Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Te Werve 1

WEDSTRIJDVERSLAG KWARTFINALE DISTRICTSBEKER WEST II TER LEEDE 1 TE WERVE 1

Zaterdag 25-02-2017

TER LEEDE DOOR NAAR DE HALVE FINALE DOOR 3-0 WINST OP TE WERVE

Maar het ging niet zo gemakkelijk als de ruime cijfers doen vermoeden. Weliswaar kwam Ter Leede vroeg op voorsprong, maar het nam niet verder afstand en met aardige zaalvoetbalacties creëerde Te Werve zich kansen, maar maakte die niet af. Pas halverwege de tweede helft werd het 2-0 door Jeffrey Bok en drie minuten voor tijd bepaalde hij de 3-0 eindstand door de toegekende penalty te benutten.

Ter Leede treedt aan met rouwbanden wegens het overlijden van trouwe supporter en actief lid van het accomodatieteam Willem den Hollander. Na de minuut stilte neemt Ter Leede direct het initiatief met Renee Troost op de plek van de één wedstrijd geschorste Tomas Arroyo en Kevin Duthler voor de geblesseerde Jesse Dingjan en Jonathan Robertson op de linksbackpositie en dat heeft al in de 8e minuut succes: een uittrap van doelman Constantin wordt, gedragen door de wind een assist als de stuiterende bal de defensie van Te Werve verrast en de goed anticiperende Duthler met een mooie lob keeper Scheermeijer passeert.

Hierna blijft Ter Leede aanvallen, maar in de 13e minuut laat ook Te Werve zich gelden en krijgt Ismael Blackshaw op links een mooie kans op de gelijkmaker, maar hij schiet naast. Aan de andere kant zet Ter Leede een mooie aanval op die in een corner resulteert, die kort genomen leidt tot een mooie voorzet van Jeffrey Bok, even later kopt Kevin Duthler in kansrijke positie over en antwoordt de behendige spits Mounir Madrouni na een korte corner op rechts en het passeren van Renee Troost met een venijnig schot dat Bogdan tot corner weet te verwerken.

Nadat Mike Boelee, die weer een prima partij speelt, op rechts doorkomt en Vincent Ammerlaan een kans biedt en Ben van der Lans in de 20e minuut uit een korte corner op rechts een kans krijgt, de keeper een schot of voorzet van Jeffrey Bok ondanks zijn niet al te lange postuur goed pakt, Jeffrey mooi voorzet op Marc de Kruijs, lijkt Ter Leede wat te verslappen en in de 31e minuut gaat een schot van Te Werve net voorlangs.

In de 38e minuut schiet Jeffrey in de zestien te zacht tegen de rug van een tegenstander en zo wordt er niet meer gescoord in de eerste helft.

Te Werve begint de tweede helft actief en in de 48e minuut moet Bogdan al reddend optreden, wel nadat Vincent Ammerlaan even daarvoor in de zestien onderuit wordt getrokken op het moment dat hij wil uithalen. Als het offensief van de Rijswijkers zo rond de 52e minuut is uitgewoed neemt Ter Leede het heft weer in handen. We zien mooie aanvallen van Marc de Kruijs, aangespeeld door Mitchell Kappenberg die weer een paar fraaie strakke passes verzendt in deze wedstrijd, een schot van De Kruijs, Bok die steeds vaker op rechts zijn tegenstander uitspeelt en dan voorzet, maar het duurt tot de 70e minuut voordat er gescoord wordt.

Thierry van der Kooye en Melvin van Stijn zijn dan al ingevallen voor Marc en Vincent en het is goed doorzetten van Melvin dat de tweede goal inleidt, want al kan de doelman in eerste instantie nog keren, het is Jeffrey die uit de kluts hard en laag inschiet.

Hierna past Wisman zijn laatste wissel toe, Hakan Bayram komt erin voor Kappenberg, wordt linksback en Jonathan Robertson schuift op naar het middenveld.

In de 76e minuut moet Te Werve met tien man verder als verdediger Prince Addai zich niet kan beheersen en een kopstoot uitdeelt en het wordt daarna nog even onvriendelijk, ook Rico Kogeldans krijgt geel en in ondertalsituatie kan Te Werve geen vuist meer maken en dreigt er door het voortdurend opkomen van Jeffrey Bok en ook Mike Boelee voortdurend gevaar en in de 87e minuut valt het derde doelpunt: de volley van Kevin Duthler uit alweer een voorzet van rechts mislukt, maar links op de achterlijn pikt Thierry de bal op, speelt zijn tegenstander knap uit en wordt daarna door de doelman neergelegd die daarvoor geel krijgt en de bal uit het net kan halen nadat Jeffrey de penalty onberispelijk laag in de rechterhoek jaagt. Kort hierop fluit scheidsrechter Van den Helder af.

De plek in de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker is binnen en dat is mooi! Ter Leede speelt nu in de halve finale tegen de winnaar van DHC-Hellevoetsluis. Een andere finalist is ook al bekend, het is Excelsior Maassluis 2 dat – niet heel verrassend – ARC in eigen huis met 0-3 klopt en zal uitkomen tegen de winnaar van Zwaluwen-Noordwijk.

Het bekeravontuur wordt dus vervolgd!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©, Renee Troost, Ben van der Lans, Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Mitchell Kappenberg (71 Hakan Bayram), Jeffrey Bok, Kevin Duthler, Vincent Ammerlaan (65 Melvin van Stijn), Marc de Kruijs (65 Thierry van der Kooye)

Opstelling Te Werve: Mitchell Scheermeijer (87 geel), Jeffrey Spaans, Geraldo Reijntjes, Prince Addai (76 rood), Alvin Makobo (71 Andre Rumampuk), Otmane Mouhyieddine, Ismael Blackshaw (80 Diosmell Heijgen), Rico Kogeldans (77 geel), Mounir Madrouni, Kaz van Oostrom Soede, Anas el Hammouchi (46 Zakarya Faloun)

Scheidsrechter: B.B. van den Helder

Assistent- scheidsrechter: G.T.J. Turk (thuis) en D.H. de Wolf (uit)

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel