een eerste redding.

Ter Leede is in die fase beter, maar het is Noordwijk dat in de 17e minuut op voorsprong komt als Verplancke op de rand van  de zestien hard wordt aangepakt, de scheidsrechter laat doorspelen en uit de daaropvolgende scrimmage Tjeerd Westdijk de 0-1 kan scoren.

Ter Leede reageert met een aanval van rechts, Bok zet voor en er lijkt hands gemaakt te worden in de zestien, maar scheidsrechter Fikkert laat doorspelen. Hierna wordt Noordwijk sterker, we noteren een gekraakt schot in de twintigste en vijf minuten later een schot naast van rechtsback Sonny ten Hoope en weer een scrimmage voor het Ter Leededoel, maar nu kan Laszlo Sandor redden. Het wordt langzaamaan ook duidelijk dat Ben van der Lans op rechts een lastige middag krijgt tegen Denzel James die hem regelmatig op snelheid passeert en dan  gevaarlijk kan voorzetten.

Het duurt tot de veertigste minuut voordat Noordwijk de voorsprong vergroot. Eerst zien we nog een mooie solo van de oprukkende Rob Zandbergen, maar na een foute inspeelpass van Kraaijvanger op de gedekt staande Verplancke zorgt Martijn le Congé via de kluts voor de 0-2. Na twee ongevaarlijke schoten van Jeffrey en Marc gaan de ploegen rusten. Ter Leede krijgt misschien aardige kansen, maar de echte overtuiging ontbreekt en Noordwijk staat er prima voor. Gaan zij zo door, is de vraag.

Nee dus. Na de thee komt Ter Leede met Niels van Veen veel feller voor de dag. Hij neemt de centrumspitspositie in en Jesse Dingjan gaat naar links, er zit weer Schwung in de aanvallen, meer brutaliteit. Al in de 47e minuut krijgt Ian van Otterloo een geweldige kans, maar zijn schot zien de Ter Leede-aanhangers achter het doel van Amezrine tot hun verbijstering net naast gaan, maar Ter Leede leeft weer!

Noordwijk laat zich niet onbetuigd, Denzel James passeert Ben van der Lans,  zijn voorzet wordt overgeschoten en uit een corner van Le Congé wordt de bal bijna in het eigen doel gewerkt, maar in de 60e minuut komt toch de aansluitingstreffer als Niels van Veen de vrije trap van links van Ian van Otterllo fraai inkopt. De aanhang achter het doel juicht en wil meer en dat gebeurt ook, bij Ter Leede de actie en bij Noordwijk de reactie.

Trainer Zethof brengt Nick van Staveren in voor Rob Overvliet, een minuut later scoort Ter Leede de gelijkmaker: Niels van Veen komt op rechts door, hij wordt verdedigd, maar de bal belandt bij Jeffrey Bok, die kapt en schiet hard in in het door Amezrine verlaten doel, 2-2!

Ter Leede wil na een blessurebehandeling van Rob Zandbergen meer en na een foutje in de Noordwijkdefensie kapt Bok zijn tegenstander uit, schiet, maar redt Amezrine.

Trainer Wisman wisselt hierna zijn beide backs, op links komt Jonathan Robertson erin, op rechts Nilton Sonha, die in de 74e minuut zijn voorzet van rechts door Niels van Veen naast gekopt ziet worden. Met De Roode voor Hoogerwaard zet Noordwijk nog eens aan en met succes, want waar Ter Leede jaagt op de derde is het Hillegommer Nick van Staveren die uit een corner zijn eerste competitietreffer voor Noordwijk maakt, zijn kopbal stuitert via de lat achter de doellijn.

Een domper voor Ter Leede en het is ronduit knap dat de ploeg zich nog niet neerlegt bij een nederlaag en wéér op zoek gaat naar de gelijkmaker en dat lukt in de 90e minuut als Jeffrey Bok in de 90e minuut in duel met de ingevallen Manuputty in de zestien neergaat en hijzelf de toegekende penalty benut.

Deze 3-3 wordt ook de eindstand van deze aantrekkelijke derby. Als we de balans opmaken, moet Ter Leede dan blij zijn met het ene punt? “Het hadden er drie moeten zijn”, bromt assistent-trainer Jan Blankespoor, maar gezien het scoreverloop zal hij net als de meeste toeschouwers toch ook wel tevreden zijn met het gelijkspel.

Tegen Katwijk een prima eerste helft, tegen Noordwijk een uitstekende tweede, dan hopen we aanstaande zaterdag op de Roodemolen op twee zulke helften tegen Zwaluwen. Dat kan! Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Ben van der Lans (75 Nilton Sonha), Stefan Kraaijvanger, Sami Mouchih (75 Jona Robertson), Rob Zandbergen,  Ronnie Verplancke ©,  Jeffrey Bok, Ian van Otterloo), Marc de Kruijs (46 Niels van Veen),  Toon Zwetsloot, Jesse Dingjan

Opstelling Noordwijk: Mustafa Amezrine, Sonny ten Hoope, Brayen Bröcker, Martijn le Congé ©, Maurice van der Neut (35 geel), Thomas Reynaers, Diederick Hoogerwaard (77 Ronnie de Roode), Tjeerd Westdijk, Rob Overvliet (67 Rick van Staveren), Emiel Wendt, Denzel James (76 Raymond Manupuuty 90 geel)

Scheidsrechter: B.J. Fikkert

Assistent-scheidsrechter: R. Janssen  (1e) en J.J. van der Ley