Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Spijkenisse 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SPIJKENISSE zaterdag 8 september 2018  14.30 uur

DRIE MOMENTEN BEPALEND VOOR NEDERLAAG VAN TER LEEDE

Met in twee ervan scheidsrechter Aafouallah en Toon Zwetsloot in de hoofdrol. Het eerste moment al in de vierde minuut. Ter Leede valt furieus aan, in de zestien draait Toon Zwetsloot zich handig vrij van zijn tegenstander –  die zich laat vallen – speelt de opkomende Ian van Otterlo aan en die scoort de 1-0. Afgekeurd wegens een overtreding van Toon!

Het tweede is de blessure, de verzorging en het uitvallen van doelman Ruben van der Does, waardoor Spijkenisse op adem kan komen, na enige tijd zelf aan aanvallen kan gaan denken en zelfs geheel tegen de verhouding op voorsprong komt.

Het derde moment is weer voor de twee eerstgenoemden: in de 53e minuut houdt Toon met de linkerschouderholte de bal uit het doel. Penalty en rood beslist de referee ook na het raadplegen van zijn eerste man Rozenmeijer! Dat is voor Ter Leede de genadeslag: 0-2 en dan met tien man tegen een goed spelend Spijkenisse. Fel verzet baat niet en door een uitval komt Spijkenisse zelfs op 0-3.

Met dezelfde elf als de vorige week start Ter Leede tegenwind van oost naar west spelend, het komt uitstekend uit de startblokken en overvleugelt Spijkenisse in het begin totaal met het afgekeurde doelpunt als eerste “hoogtepunt”. Vlak hierna komt aanvoerder Boelee weer op rechts door, maar zijn voorzet komt niet aan. En dan blesseert doelman Van der Does zich bij de eerste aanval van de gasten en als ook verzorging niet baat komt Glenn Teunissen hem vervangen.

De eerste corner – van rechts – is voor Spijkenisse, levert enig gevaar op maar dan neemt Ter Leede het weer over en in de 15e minuut moet oud-Noordwijk doelman Amezrine zich strekken om het schot van Toon Zwetsloot na een mooie aanval op rechts uit de linkerhoek te werken. Uit de corner op links komt een vrije trap voort die Mike Boelee overschiet.

De thuisploeg dicteert het spel nog steeds en er is een van de kant georkestreerde “blessure”van Kees Tol in de achttiende minuut voor nodig, om het team van trainer Wubben beter te kunnen neerzetten. De blessure-time-outs sorteren effect, want als een hard schot van Jeffrey Bok in de 20e minuut geblokt wordt en de scheidsrechter hierna niet fluit voor twee overtredingen achtereen op het middenveld ontstaat er bijna een tegenscore en moet Ben van der Lans op de doellijn redden.

Deze waarschuwing helpt niet, want in de 25e minuut komt Spijkenisse toch op voorsprong: als Toon na een kopduel links op het middenveld zijn man Stefano Goncalves niet kan volgen en deze niet wordt overgenomen kan de nummer 8 van Spijkenisse ongehinderd opkomen en dicht op de achterlijn bij de korte hoek inschieten en verdwijnt de bal, waarschijnlijk door de benen van doelman Teunissen in de verre hoek!

Hierna volgen kansen aan beide kanten: Rob Zandbergen kopt in de 30e minuut in kansrijke positie naast, ex-ASWH’er Peter de Lange schiet na een verre ingooi van rechts op de lat en een prima combinatie tussen Toon, Ben en Bryan eindigt in een buitenspeldoelpunt. Wegens de onderbrekingen komen er zeven minuten bij en in de eerste kan Joey van den Berg, minder gelukkig met zijn acties dan vorige week, net de scherpe voorzet van Mike Boelee niet afronden. Even later speelt Joey wel Bryan Caicedo in de loop prima aan en deze wordt op de rand van de zestien door twee verdedigers gemangeld. De vrije trap gaat er niet in en even later redt Amezrine op een inzet van Ian van Otterlo en uit de erop volgende corner volgt een hoge bal die de doelman, spelers wegduwend,  opvangt. Hij krijgt een vrije trap mee!

Na de rust speelt Spijkenisse, gesterkt door de voorsprong, wat aanvallender en dat leidt tot de eerder beschreven uitsluiting van Toon Zwetsloot in de 53e minuut en de penalty die door Kees Tol benut wordt. Bij de aftrap krijgt Jeffrey Bok geel, waarschijnlijk wegens aanmerkingen op de leiding. Het valt natuurlijk niet mee om deze dubbele tegenslag te verwerken en zelfs onze trouwe en beschaafde supporter Mart Bakker roept “Hans, we zijn gen****! Met tien man probeert Ter Leede terug te komen, maar er komen nu natuurlijk ook mogelijkheden voor Spijkenisse dat achterin de bal bekwaam rondspeelt en loert op de tegenaanval, het is een ploeg die graag voetbalt vanuit de reactie. Verder dan een buitenspeldoelpunt in de 65e minuut komen ze vooralsnog niet, maar ook de counters en de corners van de thuisploeg leveren geen rendement op.

Met Steven Wajer voor Ben van der Lans en later Mike Dam voor Ian van Otterlo probeert Ter Leede vergeefs te scoren, aan de andere kant lukt dat Spijkenisse wel: door goed uitlopen voorkomt Glenn Teunissen aanvankelijk een derde treffer, maar in de 80e minuut kan Jazzy Adams een voorzet van links geheel vrij staand inkoppen.

Het staat 0-3 en dat blijft het, want in de 83e minuut redt Amezrine op een inzet van Joey van den Berg en wordt hij bij een hoge bal weer keurig beschermd door de scheidsrechter die kort daarop affluit.

Verlies tegen een sterk Spijkenisse, tja dat kan, maar de manier waarop het tot stand kwam, dat geeft toch te denken…..

Maar vooruit, volgende week nieuwe kansen, uit tegen Swift!

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does (12 Glenn Teunissen), Mike Boelee ©, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Floris Mulder (49 geel), Ben van der Lans (71 Steven Wajer), Toon Zwetsloot (53 rood) , Ian van Otterlo (77 Mike Dam), Jeffrey Bok (55 geel), Joey van den Berg, Brayan Mosquera Caicedo

Opstelling Spijkenisse: Mustafa Amezrine, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Peter de Lange, Stefano Goncalves, Kees Tol, Sander Barragan ©, Jazzy Adams (Rephendry Amsterdam), Felino Jardim, Glenn Rijsdijk, Jesse Luijkx (87 geel)

Scheidsrechter: Jaafar Aafouallah

Assistent-scheidsrechter: Sven Rozemeijer (1e) en Lammert Andy