Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Smitshoek 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SMITSHOEK zaterdag 14 oktober 2017 14.30 uur

KLINKENDE OVERWINNING VAN TER LEEDE OP SMITSHOEK

Het is een mooi ritmisch rijtje namen, de weergave van de doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier:

Oussama Siali                       1e helft (13’)

Jeffrey Bok                 2e helft (54’)

Oussama Siali                        2e helft (54’)

Jeffrey Bok                 2e helft (63’)

Oussama Siali                        2e helft (73’)

Ter Leede begon nochtans met een achterstand in de 11e minuut, die werd snel gerepareerd, de kansen kwamen voor een voorsprong,  pas na de rust kwam die er, toen ging het snel en de score had nog verder kunnen oplopen, maar de honger naar meer leek gestild en dus werd het met 5-1 dezelfde eindstand als in 2013 in de bekerwedstrijd in Smitshoek, maar dan gespiegeld.

Een leuke wedstrijd, een uitblinkende Siali, veel doelpunten, een eerste ruime  competitiewinst tegen Smitshoek, wat wil je nog meer op een zonnige zaterdag in oktober!

Ter Leede start, van oost naar west spelend, met enige wijzigingen:  Ben van der Lans op zijn vertrouwde stek in het centrum naast Kraaijvanger, Robertson als linksback en Siali voorin met Jesse Dingjan als linkerspits. Marc de Kruijs zou er pas veel later in komen.

De eerste vermeldenswaardige actie is van Toon Zwetsloot: een prima correctie achterin in de tweede minuut. Hij toonde zich in deze wedstrijd met twee spectaculaire slidings, zijn loopvermogen, snelle passing en het geven van rugdekking aan medespelers weer een belangrijke schakel in het team, maar ook Ronnie Verplancke en Ian van Otterloo startten gedreven en Oussama Siali liet zien weer fit te zijn en verdedigde zelfs mee mocht dat nodig zijn.

Een eerste schot van Siali en een kopbal van hem in de 4e minuut na een mooie aanval gaan over, Ter Leede jaagt op de openingsgoal en de 0-1 in de 11e minuut is dan ook een domper: een dieptepass laat Ben van der Lans lopen, hij steekt zijn hand op omdat hij aan buitenspel denkt,  Laurens Visser ontglipt hem en passeert de uitlopende László  Sándor met een bekeken laag schot. In dezelfde minuut krijgt Ben ook nog geel wegens handspel, maar na dit ongelukkige begin herstelt hij zich en speelt als vanouds degelijk.

Het antwoord van Ter Leede komt al na twee minuten: Jeffrey Bok zet van rechts voor en Siali controleert de bal in de zestien fraai met het hoofd en schiet de gelijkmaker van dichtbij onhoudbaar binnen. Hierna volgt een reeks van aanvallen die echter geen treffer opleveren. In de 16e minuut een mooie pass van Toon op Oussama, die gaat op zijn Robbens naar binnen, maar hij schiet over, een schot van Jesse wordt even later geblokkeerd en op aangeven van Siali schiet Jeffrey in zeer kansrijke positie rechts naast.

Smitshoek doet rond de 30e minuut iets terug. Het krijgt een corner op rechts, de opkomende linksback vormt enig gevaar en na en corner op links ontstaat er zowaar enige paniek in de doelmond van Ter Leede.

Het is het enige gevaar van Smitshoek, verder is het Ter Leede dat de toon aangeeft: Siali schiet op aangeven van Zwetsloot rechts naast, een voorzet van Oussama op rechts met zijn rechterbeen kopt Jesse Dingjan mooi in, maar doelman Boot redt in tweeën en dat doet hij vlak voor rust nog spectaculairder na een prachtige kopbal van Ian van Otterloo.

Geen goals meer derhalve en de ploegen gaan met een gelijke stand rusten en tijdens de pauze showt pupil van de week Bram van der Hoff (D4) zijn gave traptechniek door doelman Ruben van der Does zes van de tien keer te passeren.

Het eerste gevaar na rust komt van Luc Delmee die in de 50e minuut vanaf de achterlijn rechts keihard voorgeeft en de bal vliegt rakelings lángs het doel, gelukkig niet erin.

Hierna komt de periode waarin Ter Leede gas geeft en Smitshoek capituleert. Eerst een mooi schot van Siali dat via de binnenkant van de rechterpaal weer het veld instuitert en dan een uitval van Siali en  Bok in de 54e minuut die resulteert in een hoge voorzet van de laatste op Oussama, die gaat tussen twee spelers neer in de zestien en Jeffrey schiet de toegekende penalty strak en laag in de rechterhoek. De 3-1 komt in dezelfde minuut. Vlak na de aftrap ontfutselt Ian van Otterloo een Smitshoek verdediger de bal en speelt af op Siali die zijn tweede scoort.

Hierna wordt Ter Leede even iets slordiger en in de 57e minuut verricht de uitlopende Sándor een prima redding en een terugspeelbal van Ian dreigt een assist te worden, maar Toon Zwetsloot redt met een prachtige sliding en na deze “waarschuwingen” is Ter leede weer bij de les en scoort het de 4-1: een strakke pass van aanvoerder Boelee wordt door  linkerverdediger Van der Wal gemist en nu is het weer de beurt van Bok en hij scoort zijn tweede deze middag.

Dat kan Siali niet op zich laten zitten, eerst kopt hij in de 66e minuut op aangeven van Bok nog op de lat, krijgt ook Bok zelf nog een beste kans in de 72e minuut, maar dan zet hij een minuut later de kroon op zijn werk door met een prachtige solo verdediging en doelman voor schut te zetten en met een leuk puntertje zijn derde te scoren.

De wedstrijd is gespeeld, de honger lijkt gestild, Ben van der Lans brengt in de 76e minuut nog redding, Niels van Veen komt erin voor Ronnie Verplancke en even later Marc de Kruijs voor Toon Zwetsloot, maar de tijd is voor hen te kort om nog veel moois te laten zien en praktisch zonder extra tijd bij te trekken fluit scheidsrechter Rijsbergen af en kan het feest buiten en later met 538 DJ’s on Tour binnen beginnen.

Met natuurlijk man of the match Oussama Siali erbij!

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Mike Boelee © (69 geel), Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans (12 geel), Jonathan Robertson, Ronnie Verplancke (82 Niels van Veen),  Jeffrey Bok, Ian van Otterloo, Toon Zwetsloot (87 Marc de Kruijs) Oussama Siali, Jesse Dingjan

Opstelling Smitshoek: Robin Boot, Remco de Neef (54 geel, John van der Vlugt), Rutger van der Kleij, Marcel Varela Rebeiro, Remon van der Wal, J.G.J. Dekker (45 geel 71 Jurien Reinata), Erwin Bravenboer ©, Bart Deprez, Laurens Visser, Luc Delmee (66 Tim Strijbosch)

Scheidsrechter: B. van Rijsbergen

Assistent-scheidsrechter: S. Rozemeijer (1e) en M. de Neef

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk