Ter Leede 2 – Katwijk 3

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 2 – KATWIJK 3 zaterdag 28-11-2015 10.30 uur

KRAPPE WINST VOOR HET TWEEDE

Hoewel het de wind in de rug had begon Ter Leede 2 toch niet goed aan de wedstrijd en al na acht minuten kon de nr. 8 van Katwijk Jordy van der Boon na een aanval door het midden de 0-1 scoren. Coach Lagendijk paste een vroege wissel toe en Nicky van Wingerden kwam al in de 9e minuut Lässe van Wijk vervangen, maar in diezelfde minuut kreeg Katwijk nog een mooie kans om de score uit te breiden. Gelukkig kwam het niet zo ver.

Langzamerhand kreeg Ter Leede meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in de 16e minuut in een schot naast van Pascal de Ridder, in enkele corners en in de 23e minuut in de gelijkmaker: Pascal ontvangt de bal randje buitenspel, mag doorgaan, de bal komt bij Tom van Egmond die komt alleen voor de keeper die het eerste schot nog weet te keren, maar het volgende van Tom uit de rebound moet laten gaan.

Ter Leede houdt dan het initiatief, een mooie actie van Selmo Kurbegovic op rechts, besloten door een schot kan de keeper nog tot corner verwerken, maar in de 38e minuut komt Ter Leede op voorsprong als de opgekomen verdediger Khalid Salim een prachtige actie van – weer – Pascal bekroont met een treffer.

Met die voorsprong gaan de ploegen rusten, ook al omdat Jonathan Robertson in de 40e minuut over kopt en doelman Davey Braggaar in de 44e minuut de gelijkmaker knap voorkomt.

Na de pauze met Lars de Ridder voor Selmo begint Ter Leede weer slap en al na drie minuten weet de rechterspits van Katwijk gelijk te maken en in de 52e minuut krijgt Katwijk een goede kans, maar gelukkig wordt het schot nog geblokt en een tweede kans drie minuten later leidt ook niet tot de 2-3 en dan is het Ter Leede dat in de 64e minuut wel scoort: de assist is van Jonathan, Lars komt door en Ter Leede komt op 3-2. Als aanvoerder Kevin van der Boon tegen Jonathan in de fout gaat, laat Jonathan zich in de 68e minuut geblesseerd vervangen door Sohrab Safi.

In de 82e minuut schiet Khalid na een combinatie met Pascal nog op doel, maar wordt het schot tot corner verwerkt en in de 89e minuut komt hij weer op, speelt Lars aan, maar diens schot wordt door een speler van de lijn gehaald. Er wordt niet meer gescoord en na drie minuten extra fluit scheidsrechter Van der Velden af en zijn de drie punten binnen. Gemakkelijk ging het echter niet.

Volgende week, net als het eerste, uit naar Sportlust ’46. Een mooie gelegenheid om beide teams in actie te zien!