Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Zwaluwen 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – ZWALUWEN 1 zaterdag 29 april 2017 14.30 uur

EINDELIJK WEER WINST THUIS DOOR ZEGE OP ZWALUWEN

En dat is driewerf mooi omdat het eerste sinds 4 februari (3-1 tegen RVVH) weer thuis won door Zwaluwen voor het eerst sinds vele jaren te verslaan en daardoor tevens de kansen op de titel zag stijgen omdat het eens zo onverslaanbare Achilles Veen thuis verloor van Hoek, Zeeland worstelt en komt boven. En die winst werd behaald met een behoorlijk aangepast team en in deze vechtwedstrijd op het eind is dat een prima prestatie van dit collectief onder het goedkeurend toekijken van bijna een elftal geblesseerden en geschorsten.

Door blessures en schorsingen keken aanvoerder Boelee, Arroyo, Robertson, Kappenberg, Ammerlaan, Van der Kooye – Siali zagen we niet – samen met de al langdurig geblesseerde Verplancke vanaf de kant toe hoe Ter Leede het, met de oostenwind in de rug, opnam tegen een Zwaluwen dat de punten nog heel goed kon gebruiken. Nu kun je ook wel stellen dat verschillende van hun vervangers zoals Renee Troost, centraal achterin, rechtsachter Vierbergen, Bayram, linksachter en Van Stijn op tien al zo regelmatig in het eerste acteren dat je ze ook de andere basisspelers kunt noemen, alleen Kevin Duthler start als centrumspits niet vaak in de basis. Het was voorts ronduit verheugend Tony Schreurs eindelijk weer rechts op het middenveld te zien optreden, want met zijn snelheid, techniek en aanvallende acties was hij deze middag een meerwaarde voor het team van Wisman/Blankespoor.

Als rechterspits Jeffrey Bok zich iets liet terugzakken dook Tony in het gat, de linksback van Zwaluwen werd er tureluurs van en daardoor ontstond ook de 1-0 in de 13e minuut: Tony ontving op rechts een pass, ik dacht van Bok, kwam op rechts mooi door, gaf strak voor, Kevin Duthler maakte slim een overstapje en zo kwam de bal bij Marc de Kruijs die het leer controleerde en het vervolgens hard en laag met links in de lange rechterhoek binnenschoot. De verwachting was dat Ter Leede hierna zou doordrukken, ook voor de 1-0 was Ter Leede al aardig bezig, en in de 15e en 17e minuut zagen we dan ook het opkomen van Jordy Vierbergen die eerst vrij op Schreurs kon voorgeven, waaruit een corner ontstond en daarna schoot Schreurs over en uit een corner van Jeffrey Bok op links kon Renee Troost koppen. Ook daarna hield Ter Leede de druk erop.

Maar ook Zwaluwen stichtte gevaar. Al in de 6e minuut mocht na een overtreding van Troost, die daarvoor geel kreeg, Sten Wever tot twee keer toe aanleggen, schoot hij in de muur om ten slotte een rollertje te produceren dat doelman Constantin niet kon verontrusten en drie minuten later kaatste een van richting veranderd schot van rechts via de linkerpaal het veld weer in.

En tegen de verwachting in kwam Zwaluwen in de 20e minuut door een dekkingsfout op gelijke hoogte toen de actieve nummer 17, aanvaller Raoul Gillet, de bal ver van links hoog voorgaf en de geheel vrijstaande spits Ricardo Merrelaar de bal over Bogdan Constantin in de linkerhoek kon koppen. Let wel, het was Merrelaar die scoorde op assist van Gillet, Voetbal op Zaterdag moet dat nog corrigeren.

Lang kon Zwaluwen niet genieten van de gelijke stand, want in de 29e minuut wist de snelle Schreurs Nick Rutten de bal vlak buiten de zestien te ontfutselen en kon hij doelman Marvin van Tienen met een laag en strak schot passeren. Ter Leede wilde meer en een mooie verre bal van Melvin van Stijn op Marc de Kruijs – dat deed hij deze middag nog een keer – leverde gevaar op en in de 38e minuut drong Tony de zestien in en werd hij onderuitgehaald, maar scheidsrechter Kloet zag er geen overtreding in. Aan het eind van de eerste helft werd Zwaluwen nog gevaarlijk met een schot van Gillet en een vrije trap die door Kevin Duthler koppend werd geblokkeerd, en even later leverde een duel hem een bloedneus op. Een vloeiende combinatie tussen Bok en Schreurs in de 45e minuut na een uittrap van Bogdan leverde een corner op, maar toen floot de arbiter al voor de pauze.

