Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Rijsoord 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – RIJSOORD zaterdag 24-02-2018 14.30 uur

EEN PLUS VOOR TER LEEDE

En die is welverdiend want Ter Leede was op de Roodemolen de betere ploeg. Rijsoord verdedigde en kwam voor een punt, maar toen de thuisploeg op 2-0 kwam bracht trainer Gijs Zwaan in een alles- of- niets-poging al zijn wissels in en in plaats van de te verwachten 3-0 liet Ter Leede zich terugdringen en kwamen de Ridderkerkers terug tot 2-1, probeerden gelijk te komen, maar met een magistrale rush van aanvoerder Zandbergen in de slotfase bracht hij de eindstand op 3-1 en daarmee haalde Ter Leede met evenveel punten als Noordwijk de tweede periode binnen! Als Hoek de afgelaste wedstrijd tegen Smitshoek wint passeert het FC Rijnvogels nog dat met 0-0 tegen Zwaluwen gelijkspeelde en dan eindigen de Zeeuws-Vlamingen nog op de derde plaats, hetgeen nog van belang zou kunnen zijn.

Met enige wijzigingen trad Ter Leede aan op het zonnige, maar door de oostenwind koude Sportpark Roodemolen (gelukkig was er snert en werden er Ter Leedemutsen verkocht). Spits Jeffrey Bok was tijdens de bekerwedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd geraakt en tijdens de warming-up bleek dat aanvoerder Boelee niet wedstrijdfit was en dus werd hij vervangen door Nilton Sonha. Marc de Kruijs was – met masker – gelukkig weer wel van de partij en met Siali als centrumspits en Joey van den Berg vormde hij de voorhoede.

Tegen de wind in valt Ter Leede meteen aan en al in de tweede minuut krijgt Toon Zwetsloot een kans, maar die eerste competitiegoal wil er nog maar niet komen. Ook het schot van Siali in dezelfde minuut gaat over en het schot van Ian van Otterlo in de 6e minuut uit een pass van Joey van den Berg is te zacht, maar het beeld is, zoals Eva Jinek altijd zegt, helder: Ter Leede dringt aan en Rijsoord verdedigt. Een steekpassje van Ian op Joey is net iets te hard en na een kwartier eindigt een mooie combinatie tussen Joey en Marc in een schot van de laatstgenoemde dat via de paal achter gaat.

Het doelpunt komt vier minuten later toch, maar door een middenvelder: uit een vrije trap van Siali komt de bal voor de voeten van Ben van der Lans, die bedenkt zich geen moment en de 1-0 is daar. Drie minuten later biedt Van Otterlo  Marc de Kruijs een mooie kans, maar zijn schot gaat helaas links naast. En met 1-0 gaan de ploegen rusten, want ook de kans die Joey in de 35e minuut krijgt benut hij niet omdat zijn schot te zwak is en enige minuten ervoor stond het vizier van Siali niet op scherp, zijn schot gaat hoog over.

Na de rust één wissel bij Rijsoord en een goede naar later zal blijken: Niels Groeneveldt vervangt de al met geel bestrafte Desley Hoogendijk. Ter Leede is ongewijzigd en met de wind in de rug trekt het meteen van leer: Siali passt op Marc de Kruijs en zijn ziedend schot gaat net over en hij krijgt ook geen corner beslist de overigens prima leidende scheidsrechter Oosting uit het Groningse Niekerk. Een minuut na zijn gele kaart zien we een echte Siali(Robben)actie: Oussama kapt van rechts naar binnen en schiet met een curve richting linkerhoek, maar de bal vliegt rakelings over en drie minuten later pareert doelman Bekkers zijn schot ten koste van een corner.

Ter Leede moet toch die tweede gaan maken! Marc gaat in de 57e minuut drie man voorbij, wordt dan onregelmatig gestuit, maar twee minuten later is daar dan toch dat tweede doelpunt na een mooie actie van Oussama op rechts, zijn inzet wordt door verdediger Ard Hartman van richting veranderd en de treffer komt op diens naam.

De derde goal valt voorlopig niet en vlak na de derde wissel komt Rijsoord in de 60e minuut voor het eerst in de zestien en Ter Leede houdt de adem in als Ben van der Lans een aanvaller van Rijsoord binnen de zestien ten val lijkt te brengen, maar scheidsrechter Oosting die er vlakbij staat wuift het resoluut weg: geen penalty. En zo wordt man-van-de-wedstrijd Ben van der Lans terecht een straf bespaard.

Vier minuten later heeft Joey van den Berg na mooi aangeven van Siali de derde goal op zijn schoen maar hij schiet op de paal en omdat Rijsoord dit overleeft is het kennelijk het signaal om alles op de aanval te gooien en het dringt Ter Leede in de defensie, of beter, de thuisploeg laat zich terugdringen. Het zijn echt de mysterieuze krachten in dit spelletje, het moet psychologie zijn dat zoiets gebeurt en het is aan de ervaren Stefan Kraaijvanger te merken dat het hem enorm ergert en hij maant zijn ploeg ook om vooruit te verdedigen.

Het helpt niet voldoende, want in de 69e minuut kopt invaller Groeneveldt uit een voorzet de aansluitingstreffer hard in. Met Jesse Dingjan, die niet echt gelukkig invalt voor Joey van den Berg, en wat later Verplancke voor Van Otterlo, probeert Ter Leede de bakens weer te verzetten, maar Rijsoord blijft aandringen en uit een vrije trap schiet Siebren Hoekstra rakelings naast.

Dit wordt de al enkele weken uitstekend spelende Rob Zandbergen te gortig en als de aanvoerder in de 90e minuut nog ruim voor de  middenlijn een pass onderschept gaat hij op snelheid door, lijkt af te spelen, ziet het gat, stormt door de hele defensie en passeert met een laag geplaatst schot doelman en dan is het pleit beslecht: Ter Leede wint met 3-1 en haalt als de vervangende nummer twee de tweede periode binnen.

Deze winst levert een prijs op en Kraaijvanger krijgt gelijk met zijn uitspraak: eerst maar deze partij winnen en deze prijs en dan zien we wel verder hoe deze competitie loopt. De eerstvolgende wordt natuurlijk wel weer een kraker: Noordwijk uit over veertien dagen.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: László Sandór, August Sonha, Stefan Kraaijvanger (87 geel), Rob Zandbergen ©, Jonathan Robertson , Ben van der Lans,  Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo (84 Ronnie Verplancke), Joey van den Berg (70 Jesse Dingjan, Oussama Siali (50 geel), Marc de Kruijs

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim El Koubai (56 Zepp Jacobs), Berry de Groot, Khalid Rahli, Michael van Gool © (60 Patrick Berends), Desley Hoogendijk (35 geel, 46 Niels Groeneveldt), Siebren Hoekstra

Scheidsrechter: M. Oosting

Assistent- scheidsrechter: D. de Haan (1e) en P.W. van der Leek

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel