Wedstrijdverslag Ter Leede 2 – Quick Boys 2

Wedstrijdverslag Ter Leede 2 – Quick Boys 2 zaterdag 15-10-2016 om 10.30 uur

MOOIE ZEGE VAN HET TWEEDE OP QUICK BOYS

In deze aantrekkelijke wedstrijd werden zes doelpunten gescoord: vier door Ter Leede en twee door Robert Steemers in het blauwwitte Quick Boysshirt, zodat je kunt zeggen dat alle doelpunten een hoog Ter Leedegehalte hadden. Vlak voor de rust kon Quick Boys de achterstand nog verkleinen tot 2-1, maar direct na de rust kwam Ter Leede door een benutte penalty op 3-1, vergrootte de voorsprong tot 4-1, waarna Steemers met een gelukstreffer voor 4-2 zorgde en dat werd de eindstand, waarbij aangetekend kan worden dat Ter Leede verschillende goede kansen kreeg op een hogere score.

Ter Leede startte aanvallend, maar moest toch uitkijken voor de counter, bijvoorbeeld na een corner in de 11e minuut, maar de uitbraak van Quick Boys eindigde in een mislukt schot. Vlak daarop moest centrale verdediger Arie de Vreugd zich geblesseerd later vervangen door Stephan de Jong.

De eerste mooie kans ontstaat in de 20e minuut: Marc ontvangt een mooie pass op links, zet met een schouderduw de veel gebloktere rechtsback Yassire Hamdi opzij, geeft voor op Thierry, maar die schiet te zacht in en een speler kan op de lijn redden.

Maar het doelpunt komt in de 26e minuut toch als Marc de bal ontfutselt aan centrale verdediger Gerard Aafjes – toch niet de eerste de beste – en keeper Jonker in tweeën verschalkt en drie minuten later staat het 2-0 als Pascal de Ridder van rechts uitstekend voorgeeft, Thierry net onder de bal doorkopt, maar Melvin het leer wel goed raakt.

Quick Boys probeert terug te slaan, maar dat de verdediging vooralsnog geeft geen krimp geeft, bewijst de 31e minuut wanneer Jelle in de zestien rustig uitverdedigt met een mooie pass op Thierry die doorkopt op Marc, maar die wordt nu op zijn beurt door een schouderduw van Hamdi opzijgezet.

In de 37e minuut schiet invaller De Jong na moeilijk inspelen van Glenn Teunissen net naast, drie minuten later voorkomt keeper Jonker een tweede treffer van Marc en vlak voor rust straft Robert Steemers aarzelend uitkomen van Glenn af en gaan de ploegen met 2-1 rusten.

Een prima aanval van Ter Leede vlak na rust resulteert in een penalty, wanneer Thierry de bal in de zestien ontvangt, niet direct schiet, maar aanneemt en daarbij (licht) wordt gehinderd. Hij schiet onberispelijk in, ook al staat de doelman ruim voor de doellijn, het is 3-1, maar het is wel vervelend dat de protesterende Jonathan Robertson zijn tweede geel krijgt en kan vertrekken. Ook Steemers ziet even daarvoor geel wegens hinderlijk gedrag.

Ook met tien man krijgt Ter Leede kansen. We zien een mooi schot van Pascal in de 56e minuut en na een beleg van Quick Boys voor het doel van Glenn na een corner kan Marc de Kruijs weer scoren als hij op links doorbreekt, de keeper omspeelt, maar de bal net niet goed raakt, zodat een verdediger kan redden.

In de 61e minuut wordt het 4-1: de net ingevallen Lasse van Wijk trekt de corner van links voor, de keeper kan er niet bij en Jelle Vooijs kopt hard in.

Met Kevin voor Youssef en Lars voor Pascal blijft Ter Leede goed op de been tegen een niet overtuigend aandringend Quick Boys dat in de 87e minuut nog wel scoort: een afstandsschot van Robert Steemers wijkt via de voet van Tom van Egmond af en Glenn kan er net niet voldoende bij om de bal in corner om te buigen.

Als de grensrechter een mooie combinatie op rechts van Thierry en Lars, die achter de bal blijft, afvlagt en een corner niets meer oplevert fluit scheidsrechter Ditz af en is de winst een feit.

Komende zaterdag voor de beker weer tegen Rijnsburg 2, thuis om 10.30 uur.

Opstelling Ter Leede: Glenn Teunissen, Colin Dofferhoff, Jelle Vooijs ©, Tom van Egmond, Khalid Salim, Ait-El-houssi (25 geel, 71 Kevin Driessen ), Jonathan Robertson (25, 52 geel), Melvin van Stijn (61 Lasse van Wijk), Pascal de Ridder (80 Lars de Ridder), Thierry van der Kooye, Marc de Kruijs