Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Noordwijk 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – NOORDWIJK 1 zaterdag 15-10-2016

TER LEEDE TREKT IN FLETSE DERBY AAN HET KORTSTE EIND

Het leek wel een reünie van oud-spelers met onder meer Carlo van Zelst, Jack Honsbeek, Alain Kampfens, Patrick Kalkema en later Noordwijker spits Ruud Bröring en doelman Wim van Harskamp voor en na een wedstrijd die maar geen echte derby wilde worden. Noordwijk startte het beste, maar paste zich gaandeweg aan het matige niveau aan en na de doelpuntloze eerste helft werd het niet veel beter. Noordwijk kreeg wel een paar aardige kansen, kwam in de 75e minuut door centrale verdediger Brayen Bröcker op 0-1, gaf zelf nauwelijks iets weg en het was typerend dat voor Ter Leede de in de 63e minuut ingevallen Toon Zwetsloot tot man-van-de-wedstrijd werd gekozen. Een teleurstellende wedstrijd, maar wel een zeer geanimeerde derde helft.

Na de actie van pupil van de week Miles Verschoor startte scheidsrechter Bijl, en niet de eerder aangekondigde Ruud Bossen, de wedstrijd. Ter Leede met Jeffrey Bok in de basis voor de geblesseerde Maurits Splinter kwam in het begin nauwelijks aan aanvallen toe. We zagen alleen een schot naast van Oussama Siali in de vijfde minuut op aangeven van Hakan Bayram, die degelijk speelde behalve een foutje in de 17e minuut waarna Westdijk door kon, en even later een voorzet van Kappenberg die Amezrine gemakkelijk onderschepte. Noordwijker Marios Lomis had toen al over gekopt, 1e minuut, en de treffer van aanvoerder Stefano Goncalves in de 14e minuut werd afgekeurd.

Noordwijk had het overwicht, speelde nauwkeuriger waar het inspelen van Ter Leede vaak mis ging: als een pass in de voeten kwam, was de speler diep gegaan en als hij de bal in de voeten wilde, kwam de bal diep. En bij vrije trappen moest er meestal gesprint worden om het leer voor de cornervlag binnen te houden. Pas in de 27e minuut zagen we een aardige aanval toen Vincent uit een pass van Kappenberg over kopte. In de 39e minuut passeerde Vincent op links drie spelers, poortte er ook één, maar zijn voorzet leidde tot niets.

Omdat Noordwijk zich aan het spelpeil van Ter Leede aanpaste gingen de ploegen met 0-0 rusten en na de pauze was het centrale verdediger Bröcken die uit een hoge vrije trap van links in de 48e minuut over kopte en in de 56e minuut kwamen er kansen voor Noordwijk, maar die werden niet benut. De trainers wisselden: Jeroen Borsboom kwam er in minuut 57 in voor Marios Lomis en Jordi Viergever een minuut later voor Hakan.

Ter Leede dringt iets meer aan, Oussama Siali countert en bedient Jesse Dingjan, er komt een corner op rechts voor Ter Leede en Jeffrey Bok schiet naast. Noordwijk antwoordt met een veel betere kans voor Ruperto Dorothea in de 63e minuut, maar hij knalt keihard in het zijnet, tot wanhoop van trainer Corneille.

Maar het doelpunt komt toch: uit een corner op links van Goncalves tikt de mee opgekomen Bröcken de bal droog in bij de eerste paal en Noordwijk juicht en leidt en het Ter Leede publiek lijdt.

Ter Leede probeert iets terug te doen en in de 81e minuut krijgt Amezrine zijn moeilijkste werk: na een aardige aanval van Ter Leede gaat Oussama op de rand zestien neer, schiet Kappenberg de vrije trap met precisie door de muur en bokst Noordwijks goalie de bal deskundig weg.

Even later vervangt Kevin Duthler Siali en ook Bart Spil komt erin voor Dorothea, maar dat verandert weinig en na twee minuten extra fluit scheidsrechter Bijl de derby die die naam nauwelijks verdient af.

Jammer, volgende week hopelijk beter als Ter Leede bekert tegen Feyenoord uit en daarna mag Roodgeel het in de competitie opnemen tegen Ajax.

Eerst Feyenoord, dan Ajax, dat klinkt toch leuk.

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©,Tomas Arroyo, Ben van der Lans, Hakan Bayram (47 geel, 58 Jordi Vierbergen), Oussama Siali (82 Kevin Duthler) , Ronnie Verplancke (63 Toon Zwetsloot), Mitchell Kappenberg, Vincent Ammerlaan, Jesse Dingjan (74 geel) , Jeffrey Bok

Opstelling Noordwijk: Mustafa Amezrine, Guy Smith, Brayen Bröcken (78 geel), Martijn le Congé, Dorothea Ruperto (85 Bart Spil), Mark Veerman, Stefano Goncalves ©, Diederick Hoogerwaard, Tjeerd Westdijk (87 Maik van Zanten), Marios Lomis (57 Jeroen Borsboom), Denzel James