Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Sliedrecht 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – SLIEDRECHT 1 zaterdag 13 mei 2017 14.30 uur

GEEN KAMPIOEN, WEL DE NACOMPETITIE VOOR PROMOTIE

Het was Mike Langerak die Sliedrecht na een slim passje in de 15e minuut op 0-1 bracht terwijl Ter Leede al vier mooie kansen had gekregen voordat Ben van der Lans de vijfde benutte en Roodgeel in de 25e minuut  langszij kwam. Na de rust gaf Ter Leede gas en kwam het binnen een kwartier op een 4-1 voorsprong. Een grotere uitslag zat er echter niet meer in en zelfs kon Sliedrecht een kwartier voor tijd nog tegenscoren. Na de 4-2 winst was het stil in de kleedkamer van Ter Leede, want het gemis van één punt tegen Argon de vorige week drong nog eens te meer binnen. Nu moet Ter Leede na een toch wel mooi seizoen door in de nacompetitie.

Zesenvijftig punten uit achtentwintig wedstrijden, twee gemiddeld. Daar kun je kampioen mee worden en dat klopt, want met hetzelfde puntenaantal wordt in Spijkenisse het kampioenschap van de hoofdklasse A gevierd omdat het doelsaldo met +27 tien beter is dan dat van Ter Leede.

En nu we toch met cijfers bezig zijn komen er nog wat, het verslag komt erna. Ook in de eerste periode hadden Ter Leede en Spijkenisse met 28 uit 14  – twee minder dan winnaar Achilles Veen –  beide het gemiddelde van twee en was het doelsaldo van Spijkenisse  met +13 twee treffers beter dan dat van Ter Leede. Wel een regelmatig patroon voor beide, in elke periode 28 uit 14.

Ter Leede begon aan een zeer sterke fase na het thuisverlies tegen Noordwijk  (1-0 op 15 oktober 2016) met 14 overwinningen en slechts twee gelijke spelen in de competitie en vier zeges in de districtsbeker, een fase die pas eindigde op 1 april met het verlies thuis tegen Ajax. Niet waar, werpt u terecht tegen, want het ongelukkige thuisverlies  tegen Achilles Veen met 1-2 op 18 februari zit daar tussen.

Maar uit was Ter Leede wel ruim een half jaar ongeslagen: van de 2-2 tegen Smitshoek op 8 oktober tot en met de 1-2 winst in en tegen Spijkenisse op 15 april, dat is ruim een half jaar. Negen overwinningen en slechts twee gelijke spelen. Het verlies in Gouda tegen De Jodan Boys met 2-0 maakte er een eind aan.

In de uitwedstrijden scoorde Ter Leede met 29 uit 14 net iets beter dan thuis met 27 punten. En laten we dan ook even kijken naar de verdeling over de twee periodes: in periode één 8 thuiswedstrijden met 17 punten en 6 uit met 11 punten, thuis iets beter dan uit. In de tweede periode omgekeerd: 6 keer thuis met 10 punten, 8 maal uit met 18 punten.

Tegen vijf ploegen haalden we de volle winst: DFS, RVVH, Swift, Hoek en Sliedrecht, tegen drie teams vier punten, Spijkenisse, Zwaluwen en Breukelen, tegen vier ploegen drie punten, Argon, De Jodan Boys, Ajax en Noordwijk, tegen één, Smitshoek,  twee punten en alleen tegen Achilles Veen nul met twee keer verlies.

En dan nu nog kort de wedswtrijd tegen Sliedrecht. Al in de 1e minuut kreeg Jeffrey Bok een mooie kans toen hij alleen voor de keeper kwam, maar doelman Munten kon redden. Hierna opende de hemel de sluizen en er kwam een stortbui omlaag en de Ter Leede aanhang achter het (oostelijk) doel van Sliedrecht zocht ook maar de tribune op. In de 4e minuut de tweede kans voor Jeffrey, maar nu ging zijn schot rechts naast en na een corner van Sliedrecht op links was het in de 14e minuut raak, maar voor Sliedrecht toen Mike Langerak een slimme pass binnendoor en langs Kappenberg benutte en de 0-1 binnenschoot. Een voorsprong, tegen de verhouding, maar dat telt niet.

Hierna kregen Oussama Siali in de 15e minuut na een vrije trap van Kappenberg en Jona Robertson in de 21e minuut de kans om de gelijkmaker te scoren, maar het was “pas” in de 25e minuut dat Ben van der Lans de rebound benutte toen doelman Munten een schot van Toon Zwetsloot niet vast had.

Een minuut later had Ter Leede geluk toen aanvoerder Gavir Breidel uit een corner op de lat kopte en de bal weer het veld in stuiterde en even later moest Bogdan een schot van Sjoerd van der Waal onschadelijk maken. In deze fase speelde Ter Leede moeizaam en tot de rust zagen we geen echte kansen voor de thuisclub. Wel raakte Ben van der Lans vlak voor de rust behoorlijk geblesseerd aan de linkerenkel en werd hij na de rust vervangen door Renee Troost die dat weer prima deed.

Na de rust gaf Ter Leede gas. In de 47e minuut gaf Marc de Kruijs van links voor en schoot Mitchell Kappenberg via de liggende Manucho Adelino de 2-1 binnen. Enkele minuten later omspeelde Siali de keeper, maar kon hij, te kort bij de achterlijn, niet afronden, maar daarna toonde Jeffrey Bok met twee treffers in de 57e en 61e minuut zijn klasse. Zijn eerste schoot hij via de doelman in de rechterhoek en de volgende na een knappe pass van Kappenberg in de linkerhoek, weer via de keeper. In deze periode was Sliedrecht stormrijp, maar na enige tijd ging de storm liggen.

Met Bayram voor Robertson en Duthler voor Marc de Kruijs gebruikte Wisman in de 68e minuut zijn laatste wissels, maar Ter Leede kwam niet meer tot scoren en een kwartier voor tijd kon Luciano van Harlingen de 4-2 aantekenen en dat was de laatste treffer in deze wedstrijd,  bij Spijkenisse was toen de champagne waarschijnlijk al ontkurkt en in de 46e minuut floot scheidsrechter De Bruijn af.

En nu, aanstaande dinsdag op naar Staphorst! De bus vertrekt om vijf uur!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©, Tomas Arroyo, Ben van der Lans (46 Renee Troost), Jonathan Robertson (68 Hakan Bayram),  Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg, Oussama Siali, Jeffrey Bok, Vincent Ammerlaan, Marc de Kruijs (68 Kevin Duthler)

Opstelling Sliedrecht: BasJan Munten, Nizar Mekkaoui (77 Joey Rijsdijk), Bas van Stokkum, Gavir Breidel ©, Sjoerd van der Waal (84 Arif Irilmazbilek), Coen van der Waal, Dennis Verhoef, Luciano van Harlingen, Mike Langerak, Manucho Adelino (68 Gino Chiril), Arie Lock

Scheidsrechter: M.A. de Bruijn

Assistent-scheidsrechter: J.L. de Koning (1e) en S. Rozemeijer

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel