Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – RVVH 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – RVVH zaterdag 28 oktober 2017 14.30 uur

HERCULES NEEMT ALLE PUNTEN MEE NAAR RIDDERKERK

En daar zag het in het begin helemaal niet naar uit, want al na een minuut had Ter Leede op voorsprong kunnen komen en het deelde de eerste twintig minuten de lakens uit, maar weer kwam er geen score en langzamerhand gaf RVVH beter partij en bovendien werd Ter Leedes veldspel op het middenveld en in de afwerking slordiger. Na de rust werd RVVH gevaarlijker en kon het al na negen minuten scoren en ondanks verwoede pogingen in de eindfase met de centrale verdedigers naar voren viel de gelijkmaker niet en leed Ter Leede een heel teleurstellende nederlaag. Een zeperd van jewelste en Noordwijk dat zelf die andere concurrent Achilles Veen versloeg is daarmee de lachende eerste geworden.

Ter Leede startte met Marc de Kruijs weer op links in de basis, ook al omdat in de warming up bleek dat Jesse Dingjan niet kon spelen, maar verder in de inmiddels vertrouwde opstelling. Bij RVVH zat aanvoerder Robert Kooiman op de bank waarschijnlijk als gevolg van de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Barendrecht in de Rijnmondcup. In die partij was linkerspits Sanzio Dieterich met drie treffers behoorlijk op schot en dat zou hij ook  tegen Ter  Leede bewijzen…

Maar zover was het nog niet. Het was eerst Ter Leede dat vanaf acquit – van kiet af aan hoor je tegenwoordig volgens sportverslaggevers te zeggen – aanviel en in de eerste minuut zagen we op links een mooie combinatie tussen Robertson en Van Otterloo waarna Jonathan de bal opzij legde naar Siali die zijn inzet vlakbij de linkerpaal net naast zag gaan. Een schot van Ian van Otterloo in de tweede minuut werd ook geen doelpunt en daarna werd het aan de overkant even spannend toen Mike al of niet op de rand van de zestien een overtreding maakte en scheidsrechter Shukrula een vrije trap toekende, geen penalty waar heel RVVH om schreeuwde.

Jeffrey Bok schoot na een aanval via Marc de Kruijs over en zelf kreeg hij na een prima aanname in de elfde minuut een mooie kans, maar zijn harde lage schot ging rechts naast. Ter Leede bleef wel aandringen, maar langzamerhand kreeg RVVH, dat heel compact verdedigde en in de kleine Jessie Proost een grote verstoorder van de opbouw van Ter Leede had, in de gaten dat er misschien meer te halen was en vanaf de 25e minuut werden de partijen gelijkwaardiger, want kort erna moest zowaar Jeffrey Bok in de zestien van Ter Leede voor opruiming zorgen en ook een fout van Jonathan drie minuten later leverde onrust op en doelgevaar in de persoon van Shamir de Jesus, de nummer 14.

Een mooie derde kans werd ook niet benut. Ian legde in de 33e minuut keurig opzij op Siali, maar zijn schot ging links naast en hetzelfde lot was er voor het schot van Marc met rechts op aangeven van Siali. Aan de andere kant plukte Laszlo stijlvol een voorzet van De Jesus uit de lucht. Met de brilstand gingen de ploegen rusten.

Na de thee komt het eerste  doelgevaar van RVVH maar loopt slechts uit op een corner en als na een foutje van Ronnie Verplancke uit een schot van Dos Santos weer een corner ontstaat, is het duidelijk dat de ploeg van Giovanni Francken volop meedoet voor de punten. Eerst krijgt Marc nog een kans na een combinatie van Siali met Van Otterloo, hij kan zijn puntertje helaas niet genoeg kracht meer geven, maar dan komt RVVH in de 55e minuut door de snelle Sanzio Dieterich op voorsprong als hij op links doorkomt en beheerst afwerkt. De armzwaai van aanvoerder Mike Boelee voor buitenspel wordt genegeerd.

Nul-een! Praktisch in dezelfde minuut kan Ronnie uit een voorzet van Bok de gelijkmaker inkoppen, maar hij laat de bal te veel afglijden en direct daarop is RVVH alweer gevaarlijk, maar uiteindelijk schiet Dos Santos over en aan de andere kant levert een combinatie tussen Siali en De Kruijs slechts twee corners achtereen op. Het is de laatste actie van Marc, want in de 63e minuut wordt hij, tot verbazing van velen voor Joey van de Berg gewisseld. Dat Joey erin komt is prima, maar dat juist linkerspits Marc voor hem plaats moet maken, terwijl ook Siali en Van Otterloo steeds stroever beginnen te spelen wekt bevreemding. De laatstgenoemden worden in de 79e minuut toch vervangen, door twee verdedigers, Ben van der Lans en Sami Mouchih waardoor centrale verdedigers Zandbergen en Kraaijvanger naar middenveld en spitspositie kunnen doorschuiven. Man- van- de- wedstrijd Toon Zwetsloot is er ook nog om eventuele counters eruit te halen.

Het slotoffensief levert wel gevaar, maar geen doelpunten op, zo kopt Stefan in de 85e minuut net naast. De verdediging, nu bijgestaan door de ingevallen aanvoerder Kooiman wankelt af en toe, maar bezwijkt niet en na twee minuten extra fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Shukrula af en kunnen de Ridderkerkers met de volle buit huiswaarts keren, een zwaar teleurgesteld Ter Leede achterlatend.

Volgende week dan maar herstel uit tegen het Swift van Bogdan Constantin, kijken wat Ter Leede tegen deze bekertijgers kan uitrichten. Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Mike Boelee © (20 geel), Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson, Ronnie Verplancke, Toon Zwetsloot, Jeffrey Bok, Marc de Kruijs (63 Joey van den Berg), Ian van Otterloo (79 Ben van der Lans),  Oussama Siali (79 Sami Mouchih)

Opstelling RVVH: Danny Spelde, Wouter Zwart, Tarik Yekhlef, Lito Rodriques de Pina ©, Papito Merencia, Sanzio Dieterich, Quincy Jones, Shamir de Jesus (81 Robert Kooiman), Jessie Proost, Agbor Eyongakpa (68 Diego Rietveld), Guytano dos Santos

Scheidsrechter: mevr. S. Shukrula

Assistent-scheidsrechter: M. Rasch (1e) en M.G.S. Kwaytaal

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk