Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – SteDoCo 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – STEDOCO 09-12-2017 14.30 uur

EERSTE ONTMOETING TER LEEDE – STEDOCO EINDIGT ONBESLIST

En daar kunnen beide partijen vrede mee hebben. De twee ploegen gingen vol voor de winst, wogen qua veldspel tegen elkaar op, maar voor de rust had SteDoCo de betere kansen en ging ook na een door Jordey van Dam mooi benutte penalty met een 0-1 voorsprong rusten. Door fel aandringen was Ter Leede in de tweede helft de betere ploeg en de gelijkmaker kwam dan ook, zij het met behulp van SteDoCo-verdediger Boom en aan het eind van de match leek Ter Leede nog te gaan winnen, maar de paal stond tot twee maal toe een treffer in de weg en ook het laatste schot van Marc de Kruijs ging net naast. Omdat ook SteDoCo voor de overwinning bleef strijden is al met al de puntendeling de terechte uitslag van een boeiende wedstrijd.

Het team van trainer Adelaar komt fel uit de startblokken en verovert in de 4e minuut al een corner op rechts en dan is in de 7e minuut de beurt aan Ter Leede wanneer Jeffrey Bok na een actie naar binnen draait en rechts naast schiet. Twee minuten later komt Marc de Kruijs op links voor het eerst door, zijn voorzet bereikt dan nog niemand, weer twee minuten wel degelijk een medespeler, maar dan schiet Ian van Otterlo in de zestien de bal hoog over.

Dat doet ook spits Morris ten Brink namens SteDoCo in de 17e minuut en er ontstaat in de minuten die volgen heus gevaar voor het doel van Ter Leede dat op zijn beurt goed terugvecht en in die fase zijn de ploegen volledig i nevenwicht. Na een blessure van Ian, die in de rug wordt gelopen, kopt Ben van der Lans in de 27e minuut uit een corner de bal in de handen van de goed reagerende doelman Smith en in de 33e minuut bedient de als altijd weer hard werkende en snel ingrijpende Toon Zwetsloot Marc de Kruijs, komt deze naar binnen, maar schiet met rechts naast. Ook het schot van Jeffrey Bok een minuut later is te zacht om de doelman te verontrusten.

Dan komt SteDoCo op voorsprong. Op links probeert aanvoerder Boelee terug rennend de bal te controleren, krijgt een duw in de rug en speelt daardoor de bal ongewild over de achterlijn. De scheidsrechter fluit niet voor een overtreding en uitgerekend uit die onterecht gegeven corner op links wordt de bal weggewerkt en daarna hard ingeschoten waarna – ik denk – Ben van der Lans hands maakt als hij zijn gezicht wil beschermen. Scheidsrechter Bos fluit voor een penalty en Jordey van Dam schiet de 0-1 snoeihard in.

Jeffrey Bok probeert in de 40e minuut na een mooie combinatie tussen Siali, De Kruijs en Van Otterlo doelman Smith te verrassen, maar die pakt zijn inzet en ook uit de pas van Marc in minuut 43 ontstaat geen doelpunt en dan gaan de ploegen rusten en kan ook het publiek zich na een aardige eerste helft in de kantine gaan opwarmen.

Na de rust probeert Ter Leede met man en macht om er doorheen te komen, maar de sterke defensie met de felle Bryan Jongeneel en onder aanvoering van een soeverein spelende centrumverdediger Shelton Martis staat vooralsnog pal en in de omschakeling steken de Hoornaren gevaarlijk: in de 62e minuut belandt een schot na een uitval in het zijnet en een kopbal wordt verwerkt tot hun vierde corner. Vlak daarvoor heeft aanvoerder Boelee zijn vijfde gele kaart gekregen – we weten wat dat betekent – en heeft Siali na een combinatie met Ian overgeschoten, Ter Leede is gevaarlijker en in de 67e minuut komt Ter Leede eindelijk op gelijke hoogte. Een mooie actie van Marc de Kruijs leidt tot een corner en daarna wordt de bal van rechts voorgezet en verdwijnt de bal via de schouder van verdediger Chris Boom in het eigen doel.

Met Jesse Dingjan voor Ben van der Lans probeert Ter Leede door te drukken. Opvallend is dat dit de enige vervanger in de hele wedstrijd is, trainer Adelaar wisselt niet eenmaal. Het publiek begint zich steeds meer te roeren, de 22 spelers blijven met volle overgave strijden voor de overwinning, de scheidsrechter laat à la Bas Nijhuis veel toe en dat heeft af en toe in het veld en op de tribune de nodige opwinding tot gevolg. Als Rensy Barradas na een fout jegens Jeffrey Bok door het lint gaat laat houdt scheidsrechter Bos het bij een vermaning.

Wel veel strijd, geen doelpunten meer. In de 82e minuut speelt Jeffrey de bal over Martis naar Siali, maar diens kopbal treft geen doel. Zijn vrije trap van rechts in de 88e minuut wel, maar de bal stuitert tegen de linkerpaal en via de wreef van een verdediger weer tegen de paal en dan over de achterlijn. En na de corner schiet Marc de Kruijs in kansrijke positie nog rechts naast en dan fluit scheidsrechter Bos af.

Beide één punt en daarmee lopen ze één punt in op koploper Noordwijk dat zich door het 6-3 verlies in en tegen ’s-Gravenzande lelijk verslikt en zich nog niet heeft hersteld van het thuisverlies tegen Hoek.

Volgende week om 14.45 uur uit tegen de Amsterdamsche Football Club aan de Boelelaan, zonder Boelee naar het zich laat aanzien. Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Laszlo Sandor, Mike Boelee © (51 geel), Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson, Ben van der Lans (69 Jesse Dingjan), Toon Zwetsloot, Jeffrey Bok, Marc de Kruijs, Ian van Otterlo, Oussama Siali

Opstelling SteDoCo: Mark Smith, Chris Boom, Shelton Martis ©, Bryan Jongeneel, Joran Schröder, Remco Buist, Jordey van Dam, Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdres, Rensy Barrades, Morris van den Brink

Scheidsrechter: A. Bos

Assistent-scheidsrechter: L.M.W. Andy (1e) en R. Metsemakers

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk