Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Nootdorp 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – NOOTDORP zaterdag 7 april 2018  14.30 uur

RUIME ZEGE VAN TER LEEDE OP NOOTDORP

Op een zonnige Roodemolen startte Ter Leede voortvarend en binnen acht minuten stond het met 2-0 voor. Het duurde daarna wel tien minuten voordat Nootdorp zich enigszins hersteld had en aan aanvallen kon gaan denken, maar toch zorgde een solo van Joey van den Berg na een half uur voor de ruststand 3-0. Na de pauze nam de thuisploeg na vijf minuten gas terug en bood het als gulle gastheer de bezoekers de gelegenheid om wat terug te doen. Zwak verdedigen leidde tot de 3-1, maar ondanks een tweetal mogelijkheden wist Nootdorp niet meer te scoren en vlak voor tijd toonde invaller Siali zijn klasse en bracht hij de eindstand op 4-1. Uiteindelijk een gemakkelijke overwinning al had Ter Leede wel iets meer aan het doelsaldo kunnen werken.

Ter Leede maakt van meet af aan duidelijk dat het wil aanvallen. Het start tegen de zuidenwind in met weer aanvoerder Boelee in de gelederen en Sami Mouchih op de linksbackpositie. Op de bank wachten Jonathan Robertson en Oussama Siali naast de andere wisselspelers hun kans af om hun kunsten te vertonen. Het eerste geplaatste schot van Jeffrey Bok in de tweede minuut uit een ingooi van Mike Boelee gaat links over, het tweede van Ben van der Lans na een actie van Joey van den Berg op rechts  vliegt links naast en een mooie combinatie tussen Marc de Kruijs, Jeffrey Bok en weer Mike Boelee, die veel ruimte krijgt om op te bouwen resulteert in de eerste van de in totaal negen corners. Een minuut later, in de zesde, valt dan de 1-0 die er echt aan zat te komen: uit een prima assist van Bok kopt Ian van Otterlo hoog links in.

Nootdorp krijgt niet de kans om op adem te komen, want al twee minuten later zwenkt Marc de Kruijs op snelheid langs zijn verdediger naar binnen, speelt Jeffrey aan en diens schot/voorzet wordt door – ik dacht – Roy Beyer in het eigen doelgewerkt en het staat al 2-0. En hierna blijft doelman Yannic Augustinus het druk hebben, in de negende minuut pakt hij een stuiterbal van Bok, even later mislukt een één-twee tussen Jeffrey en Ian maar nipt en na een leuke inspeelpass van Stefan Kraayvanger op Joey gaat het schot van Rob Zandbergen maar net over.

Intussen is Nootdorp enigszins van de schrik bekomen, heeft het een eerste corner gekregen die door Mike wordt weggekopt en mag Mike Hollenberg in de 17e minuut op links een vrije trap nemen die Ruben onderschept, lost, maar door de alerte defensie wordt weggewerkt. Hierna volgen drie heel aardige aanvallen van Ter Leede, waarbij de derde van Marc op Ian de doelman mistast, maar het schot van Van Otterlo wordt geblokt. In de 25e minuut bokst een geschrokken doelman een vrije trap – toegekend doordat Joey van den Berg net buiten de zestien is neergelegd –  die dwars door de muur vliegt met twee vuisten weg en we horen op de tribune een luid GVD, waarschijnlijk van de doelman en bedoeld om zijn defensie te alarmeren.

Het helpt niet, want in de 30e minuut ontfutselt Joey een verdediger de bal en stormt onstuitbaar de zestien in en scoort met een hard, laag schot in de linkerhoek de 3-0.

Hierna pakt Ruben na een corner in de 37e minuut het eerste schot van Nootdorper Randy Stanneveld, krijgt de ploeg nog een vrije trap en voert aan de andere kant Marc de Kruijs in minuut 44 een mooie solo net iets te ver door waar hij misschien beter had kunnen afspelen en daarna gaan de ploegen rusten.

Na de theepauze start de thuisploeg voor de windnog wel aardig met een solo van Joey van de Berg en een schot rechts laag van Jeffrey na een pass van Rob Zandbergen, maar de druk van Ter Leede valt weg en Nootdorp ruikt zijn kans.

Hoe komt dat toch? Tja, het is ineens veel warmer, de vermoeidheid van een eerdere zware training laat zich na vijf minuten gelden, je staat met 3-0 voor en dan vormt zich onwillekeurig de gedachte “een tandje minder kan ook wel”. De tegenstander op zijn beurt denkt: “we staan met 3-0 achter, de beuk erin, wat maakt het uit, we zien wel” en tot ieders verbazing beginnen de gasten ineens duels te winnen en veroveren ze het middenveld. Ziedaar, voetbal, ook en vooral een mentaal spel, de jager wordt prooi, de prooi jager en voor je het weet staat de dominante ploeg onder druk en als er dan achterin ook nog persoonlijke fouten worden gemaakt scoort de underdog tegen: zwak verdedigen van Sami Mouchih op links, weifelend ingrijpen daarna, Mike Boelee die met een sliding het schot niet kan blokkeren en middenvelder Jeffrey Flohr scoort al in de 51e minuut de 3-1.  En trainer Boereboom vuurt zijn team onophoudelijk aan tot meer actie en daarom moet Ruben van der Does in de 62e minuut na een dieptepass al redden en voorkomt hij in de 81e minuut ook nog een keer de aansluitingstreffer.

Natuurlijk laat ook Ter Leede zich gelden ondanks dat het minder dwingend bezig is. In de 63e minuut breekt Ian van Otterlo op rechts door en wordt dan getorpedeerd door aanvoerder Blom – die door zijn actie ook zichzelf blesseert – daarna terecht geel krijgt en zeven minuten later gewisseld wordt door de topscorer van Nootdorp Manuela Marcley. Deze naar zeggen niet geheel fitte nummer elf zorgt vrijwel meteen voor gevaar, maar dat levert slechts Nootdorps zesde corner op. Meteen hierna scoort  Joey uit een pass van Boelee in buitenspelpositie dus dat feest gaat niet door.

Ter Leede wisselt: eerst komt Jona Sami aflossen en twee minuten later in de 75e minuut komt Siali erin voor Joey van den Berg. Dat pakt positief uit: Jona verdedigt goed en Oussama heeft er aanvallend zin in: nadat Ruben redt in de 81e minuut zien we een combinatie tussen Bok en Siali, de laatste draait op rechts mooi weg speelt de inlopende De Kruijs aan, die wil met links scoren, zijn inzet wordt geblokt, waar het met rechts misschien wel was gelukt. Na nog twee schoten van Siali en een net niet gelukt steekpassje van Bok op hem, treft Oussama in de 89e minuut wel doel: zijn lage harde schot op rechts zorgt voor de 4-1 en direct na de aftrap fluit de goed leidende scheidsrechter Schaper af.

Weer een verdiende winst van Roodgeel. Volgende week volgt de zware uitwedstrijd tegen SteDoCo. Op naar Hoornaar volgende week.

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Mike Boelee ©, Sami Mouchih (73 Jonathan Robertson),  Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen , Ben van der Lans,  Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok, Joey van den Berg(76 Oussama Siali), Marc de Kruijs

Opstelling Nootdorp: Yannnic Augustinus, Tanninc Blom © (65 geel, 70 Marcley Manuela),  Stefan Stam, Roy Beyer (87 Gerard Rust), Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof, Gillian Pieper, Jeffrey Flohr, Charlie Windhorst (55 Richard Casius), Randy Stanneveld

Scheidsrechter: D. Schaper

Assistent-scheidsrechter: (M. Dreise (1e) en W.J.M. Linders