In de tweede helft start Zwaluwen aanvallender en in de 50e minuut moet Constantin al reddend optreden en daarna mogen de Vlaardingers twee vrije trappen achtereen nemen, maar de eerste mooie aanval is toch weer van Ter Leede als eerst De Kruijs en direct daarna Schreurs met mooie acties gevaar tot in de zestien stichten, alleen kan Tony net niet tot een schot komen. Zwaluwen verdediger Dennis van Rijn kan dat in de 63e minuut wel, maar zijn schot gaat net naast.

De eerste wissels komen eraan, eerst noodgedwongen in de 63e minuut Jermay de Nijs voor de geblesseerde Sten Wever en daarna maakt Tom van Egmond zijn competitiedebuut voor de moegestreden Melvin van Stijn. Robin Hofman raakt bij een mooie een-twee tussen Kevin en Marc geblesseerd, maar hij kan verder spelen.

Een mooie kans biedt Marc aan Jeffrey Bok in de 77e minuut als hij een ontvangen pass direct voorgeeft, maar Bok schampt de bal met het hoofd slechts en hij gaat naast. De 3-1 komt er pas in de 84e minuut, dan is het meteen ook mooi raak! Bok speelt Marc aan en deze aarzelt geen moment en zonder eerst aan te nemen schiet hij direct en verrast doelman Van Tienen volledig met de harde, strakke bal in de korte hoek en zo breidt Ter Leede de voorsprong uit, waar Zwaluwen juist hard bezig was om de gelijkmaker te produceren. En dan maakt Joey van den Berg zijn debuut als hij erin komt voor Tony Schreurs en hij lijkt in de 87e minuut met het hoofd prachtig te scoren, maar het doelpunt wordt wegens buitenspel afgekeurd, jammer, want in je debuut scoren, ja dat zou prachtig zijn.

Maar ook na de 3-1 probeert Zwaluwen terug te komen, dringt het aan en ondanks het hardnekkige verzet van Ter Leede lukt dat in de 90e minuut ook nog. Verdediger Leon Krznaric schiet eerst uit een prima vrije trap in de 87e minuut nog net links naast, maar kan drie minuten later uit een corner van rechts wel zijn zesde scoren als de hele verdediging van Ter Leede even niet thuis geeft. In de vijf minuten extra tijd kan Zwaluwen echter niet meer gevaarlijk worden en dan fluit scheidsrechter Kloet af en heeft Ter Leede onder zijn leiding nu viermaal gewonnen.

Marc de Kruijs wordt met zijn acties en twee doelpunten terecht de Man van de Wedstrijd, maar deze zege dwingt ook en vooral bewondering af voor de vechtlust van dit team!

Met 53 punten aan kop, en als leider in de tweede periode met 25 punten gaat Ter Leede volgende week naar Mijdrecht om daar uit te komen tegen Argon. Daarover later, maar komt dat zien en support ons eerste!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Jordy Vierbergen, Renee Troost ( 6 geel), Ben van der Lans ©, Hakan Bayram, Melvin van Stijn (66 Tom van Egmond) , Toon Zwetsloot, Tony Schreurs (78 Joey van den Berg), Jeffrey Bok , Kevin Duthler, Marc de Kruijs

Opstelling Zwaluwen: Marvin van Tienen © (77 geel), Leon Krznaric, Dennis van Rijn, Floris Keizerwaard, Robin Hofman, Ricardo Merrelaar, Jerry Scholman, Sten Wever (60 Jermay de Nijs), Raoul Gillet, Tim Gudde, Nick Rutten

Scheidsrechter: M.J. Kloet

Assistent-scheidsrechter: A.M. Steeg (1e) en R.A. Hoffman

Foto’s OrangePictures: Pieter Platteel