Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – RVVH 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – RVVH 1 zaterdag 04-02-2017 14.30 uur

STERK TER LEEDE VERSLAAT HERCULES WEER THUIS MET 3-1

De pupil van de week Marnix van der Geer had het al juist voorspeld, het werd net als de vorige thuiswedstrijd op 20 september 2014 weer 3-1 tegen een RVVH dat toch voorwaar een sterker team is dan de elfde plaats doet vermoeden. Het team van Wisman/Blankespoor speelde echter dermate gretig en dwingend dat er voor de Ridderkerkers geen kruid tegen gewassen was en gezien het aantal kansen had de uitslag veel hoger moeten uitvallen, maar dat is dan ook het enige minpunt van het sterke spel van Roodgeel dat het thuispubliek veel kijkplezier verschafte.

In de vertrouwde opstelling met alleen nu Jesse Dingjan in de basis voor de geschorste Oussama Siali schoot Ter Leede uit de startblokken en al in de 6e en 9e minuut noteerden we twee aardige aanvallen, de eerste op links met een combinatie tussen Jona Robertson en Marc de Kruijs uitlopend op een voorzet op Jesse Dingjan en de tweede na een korte corner op links met een schotje van Marc, gevolgd door een nieuwe aanval met Vincent Ammerlaan en Vincent Bok wiens schot doelman Spelde onschadelijk maakte, die twee minuten later ook de directe voorzet van Marc onderschepte.

RVVH antwoordde met een dieptepass op Ingmar Mayen, maar de attent uitlopende doelman Constantin was er op tijd bij en scheidsrechter De Bruijn floot wegens het aanvallen van de keeper af.

Dit was zo ongeveer het enige wapenfeit van RVVH in de eerste helft toen Ter Leede even een mindere fase kende, maar hierna was het weer alles Ter Leede dat de klok sloeg. Een vlammend schot van Kappenberg ging in de 16e minuut net links naast en in de volgende minuut kopte Vincent op aangeven van Marc op de lat en schoot Kappenberg weer naast.

Hij had deze middag weinig geluk met zijn schoten, want toen aanvoerder Boelee in de 20e minuut op rechts onstuitbaar opstoomde en keurig aflegde op de volkomen vrij lopende Mitchell kon doelman Spelde zijn schuiver in de linkerhoek tot corner verwerken.

De voorsprong kwam er toch, vijf minuten later toen Jesse Dingjan de 1-0 aantekende uit een corner die ontstaan was uit alweer een combinatie tussen Jona en Marc en het leek een kwestie van tijd voordat de tweede zou vallen. Ter Leede speelde zonder meer goed, Boelee kwam steeds voor zijn tegenstander en Ben van der Lans en Tomas Arroyo losten in het centrum alles soepel op, de laatste was zelfs na een sliding en een dubbele koprol op rechts nog snel genoeg om de bal te veroveren. Alleen van de snel opkomende rechtsback Rodny Lopes Cabral ging nog enige dreiging uit, maar Marc ging steeds goed met zijn man mee.

Op het middenveld was de actieradius van de latere man-van-de-wedstrijd Toon Zwetsloot enorm, in de 28e minuut onderschepte hij op rechts een – dacht het publiek – onhaalbare bal, brak door en zag zijn schot via een speler net over gaan. Het bleef voor rust echter bij 1-0, ondanks een mooie aanval van Mitchell en Marc in de 33e minuut, maar Jesse mist net.

Direct na de rust krijgt Vincent een mooie kans als hij, na een pass van Kappenberg vrij voor doel komend, besluit om de bal toch weer terug te leggen in plaats van zelf te schieten. Zijn momenten komen nog, want in de 56e minuut kopt hij uit een voorzet van Kappenberg de bal op de kruising en dan kan Marc de Kruijs zijn derde maken door de terug stuiterende bal in te koppen.

In deze fase speelt Ter Leede weer erg goed, het lanceert aanval op aanval en verovert de bal weer heel snel terug. Kappenberg schiet na een corner weer naast, het schot van Jesse in de 61e minuut wordt geblokt – of is het hands? – en Marc kan door centrale verdediger Tarik Yekhlef alleen ten koste van geel gestopt worden en als hij dat in de 68e minuut weer doet kan hij vertrekken met 2x geel.

In de 73e minuut rondt Vincent Ammerlaan een mooie combinatie tussen Jesse, Jeffrey en Marc doeltreffend af, heeft hij zijn elfde te pakken en staat het 3-0.

Hierna slaan de coaches aan het wisselen. In de 66e minuut was Jordi Vierbergen Robertson al komen vervangen en omdat ook Mike Boelee geel had gekregen komt Renee Troost er voor hem in en met Maurits Splinter voor Ammerlaan heeft Ter Leede zijn wissels opgebruikt en dat is met RVVH ook zo, want trainer Giovanni Franken, die langs de lijn steeds stiller is geworden, wisselt ook Maayen, Agatowski en aanvoerder Kooiman voor Hakimzadeh, Stolk en Mosmans.

In de 80e minuut kan Jesse uit een corner zijn tweede inkoppen, maar de afglijdende bal gaat net links naast en ook Maurits Splinter weet de precieze voorzet van rechts van Toon Zwetsloot niet te benutten. Ook de één-twee door het centrum tussen Jesse en Mitchell twee minuten later wordt geen doelpunt, want Kappenberg krijgt de bal net iets achter het rechterbeen terug en het schot mist kracht en precisie en hij heeft in minuut 89 weer pech als nota bene Jeffrey Bok zijn keiharde schot onbedoeld afblokt.

Als Ter Leede niet scoort, dan doet RVVH het maar. Één onachtzaamheid in het centrum stelt Wilco Oudenaarden in de gelegenheid om met een laag schot in de rechterhoek de eer te redden.

Jammer ook dat Toon niet voor een mooi slotakkoord kan zorgen als hij na een aardige pass van Marc alleen op het doel af kan gaan, maar in zijn ijver om zijn prima wedstrijd te bekronen met zijn eerste competitietreffer – dan maar tegen Spijkenisse! – struikelt hij in de zestien en daarna fluit scheidsrechter De Bruijn af.

Het einde van een prima partij en we kijken uit naar de volgende, de uitwedstrijd tegen Spijkenisse. Dat wordt gegarandeerd weer spannend, dus pak de bus en kom Ter Leede aanmoedigen!

Tot volgende week!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (56 geel, 75 Renee Troost), Tomas Arroyo, Ben van der Lans, Jonathan Robertson ( 54 geel, 65 Jordi Vierbergen), Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok, Jesse Dingjan, Vincent Ammerlaan ( 75 Maurits Splinter) , Marc de Kruijs

Opstelling RVVH: Danny Spelde, Nagier Bonevacia, Tarik Yeklef (64, 67 geel), Papito Merencia, Robert Kooiman ©(80 Jordi Mosmans)), Ingmar Maayen (73 Nabi Hakimzadeh), Julian Agatowski ( 32 geel,80 Gino Stolk), Wilco Oudenaarden, Jesse Eggers, Guytano dos Santos, Rodny Lopes Cabral

Scheidsrechter: M.A. de Bruijn

Assistent-scheidsrechter: R.D. Reinds (1e) en H. Ramcharan

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel