Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – ODIN ’59 1

WEDSTRIJDVERSLAG 2E RONDE NACOMPETITIE TER LEEDE – ODIN ‘59

Zaterdag 27 mei 2017 om 14.30 uur

EEN GELIJKSPEL MAAR ER ZAT MEER IN!

En dat kunnen beide ploegen zeggen. Ter Leede startte mat met misschien nog de uitputtende dinsdagavondwedstrijd tegen Staphorst in de benen, terwijl ODIN feller begon en de vroege voorsprong was dan ook terecht, toch kwam de thuisploeg al voor de drinkpauze in het spel, maar ondanks een handvol kansen ging de Wismanbrigade met 0-1 rusten. In de tweede helft had Ter Leede overwegend het initiatief met name door de voor de verdediging ongrijpbare Marc de Kruijs die ook voor de gelijkmaker tekende, maar ook met de ingebrachte Tony Schreurs wist Ter Leede in de eindfase niet meer te scoren en verlieten beide ploegen moegestreden de zinderende kunstgrasvlakte.

Ter Leede kwam in bijna dezelfde opstelling als tegen Staphorst het veld in, alleen met Melvin van Stijn voor de geschorste Toon Zwetsloot. ODIN was direct bij de les en al in de tweede minuut kopte Eelke de Graaf op de lat. De thuisploeg reageerde mat, maar kreeg toch in de 7e minuut een eerste kans toen na een voorzet van De Kruijs op links Vincent Ammerlaan uit de kluts kon inschieten, maar zijn te zachte inzet kon doelman Barry van Dijk keren.

Een minuut later scoort ODIN wel: na zeldzaam balverlies van Jeffrey Bok op het middenveld en een mooie een-twee die Kappenberg niet weet te onderscheppen kan Nigel Hardenberg de uitlopende Bogdan Constantin passeren en staat het 0-1. Omdat Ter Leede nog steeds niet alert reageert gaat ODIN met een steeds op het randje van buitenspel spelende De Graaf door en vijf minuten later weet Bogdan na een mooie voorzet van Hardenberg op aanvoerder Scheffer en een erop volgende corner net aan een tweede treffer te voorkomen.

Pas In de 19e minuut wordt Ter Leede weer gevaarlijk als Mike Boelee op rechts vrij kan opkomen en schieten en Marc de Kruijs bijna uit de kluts scoort, maar doelman Van Dijk weet al liggend de bal te keren en een minuut later ziet de verder uitstekend leidende scheidsrechter De Gast een duidelijke handsbal van een verdediger in de zestien over het hoofd, misschien is hij ook aan de eerste drinkpauze halverwege de eerste helft toe.

In de 25e minuut is het toch weer ODIN dat na een mooie aanval de volgende kans krijgt, maar nu weet Bogdan met de punt van zijn schoen de 0-2 te voorkomen.

In het laatste kwart van de eerste helft krijgt Ter Leede nog drie kansen: in de 32e minuut komt Bok op rechts op, schiet keihard diagonaal, maar duwt de doelman zijn schot corner, in de 35e minuut schiet Oussama Siali, duidelijk minder scherp dan dinsdagavond, in het zijnet na een mooie actie van Marc, een corner en een scrimmage en in minuut 43 kan Marc zelf vrij inkoppen uit een voorzet van de mee opgekomen Renee Troost, maar kopt hij helaas iets teveel cross en de bal gaat rechts naast en op slag van rust schiet Kappenberg – die even daarvoor nog een uitstekend schot had afgeblokt – uit een vrije trap in de muur.

En dan zijn de ploegen echt aan de rust toe.

Na de pauze verschijnt Ter Leede in ongewijzigde opstelling, maar trainer Plug heeft Margel Muzo als linkerspits voor Stefan Seijs ingebracht en op deze kleine, snelle speler moet Mike Boelee zich duidelijk even instellen en in de 53e minuut is het Melvin Stijn die met een ferme sliding de doorgebroken Muzo, die Bogdan even daarvoor al tot een redding dwong, gelukkig weet te stuiten ( Muzo kon trouwens opkomen omdat de scheidsrechter liet doorspelen nadat Boelee geblesseerd bleef liggen).

Ter Leede gaat op zoek naar de gelijkmaker. Al na tien minuten kopt Siali uit een voorzet van Bok over en in de 62e minuut krijgt Mitchell Kappenberg vlak voor de zestien de bal panklaar van Jeffrey Bok, maar ook zijn schot vliegt over de lat. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Ter Leede direct daarna weer een zwakke fase kent en ODIN weer kansen krijgt, maar gelukkig blijft doelman Constantin paraat.

Met Tony Schreurs voor de moegestreden Oussama Siali wordt Ter Leede dreigender en het is Marc de Kruijs – die steeds vaker langs zijn rechtsback dendert – die voor de gelijkmaker zorgt als hij weer op snelheid de zestien inkomt, ook de centrale verdediger verrast door niet naar links te kappen, maar met rechts doelman Van Dijk in de korte hoek weet te verrassen.

Op zoek naar nog meer stootkracht brengt de technische staf nu ook Joey van den Berg in de spits in en neemt Vincent de plek op het middenveld van de uitgeputte Melvin van Stijn over en in de 82e minuut vervangt Jordy Vierbergen de geblesseerde Boelee die zijn aanvoerdersband overdraagt aan Mitchell Kappenberg.

Gescoord wordt er niet meer. Doelman Van Dijk redt nog op een inzet van Vincent na een mooie combinatie tussen Bok en Schreurs, ODIN krijgt nog twee corners achtereen in de 84e minuut, een actie van Marc uit een pass van Ammerlaan wordt ook slechts een corner en na een ongevaarlijk schot van Tony op links blaast scheidsrechter De Gast af en gaan de moegestreden ploegen met een gelijkspel naar de kleedkamer.

Volgende week op Sportpark Assumburg de ontknoping. De kansen? Fifty-fifty!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (82 Jordy Vierbergenl), Tomas Arroyo, Renee Troost, Jonathan Robertson, Melvin van Stijn (75 Joey van den Berg), Mitchell Kappenberg (43 geel), Oussama Siali (67 Tony Schreurs) , Jeffrey Bok, Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs

Opstelling ODIN: Barry van Dijk, Milo Cremers, Ron Scheffer ©, Nigel Hardenberg (72 Erik Lensen), Jurjen Dikker, Eelke de Graaf, Stefan Seijs (46 Margel Muzo), Lars Boekel, Mart Willemse (70 Matthijs Krijgsman), Nick Burger, Denzel Alonzo Meijer

Scheidsrechter: T. de Gast

Assistent-scheidsrechter: E.J.H. de Gier (1e) en R. Westenberg

Vierde official: M.A. Roeleveld

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel