Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Rijnvogels 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – FC RIJNVOGELS 1 zaterdag 20-01-2018 14.30 uur

Scheidsrechter P. Henshuijs

WILSKRACHTIG RIJNVOGELS VERSLAAT TER LEEDE OP DE ROODEMOLEN

Ter Leede – Rijnvogels 0-3! Ja, dat is even slikken. Na een goed begin van Ter Leede met enkele kansen was het de ploeg van trainer Simons die zo ongeveer uit de eerste aanval in de 24e minuut op voorsprong kwam. Ter Leede had tijd nodig om die tik te verwerken en werd pas zo’n tien minuten later weer gevaarlijk, maar ging toch met 0-1 rusten. Na de pauze startten de Rijnvogels weer goed, bleven fanatiek en kort dekken en liepen in de 74e minuut uit tot 0-2. Ter Leede wist de witte muur niet meer te slechten en moest zelfs nog een doelpunt toestaan. Door hun vastberaden optreden konden de Rijnvogels alle punten meenemen naar de Kooltuin en delen ze nu in de tweede periode met dertien punten de koppositie met Ter Leede en zijn ze in opmars naar de top.

Ter Leede startte tegen de gewoonte in van oost naar west met Ian van Otterlo weer in de basis, maar nu ontbrak Jeffrey Bok met een enkelblessure. Zijn plek op rechts werd ingenomen door die andere linkspoot Jesse Dingjan. Rijnvogels kende in de basis ten opzichte van oktober vijf wijzigingen: Arno Dijkstra en Robbin van Dijk waren van de partij,  Marc de Kruijs kreeg de snelle rechtsback Bright Ampong – Zweistra tegenover zich en Joey Lahouh en Ryan Lugtigheid hadden nu meteen een basisplek gekregen.

Ter Leede begint uitstekend tegen een zeer compact spelend Rijnvogels en dat leidt al in de eerste minuut tot een vrije trap van Siali en in de derde tot de eerste van de in totaal elf corners die Ter Leede mocht nemen, tegen twee voor Rijnvogels, 11-2, maar dat telt niet.

De eerste goede kans krijgt Jesse Dingjan in de zesde minuut, maar via de vingertoppen kan doelman Verkerk zijn schot tot corner verwerken en uit die korte tweede hoekschop komt de bal via Marc de Kruijs bij Jonathan Robertson die recht in de handen van de doelman schiet. Een ding is duidelijk: Ter Leede valt aan en Rijnvogels verdedigt zich met hand en tand.

Een vrije trap van Oussama Siali op rechts draait bijna de rechterhoek in, maar de verraste Verkerk weet de bal nog net corner te tikken. Pas hierna weet Rijnvogels iets terug te doen, het krijgt een vrije trap en een corner, maar daarna is het weer Van Otterlo die na een goede aanval Marc net iets te hard aanspeelt, waarna deze drie minuten later hard wordt aangepakt en zich uit frustratie afreageert en geel krijgt.

Dan valt in de 24e minuut uit het niets de 0-1. Weer laat scheidsrechter na een obstructie tegen Marc doorspelen, Ter Leede staat ver opgedrongen en een verre pass bereikt op links Robbin van Dijk, die legt de bal, die Stefan Kraaijvanger niet kan blokken, strak terug en de op snelheid inkomende Joey Lahouh jaagt het leer laag en onhoudbaar in de touwen.

Deze onverwachte voorsprong geeft Rijnvogels het nodige zelfvertrouwen, ze gaan er met nog meer energie tegenaan en Ter Leede op zijn beurt heeft tijd nodig om deze tik te verwerken. Siali kan in de 27e minuut nog wel vrij aanleggen –  het schot gaat naast –  maar drie minuten later bewijst Ampong-Zweistra dat hij ook kan aanvallen, want in één snelle run dringt hij door tot in de zestien en maar net aan kan doelman Sándor ingrijpen.

Tien minuten voor tijd wordt Ter Leede door Siali weer gevaarlijk en drie minuten later breekt Marc op links door, geeft voor op Jesse Dingjan die zijn schot geblokt ziet worden, waarna drie corners achtereen weer niets opleveren. Nadat aanvoerder Van der Breggen de eerste gele kaart voor Rijnvogels krijgt – inmiddels zijn aanvoerder Boelee en Robertson voor Ter Leede ook al met geel bestraft in deze toch sportieve derby – geeft scheidsrechter Henshuijs  het rustsignaal en gaat Ter Leede met een 0-1 achterstand de kleedkamer in.

Dat is nog niet verontrustend, Rijnvogels start wel weer zeer gedreven en vastberaden, maar in de 52e minuut biedt Marc de Kruijs Jesse Dingjan dè gelegenheid om de gelijkmaker te scoren: hij legt de bal panklaar terug doch helaas Jesse schiet de bal rechts naast en ook het ziedende schot van Toon Zwetsloot vijf minuten later treft geen doel.

Trainer Simons past in de 58e en 60e minuut twee wissels toe, Wouter Soomer en Romano van der Stoep komen erin voor Rifai en Dijkstra en bij Ter Leede vervangt Melvin van Stijn Ben van der Lans en later komen ook Joey van der Berg voor Ter Leede en Ivo Staal voor Rijnvogels erin.

Ter Leede blijft wel aanvallen, maar het lijkt of de overtuiging en de scherpte ontbreken en echte kansen voor Roodgeel kunnen we niet meer noteren en als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat vaak. Ook nu. Bij een uitval op links produceert Romano van der Stoep een mooie lob en die wordt door Robbin van Dijk bekwaam afgewerkt en het staat 0-2!

Omdat het Ter Leede aan creativiteit ontbreekt en er tegen het fanatiek verdedigende Rijnvogels niet meer door komt betekent dat wel de genadeklap en het wordt nog erger als Joey Lauhoh al of niet in buitenspelpositie op rechts doorgaat en in de 82e minuut zijn tweede en Rijnvogels’ derde doelpunt aantekent tot grote vreugde van de Kooltuinaanhang.

De strijd is gestreden en na een laatste combinatie schiet Jona Robertson die overigens een goede wedstrijd speelde, over en blaast scheidsrechter Henshuijs af. Ter Leede is op scherpte afgetroefd!

Net als uit op de Kooltuin, werd het, ondanks dat de nederlaag hard aankomt, toch nog gezellig in Ter Leedes clubhuis.

De goede oefenwedstrijden hebben inderdaad geen enkele zekerheid geboden. Jammer, maar uithuilen en tegen Zwaluwen opnieuw beginnen.

Met Ter Leede 2 ook uit tegen Zwaluwen, kunnen we daar volgende week maximaal zes punt behalen. We zullen zien!

Opstelling Ter Leede: Laszlo Sandor, Mike Boelee © (31 geel), Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen , Jonathan Robertson (41 geel), Ben van der Lans (66 Melvin van Stijn),  Jesse Dingjan (59 geel), Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Marc de Kruijs (23 geel), Oussama Siali (64 geel, 72 Joey van den Berg)

Opstelling FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Bright Ampong-Zweistra, Oliver Rifai (58 Wouter Soomer), Luuk Siegt, Arno Dijkstra (60 Romano van der Stoep), Ricardo de Vlugt (72 IvailoStaal), Pieter van der Breggen © (45 geel), Ryan Lugtigheid (77 geel), Jim Havenaar, Robbin van Dijk, Joey Lauhouh

Scheidsrechter: P. Henshuijs

Assistent-scheidsrechter: Y.M.G. Rodenburg (1e) en L.T. de Koning

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk