Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Staphorst 1

WEDSTRIJDVERSLAG NACOMPETITIE 1E RONDE TER LEEDE 1 – STAPHORST 1

Dinsdag 23 mei 2017 om 20.00 uur

HEROÏSCH HERSTEL VAN TER LEEDE

Het was een zware opdracht om tegen het sterke Staphorst minimaal tweemaal te scoren om een verlenging af te dwingen, maar een zeer gemotiveerd Ter Leede ging er van meet af aan in een zinderende wedstrijd tegenaan en nadat een zestal goede kansen voor de rust geen score opleverden, kwamen de doelpunten na de pauze wel en was door de derde treffer, de tweede van Siali, in de 90e minuut een verlenging ook niet meer nodig.

Het werd echt een fantastische strijd met natuurlijk ook kansen voor Staphorst, maar het vizier van hun voorwaartsen stond dit keer niet op scherp en dat van Ter Leede met vooral een excellerende Jeffrey Bok uiteindelijk wel. Door deze uitstekende teamprestatie die het publiek op de banken kreeg wordt de nacompetitie voor Ter Leede vervolgd met een confrontatie met het Heemskerkse ODIN, eerst zaterdag thuis op de Roode- molen en daarna uit.

Direct na het beginsignaal van arbiter Roeleveld trekt Ter Leede ten aanval, in de vierde minuut komt Marc de Kruijs naar binnen, maar zijn trap met rechts is krachteloos. Gevaarlijker is drie minuten later het snoeiharde schot van de van rechts naar binnenkomende Bok dat via de lat over ketst, de eerste kans. Staphorst antwoordt met een gevaarlijke aanval die door een goed ingrijpen van aanvoerder Boelee onschadelijk wordt gemaakt. De tweede kans in minuut twintig benut Bok niet als hij de puike voorzet van Marc na een mooie actie niet of nauwelijks raakt en zes minuten daarna kan De Kruijs waarschijnlijk beter zelf afwerken, in plaats van op rechts af te geven op Siali, als hij alleen op doelman Oosterhof afgaat, weg derde kans. De vierde is voor Tomas Arroyo een minuut later, maar zijn kopbal gaat links naast en de vijfde in de 30e minuut heeft misschien wel gezeten: Bok ontvangt van Siali een pass, schiet en de bal wordt op of achter de lijn weggewerkt. Even daarvoor heeft Mike Boelee geel gekregen nadat hij hands gemaakt heeft en teruglopend onbedoeld in aanvaring met de scheidsrechter komt.

Nadat de weer prima spelende Jonathan Robertson de bal in de 35e minuut de bal van de achterlijn terugtrekt en keeper Oosterhoff net voor de inkomende Ammerlaan de bal onderschept biedt een precieze voorzet van Jeffrey Bok Marc de Kruijs in de 42e minuut de zesde kans, maar ook zijn kopbal gaat naast.

Staphorst krijgt ook mogelijkheden en één grote kans: Bogdan maakt in de 27e minuut een schot van spits Rob Mijnheer onschadelijk, uit een corner kopt Rurik Wind in de 39e minuut over en twee minuten voor het rustsignaal komt de beste kans als Martijn Brakke geheel vrijstaand uit een voorzet van Mike Reuvers naast kopt. Na een aantrekkelijke kansrijke eerste helft gaan de ploegen toch met een verbazingwekkende nul-nul rusten.

Na de thee pakt Ter Leede de draad weer op, het krijgt twee corners achtereen en na vijf minuten laat Marc zijn rechtsback andermaal de hielen zien, komt naar binnen en schiet net voor langs en enkele minuten later over nadat een opkomende Renee Troost, die zowel aanvallend als verdedigend prima acteert, Bok aanspeelt en die vervolgens Marc.

Het is de opmaat naar de eerste goal, het lijkt alsof het felle verweer van Staphorst wat verzwakt, misschien met de derby tegen Genemuiden in de benen, en in de 60e minuut ontvangt Siali een passje van Bok op rechts, kapt á la Robben en schiet de 1-0 binnen.

Het Ter Leede-publiek veert enthousiast op, nu gaat het echt beginnen! Eerst moet Bogdan nog een gevaarlijk schot pareren, maar in de 64e minuut levert een prima combinatie tussen Siali en Bok de tweede treffer op als hij van links keihard doelman Oosterhof passeert, de verlenging is binnen.

Ter Leede wil doordrukken, uit een korte vrije trap op de rand zestien brengt Arroyo Kappenberg in schietpositie, maar zijn knal gaat hoog over en Staphorst geeft zich niet zomaar gewonnen, het schot van Martijn Brakke in de 71e minuut gaat naast. Een minuut later is het toch bijna 3-0 als Robertson razendsnel opkomt en Siali aanspeelt die geen moment aarzelt, uithaalt en zijn schot via de lat ziet overgaan.

Staphorst gaat in de tegenaanval en na een foutje van Kappenberg moet Toon Zwetsloot ten koste van een gele kaart de counter eruit halen en tien minuten verricht hij zijn heldendaad door op de doellijn een tegentreffer te voorkomen. In deze minuten zet Staphorst alles op alles en komt Ter Leede goed weg.

De drie-nul valt vlak voor tijd! Met Tony Schreurs voor Kappenberg in de 85e minuut krijgt de aanval weer vers bloed en dat levert in de 89e minuut de zo vurig gehoopte derde treffer op als Tony snel opkomt, Bok aanspeelt, die weer passt op Siali en deze tot uitzinnige vreugde van heel Ter Leede van links hard en laag inschiet.

De volgende ronde is bijna binnen, maar Ter Leede doorstaat nog een hachelijk moment in de 92e minuut: Dennis Rosink mag ver van links een vrije trap nemen, de bal zeilt over iedereen, de mee opgekomen doelman Oosterhof incluis, heen en stuitert van de borst van Bogdan weg en wordt vervolgens door een inlopende Staphorster over gewerkt.

Na vier minuten extra fluit scheidsrechter Roeleveld – die aanstaande zaterdag de vierde official is bij Ter Leede – Odin – af en heeft Ter Leede de volgende ronde bereikt en moet Staphorst teleurgesteld de terugreis aanvaarden. Maar zij hebben de districtsbeker als troostprijs.

Een prima prestatie van Ter Leede, maar tegen ODIN ’59 wacht nog een zwaar tweeluik en het team zal de ondersteuning van de twaalfde man hard nodig hebben.

Tot zaterdag. Voorwaarts Ter Leede!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (29 geel), Tomas Arroyo, Renee Troost, Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot( 79 geel), Mitchell Kappenberg (85 Tony Schreurs), Oussama Siali , Jeffrey Bok, Vincent Ammerlaan (72 geel), Marc de Kruijs ( 90 Melvin van Stijn)

Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Ewald Koster, Roelof de Jong (90 geel), Reinier Crediet, Dennis Rosink (42 geel), Rob Mijnheer ©, Martijn Brakke, Rurik Wind (63 Derrick Timmerman), Mark Schra ((90 Jeroen van der Meer), Mike Reuvers, Frank van der Burg

Scheidsrechter: M.A. Roeleveld

Assistent-scheidsrechter: I.P. van Galen (1e) en J.B. van Dijk

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel