Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Swift 1

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – AVV SWIFT zaterdag 26 mei 2018  14.30 uur

 

RIANTE THUISZEGE VAN TER LEEDE OP SWIFT

 “Feyenoord uit was voor Swift gemakkelijker dan Ter Leede uit”, aldus oud-doelman Bogdan Constantin die vanaf de zijlijn zijn Swift met 6-2 zag verliezen van die andere oude club van hem, Ter Leede en dit ondanks de rust die Wisman een viertal basisspelers gunde. De vervangers hebben dus goed meegedaan, maar het kwam ook door het attente keepen van László Sándor die in één-op-één situaties steeds de baas was, een paar prima reddingen had en terecht werd uitgeroepen tot man-van-de-wedstrijd.

Ter Leede liep in de eerste helft met mooie aanvallen en doelpunten van Van Otterlo (2), Sonha, Dingjan en Van den Berg soepel uit naar 5-0 alvorens Moelee voor Swift de 5-1 maakte. Na de rust was bij Ter Leede de magie en de gedrevenheid weg, geen wonder gezien de stand en de hitte op het kunstgras en kon Swift tot 5-2 terugkomen, maar met de  – en zijn – laatste reguliere competitietreffer voor Ter Leede bepaalde Marc de Kruijs de eindstand op 6-2. Een mooie zege voor Ter Leede dat zich kan opmaken voor de eerste nacompetitiewedstrijd, dinsdag in Amsterdam tegen Ajax.

 Ter Leede start met Nilton Sonha en Sami Mouchih op de rechts- en linksbackplaats, met Ben van der Lans centraal naast aanvoerder Zandbergen en op het middenveld zien we Jesse Dingjan en Ian van Otterlo als aanvallende middenvelders en Toon Zwetsloot als controleur erachter. Voorin staat Marc de Kruijs weer op zijn vertrouwde linkerstek, Jeffrey Bok op rechts en Joey van de Berg is de centrumspits.

Dat is best een aanvallend concept en dat blijkt ook snel, want start Swift niet onaardig, al snel neemt Ter Leede het heft in handen en al in de vijfde minuut passt Jeffrey op Marc op links, geeft deze precies voor en kopt een geheel vrijstaande Ian van Otterlo de 1-0 in. Prachtig, alleen de overwinningsmuziek wordt pas bij het derde doelpunt ingezet. In hoog tempo gaat Ter Leede door, een mooie actie van Marc in de zevende minuut die naar binnen soleert en passt op Joey wordt net geen doelpunt.

In de elfde minuut doet Swift iets terug en verricht László zijn eerste redding en dat doet hij in de negentiende minuut weer als na een prima pass spits Jordy de Groot alleen voor de keeper verschijnt, maar weer is Sándor heer en meester en twee minuten later toont Joey van den Berg hoe het wel moet, want hij verschijnt na de assist van Jeffrey Bok alleen voor de keeper en in volle ren houdt hij even in als doelman Van Nieuwkerk al reageert en schiet de bal bekeken naast en over hem heen, 2-0! De 3-0 in minuut 28 is ook een beauty: rechtsback Sonha onderschept de bal en stoomt in één run op en met een soort chip/stiftbal scoort hij fraai. Muziek, nu wel!

Drie minuten later pakt Ian van Otterlo een cadeautje uit en scoort zijn tweede, zijn veertiende in totaal al weer: Een voorzet van links wordt door centrumverdediger Mike Ruijter in de zestien ook met de hand gestopt, scheidsrechter Fikkert –  die overigens uitstekend floot en van de waarnemer een ruime acht kreeg – laat doorspelen en Ian brengt de stand op 4-0. Hierna resulteert een mooie combinatie tussen Marc en Joey net niet in een doelpunt en verricht László in de 37e minuut met een stijlvolle safe zijn derde redding en valt voor Ter Leede in de 43e minuut het laatste doelpunt voor de pauze, een prachtige actie van Jesse Dingjan gevolgd door een keihard schot in de rechterhoek.

Dat is Swift te gortig en op slag van rust speelt rechterspits Max Gerard van Waakeren – jawel dezelfde van het wondermooie 2-1 tegen Feyenoord – Sami Mouchih bij de achterlijn op rechts uit, zet voor en stelt Cabezas Narvaez in staat om tegen te scoren en met 5-1 gaan de partijen rusten.

Met twee wissels, Ron Rozenhart en Daan van Benthem voor Guido Moelee en Jordy de Groot wil Swift nog iets aan de stand gaan doen, maar de eerste kans is toch voor Jeffrey Bok, daarna wel gevolgd door eentje aan de andere kant voor Jaap Smeeing. Als Nilton Sonha geblesseerd raakt, komt Tom van Egmond, die al een eerste helft in Ter Leede 2 gespeeld heeft, erin en hij valt prima in. Als Niels van Veen er later voor Sami Mouchih in komt gaat hij naast Ben centraal spelen met Rob Zandbergen nu op links, die kan overal goed uit de voeten. Toon Zwetsloot is nu rechtsback en Jesse gaat iets terug op het middenveld.

Langzamerhand begint de hitte op het kunstgrasveld zijn tol te eisen en ook door de riante stand en de wisselingen is de aanvalslust van Ter Leede afgenomen en kan Swift aan aanvallen gaan denken. In de 55e minuut moet doelman Van Nieuwkerk nog wel een kopbal van Joey onschadelijk maken, roept Jeffrey Bok bij een actie van Joey tot vermaak van het publiek keihard “penalty”, maar het is László Sándor die in de 67e minuut weer in tweeën kan redden na een vrije trap van Van Waakeren op links. De 5-2 van Tobias Kuijvenhoven komt er toch, in de 70e minuut.

Met Mike Dam voor Jeffrey Bok wil Ter Leede toch nog scoren en dat lukt Marc de Kruijs in de 86e minuut. Wel weet Ter Leede’s sluitpost in de 80e minuut nog een derde goal voor Swift te voorkomen, maar als Marc vier minuten voor tijd op rechts een mooie assist van Mike Dam ontvangt, naar binnen zwenkt en met links de bal nauwkeurig in de linkerhoek schiet heeft hij echt de 70e en tevens laatste competitiegoal voor Ter Leede gescoord. Wel zijn laatste in de reguliere competitie, maar hopelijk niet zijn laatste voor Ter Leede! Want als scheidsrechter Fikkert kort erna affluit, is de twintigste competitiezege een feit en kan Ter Leede zich opmaken voor de nacompetitie.

 

Aanstaande dinsdag om acht uur naar Ajax.

Allemaal naar Amsterdam om Roodgeel aan te moedigen!

Tot dan!

 

 

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, August Sonha (56 Tom van Egmond, Rob Zandbergen ©, Sami Mouchih (62 Niels van Veen) Toon Zwetsloot, Jesse Dingjan, Jeffrey Bok ((72 Mike Dam), Marc de Kruijs,  Joey van den Berg, Ian van Otterloo, Ben van der Lans,

Opstelling Swift: Pelle van Nieuwkerk, Mike Ruijter, Guido Moelee (46 Ron Rosenhart), Rutger de Vries ©, Jordy de Groot (46 Daan van Benthem), Max Gerard van Wakeren,  Nik Gabel (52 Shaquille Doorson), Tobias Kuijvenhoven, Jaap Smeeing,  Jouke Spanninga, Maliqui Cabezas Narvaez

 

Scheidsrechter: B.J. Fikkert

Assistent-scheidsrechter: C.S. Hoogland en S. Rozemeijer

 

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk