Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Swift 1

Wedstrijdverslag VV TER LEEDE – AVV SWIFT 01-10-2016 14.30 uur

HERSTEL TER LEEDE DOOR RUIME ZEGE OP SWIFT

Met praktisch hetzelfde team dat vorige week roemloos ten onder ging tegen Achilles Veen won Ter Leede nu met 4-1 tegen Swift. Voor de rust kwam een gemotiveerd Roodgeel, af en toe geholpen door aarzelend optreden van de Swiftdefensie, al op 2-0 door doelpunten van Vincent Ammerlaan en Jesse Dingjan en na de rust scoorden beiden nog een keer. Swift kon alleen na de 3-0 iets terugdoen door het benutten van een penalty, maar de treffer van Vincent in de 90e minuut was de bevestiging van een verdiende zege.

De opening van het bal was voor rechterspits Lionel Frederik die in de eerste minuut voor Bogdan verscheen en er ontstond voor zijn doel een soort scrimmage, maar al snel verplaatste het toneel zich naar de oostkant en het was voor de zestien van Swift dat de opgekomen Renee Troost geblesseerd raakte en drie minuten later moest hij zich laten vervangen door Ben van der Lans die zijn taak weer voortreffelijk oppakte.

Ter Leede viel aan, een mooie pass van Kappenberg op Siali in de 9e minuut leverde nog niets op, maar twee minuten was het wel raak toen Vincent Ammerlaan op aangeven van Oussama zijn schot via een tegenstander in de linkerhoek zag verdwijnen.

Swift antwoordde met een schot over nadat de bal na een vrije trap uit de defensie van Ter Leede was weggekopt, maar meteen nam de thuisploeg het heft weer in handen. We zagen Ben opkomen, Vincent aanspelen en in de 20e minuut schoot Jesse te zwak in na een leuke combinatie met Vincent. Een minuut later ontving Lionel Frederik een pass van Tobias Kuijvenhoven – met wie Constantin overigens nog samenspeelde – en testte de Ter Leede-goalie, maar die gaf geen krimp.

Hierna volgden een tweetal corners voor Ter Leede, een goede verdedigende actie van aanvoerder Boelee, een mooie verre pass van Mitchell op Jesse Dingjan, maar het duurde tot de 35e minuut voordat Ter Leede de score kon uitbreiden. Na een fout op Oussama nam Ronnie de vrije trap iets van links van zo’n 35 meter, de bal ging hoog over de defensie, maar daalde zo sterk dat doelman Teerink de bal slechts met voet en/of pols kon afweren en toen was Jesse er als de kippen bij om het leer in de touwen te werken.

Swift moest nu toch echt proberen iets terug te doen. Het zette iets aan, kreeg twee corners, in de 39e minuut wist topscorer Bas Buimer (die waarschijnlijk een slagboomwachter – bomer – als voorouder had) een kans niet te benutten, maar de beste kansen voor rust waren toch voor Ter Leede: in de 41e minuut loste doelman Teerink een vrije trap van Splinter, maar kon daar net niet van geprofiteerd worden en drie minuten later counterde Ter Leede na een corner voor Swift razendsnel, maar passte Maurits net niet goed op Vincent en dus gingen de ploegen met een 2-0-stand rusten.

Na rust gaat Ter Leede unverfroren verder. Een schot uit een corner ranselt Teerink met de vuisten weg, Siali besluit een goede actie, kappen en draaien, met een schot, Nik Gabel van Swift schiet op zijn beurt over, maar in de 55e minuut is het 3-0: een combinatie Siali-Ammerlaan-Dingjan wordt door de laatste succesvol afgerond.

Hierna komen er nog verschillende kansen voor Ter Leede. Leuk is het lobje van Ronnie, nadat hij de bal veroverd heeft, op Jesse, maar diens snoeiharde schot weet Teerink te keren en jammer is het dat Tomas Arroyo de bal op links hoog over jaagt.

Aan de andere kant keert Bogdan een hard schot uit een vrije trap met de borst – stond die muur wel goed? – en in de 70e minuut werkt Vincent de bal na een voorzet van Mitchell van links met het lichaam over het doel en een minuut later komt Swift op 3-1. Hakan haakt binnen de zestien licht – want hij krijgt geen geel – een tegenstander en Bas Buimer schiet de penalty hard en laag in.

Dan komt Toon Zwetsloot erin voor Hakan, Kappenberg gaat linksback spelen en even later vervangt Mehmet Güngor Maurits Splinter.

Gescoord wordt er pas in de laatste minuut. Na een verre pass op Vincent op links maakt verdediger Jonk Hollewand een foutje, Vincent kan alleen door op de keeper, schiet, de keeper keert en lost de bal en onze nummer elf glijdt zijn tweede doelpunt binnen.

Na drie minuten extra fluit de soeverein leidende scheidsrechter Van de Ketterij af en heeft het team van Wisman-Blankespoor de schade van vorige week weer aardig gerepareerd.

Volgende week, op naar Smitshoek, zowel Ter Leede 1 als 2!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©,Tomas Arroyo, Renee Troost (8 Ben van der Lans), Hakan Bayram (78 Toon Zwetsloot), Oussama Siali , Ronnie Verplancke, Mitchell Kappenberg, Vincent Ammerlaan, Jesse Dingjan , Maurits Splinter (81 Mehmet Güngor)

Opstelling Swift: Sieuwerd Terink, Jonk Hollewand, Mike Ruijter, Dennis Dinkgreve, Lionel Frederik (60 Mathieu Christiansen), Rutger de Vries (80 geel), Max Gerard van Wakeren (68 Bas Middelkoop), Daan van Benthem, Nik Gabel, Tobias Kuijvenhoven (46 Ron Rosenhart), Bas Buimer

Scheidsrechter: A.L. van de Ketterij

Assistent-scheidsrechter: J.A. Koornneef (1e) en J.W. Nijman

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel