Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Zwaluwen 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – ZWALUWEN zaterdag 22- 09-2018  14.30 uur

ZWAARBEVOCHTEN MAAR VERDIENDE ZEGE VAN TER LEEDE OP ZWALUWEN

In deze wedstrijd kreeg Ian van Otterlo het gelukkig weer eens op zijn heupen. De altijd fanatieke middenvelder scoorde voor de rust tweemaal, daartoe in staat gesteld door twee assists van Joey van den Berg en na de rust voltooide hij, juist toen de thuisploeg zwaar onder druk stond geheel zelfstandig zijn hattrick door met een mooie rugbyrun de gehele verdediging van Zwaluwen het bos in te sturen. Man-of-the-match, vanzelfsprekend, maar we zouden het team, dat bijna de hele tweede helft uit tien man bestond, te kort doen als we hun hardnekkige verzet met vooral de uitstekende reddingen van doelman Bekkers niet medebepalend zouden noemen voor de mooie thuiszege van 3-1 op de Roodemolen!

Met Toon Zwetsloot weer op het middenveld en Michael Bekkers in het doel trekt Ter Leede in de beproefde samenstelling vanaf acquit fel van leer en dat levert na een eerste kans voor Rob Zandbergen in de vierde minuut meteen succes op: de assist van Joey wordt door Ian dankbaar aanvaard en hij scoort de 1-0!

Een vroege voorsprong, prachtig, en Ter Leede gaat gedreven door. De actieve linkerspits Brayan Caicedo Mosquera legt in de zevende minuut terug op Jeffrey Bok, maar diens ziedende schot gaat, nog wel aangeraakt, links over en resulteert in een eerste corner voor de thuisploeg. In de 13e minuut doet Tevin Biekman iets terug, maar zijn schot na een passje van Justin van Mullem gaat ook over. Doelman Bekkers brengt de bal terug in het spel, maar doet dat niet goed, want zijn lage schot wordt direct onderschept door Joseph Concalves, hij kan alleen op de doelman afgaan en scoort beheerst de gelijkmaker, 1-1, een domper!

Ter Leede krijgt het hierna moeilijker, Zwaluwen verdedigt de gelijke stand fanatiek en dringt nu ook stevig aan en na een foutgenomen vrije trap door Rob Zandbergen ontstaat een gevaarlijke counter en als Michael Bekkers in de 28e minuut weer niet goed uittrapt kan Zwaluwen op rechts  goed doorkomen, maar nu niet scoren. Even daarvoor grijpt doelman Van Tienen goed in en voorkomt dat Brayan Caicedo na een aardige aanval kan scoren en met de voet redt hij in de 31e minuut als Ian na een mooie combinatie tussen Brayan en Joey laag in de linkerhoek wil binnenschieten.

Maar drie minuten later moet Marvin van Tienen zwichten als Ian, uit een soortgelijke aanval de 2-1 aantekent. In de resterende tijd van de eerste omwenteling krijgt Stephan Kraaijvanger zijn eerste gele kaart, blesseert Goncalves zich, schiet Rob Zandbergen te gemakkelijk op doel en krijgt na een vrije trap van Erwin de Groot, hij neemt de meeste waar Tim Gudde dat vroeger deed, Zwaluwen nog een kansje en dan gaan de ploegen rusten.

Al in de vijfde minuut na de hervatting komt Jeffrey Bok op rechts alleen door, maar hij aarzelt misschien tussen schieten en voorgeven en zijn inzet is een gemakkelijke prooi voor Van Tienen. En dan krijgt tot verbazing van iedereen Stephan Kraaijvanger iets voor de zestien zijn tweede gele kaart. Vanaf de tribune is zijn “fout” niet goed te zien en naar verluidt heeft de scheidsrechter na afloop ook spijt van zijn beslissing, maar het heeft wel tot gevolg dat Kraaij eraf moet en dat verandert het spelbeeld totaal!

Ter Leede moet terug, vanaf de bank wordt 4-4-1 geroepen met Ciacedo Mosquera in de punt en de thuisploeg heeft even duidelijk moeite met de organisatie, kijkt af en toe vragend naar de bank en krijgt toch in de 60e minuut een prima kans als na een corner van Bok op rechts Ben inkopt, de keeper redt en hij vervolgens op de paal schiet.

Maar Ter Leede moet toch terug en in deze periode onderscheidt Bekkers zich met een paar prachtige reddingen, om te beginnen in de 63e minuut na een corner van Zwaluwen op rechts. Zwaluwen dicteert het spel en juist dan moet aanvoerder Boelee zich laten vervangen door Nilton August Sonha. Maar als de nood hoog wordt is de redding nabij in de 77e minuut als Ian bij een uitbraak in balbezit komt, Brayan naar rechts sprint en dient als bliksemafleider en Van Otterlo plots in volle run naar links switcht en de gehele verdediging, die ook rekent op een pass op Brayan passeert en de 3-1 binnenschiet.

Een hoeden-truc, zij het in twee helften maar wel op het juiste moment, want Zwaluwen valt nog wel aan, wisselt aanvallend, Ter Leede krijgt corners te verwerken, een schot van Vincent van Dorp wordt gekeerd door Bekkers, hetzelfde doet hij met een kopbal in de 79e minuut en weer in de 82e , maar de ploeg van trainer Danny Schenkel slaagt er niet in om de aansluitingstreffer te scoren en de voor Bok ingevallen Mike Dam krijgt zelfs meteen in de 85e minuut een prima kans om de 4-1 te scoren, maar zijn schot vliegt net over en hij krijgt ook geen corner.

Na nog een hoekschop voor Zwaluwen, het invallen van Tomas Tavilla voor Joey van den Berg, een uitval en een vrije trap voor Ter Leede fluit scheidsrechter Pleiter, die behoudens zijn beslissing kort na de rust verder goed leidde, af en kan Ter Leede zich door deze prima overwinning weer bovenin melden.

Maar of dat echt gaat lukken, weten we pas na de lastige uitwedstrijd en derby tegen FC Rijnvogels.

Wordt vervolgd!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee © (75 August Sonha), Stefan Kraaijvanger (37, 51 geel), Rob Zandbergen, Floris Mulder, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot,  Ian van Otterlo, Jeffrey Bok (84 Mike Dam), Joey van den Berg (88 Tomas Tavila), Brayan Mosquera Caicedo

Opstelling Zwaluwen: Marvin van Tienen, Mario Nijgh (65 Gillionar Leona), Leon Krsnaric, Vincent van Dorp, Justin van Mullem, Jerry Scholman, Joseph Concalves, Tim Gudde (79 Raoul Gillet), Tevin Biekman, Anthony Piqué

Scheidsrechter: Bart Pleiter

Assistent-scheidsrechter: Arjan Overwijk (1e) en Jochem Jongenotter