Ter Leede 2 – FC ‘s-Gravenzande 2 (1-2)

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 2 – FC ’S-GRAVENZANDE 2 zaterdag 7-11-2015 10.30 uur

Scheidsrechter E. den Turk

DOMPER VOOR HET TWEEDE: TWEEDE VERLIES TEGEN DE NUMMER TWEE

Het team van coach Martijn Lagendijk trad aan zonder de van griep herstellende aanvoerder Jelle Vooijs, die wel op de reservebank had plaatsgenomen. Zijn functie werd overgenomen door Lasse van Wijk, maar ook die keerde tweede helft niet terug en werd vervangen door Sohrab Safi.

De eerste helft wogen de ploegen goed tegen elkaar op en het was duidelijk dat beide teams in deze zespuntenwedstrijd niet alle risico’s wilden nemen. Alleen Melvin van Stijn kreeg in de eerste helft een goede kans, na een hoge, stuiterende bal glijdt de keeper van ‘s-Gravenzande een keer uit en grabbelt zittend naar de bal en het laatste kwartier werd Ter Leede iets gevaarlijker en kwam Pascal de Ridder een paar keer aardig op en kon voorgeven, maar de ploegen gingen met de 0-0- stand rusten.

Na de rust met Sohrab Safi voor Lasse van Wijk wordt het leuker en spannender. In de vijftigste minuut glipt Pascal er op links langs en geeft voor, dat levert niets op, maar vijf minuten later speelt Sohrab niet naar de linksbuitenpositie, maar verrassend door het midden naar Melvin van Stijn en die draait zich geweldig vrij en brengt zich met een mooie move in een nog riantere positie en rondt dan beheerst laag af in de rechterhoek. Snel en doeltreffend, de mooiste actie deze zaterdagmiddag op het hoofdveld.

En nu doordrukken, denkt iedereen. Maar het loopt heel anders. Twee minuten later krijgt Melvin geel en mag de FC op links na een onnodige, maar lichte overtreding een vrije trap nemen en gedragen door de wind zeilt de bal het strafschopgebied in waar nr. 9 Yuri Westhoff hem vakkundig inkopt en doelman Nick van der Wiel het nakijken geeft.

Na die gelijke stand begint FC ’s-Gravenzande beter te voetballen en vooral de lange nummer 10 Koos van Spronsen speelt een prima partij op het middenveld: vrijlopen, onderscheppen, aannemen, passen, alles doet hij goed. En nadat Lars de Ridder in de 69e minuut nog wel prima voorzet op Pascal en deze met de schouder naast ‘kopt’ is het de FC die op voorsprong komt: Tim wordt op links gepasseerd door Jeroen Meijer, die gaat ook Jordy Vierbergen in de zestien voorbij en passt op de opgekomen nr 4 Frank de Bruijn en die tikt de bal in de rechterhoek en het staat 1-2. Vrij snel daarna wordt hij gewisseld, het lijkt wel een ‘applauswissel’.

In de 83e minuut moet Nick nog redden op een hard schot van rechts van de ingevallen nr 16 Rico Oosterwijk, maar beide ploegen scoren alleen nog maar een paar gele kaarten. En vrijwel zonder tijd bij te trekken fluit de scheidsrechter af en heeft koploper Ter Leede de zespuntenwedstrijd verloren.

Dat is jammer, maar het staat nog steeds aan kop, zij het nu nog maar met één punt voorsprong op ’s-Gravenzande 2.

Volgende week maar weer uit winnen tegen RCL 2. ’s-Gravenzande speelt dan thuis tegen de nummer drie, ARC 2 en dat is ook geen gemakkelijke wedstrijd.