Wedstrijdverslag Ter Leede 2 – Rijnsburgse Boys 2

Wedstrijdverslag Ter Leede 2 – Rijnsburgse Boys 2 zaterdag 24 september 10.30 uur

GEDREVEN TWEEDE VERSLAAT STERK RIJNSBURGSE BOYS 2

Het is deze competitie een genoegen om de wedstrijden van Ter Leede 2 te volgen. Het jonge team van coach Lagendijk en begeleiders Rob Langerak en Frank van Dam speelt gedreven, zet altijd druk en maakt het de vaak ervarener tegenstanders knap lastig.

Dat ondervond het toch sterke Rijnsburgse team met spelers als Bart Freke afgelopen zaterdag ook. Na een ruststand van 1-1 liep het tweede uit naar 4-1 vooraleer Rijnsburg kon tegenscoren en nadat Jonathan Robertson de toegekende penalty benutte kon de ploeg door de 5-2 eindstand drie punten bijschrijven en staat het nu met 7 uit 4 op de vierde plek en dat is voorwaar niet slecht!

We laten eerst even de opstelling de revue passeren. Voor doelman Ruben van der Does stonden centrale verdedigers Tom van Egmond en – door het ontbreken van de zieke Jelle Vooys – aanvoerder Youssef Ait-El-houssi met Colin Dofferhoff en Kevin Driessen als rechts- en linksback. Verder zagen we een middenveld met Toon Zwetsloot, Melvin van Stijn en Pascal de Ridder, de laatste twee eigenlijk verkapte aanvallers. Voorin Kevin Duthler op negen en Marc de Kruijs als linker- en Thierry van der Kooye als rechterspits, maar zij wisselden regelmatig van positie.

En een sterke bank! Jonathan Robertson – op de weg terug – kwam er na de rust in, aanvankelijk als linksback, toen ook Khalid Salim werd ingebracht schoof hij op naar het middenveld en kort daarop kwam ook Lars de Ridder het team versterken.

Ter Leede zette meteen druk en dat had dit keer onmiddellijk succes, want doelman Tijsterman kwam in de eerste minuut al in de problemen, verloor de bal aan Kevin Duthler die zijn eerste van de dag maakte, een lekkere binnenkomer!

Vier minuten later zagen we een mooie een-twee die eindigde met een schot van Thierry op de lat, maar Rijnsburg bekwam van de schrik, herstelde zich, kwam ook aan aanvallen toe en een mooie combinatie werd bekroond met een prima schot en het stond weer gelijk. Ook het spel was nu in evenwicht, getuige bijvoorbeeld een corner van de Boys in de 16e minuut gevolgd door een escarmouche/scrimmage voor het Ter Leededoel en een schot over.

In minuut 30 verovert Thierry de bal in de zestien en biedt Kevin een kans, maar hij raakt de bal niet goed en ook voorzetten van Marc op links en Pascal op rechts leiden tot niets, net zo min als het schot van Toon nadat hij de bal in de loop op de borst heeft aangenomen. Er wordt niet meer gescoord.

Ja toch! Door Rijnsburgse Boys uit een penalty toegekend na een counter van hen op rechts. Nummer 7 Roy van Leeuwen neemt hem, jaagt de bal tegen de onderkant lat, schiet hem in de rebound weer in en arbiter Colenbrander keurt hem af. Terecht (als doelman Van der Does de bal ten minste niet heeft aangeraakt …) en met 1-1 gaan de ploegen rusten.

In de tweede helft scoort Ter Leede viermaal en Rijnsburgse Boys een keer. In de 53e minuut kopt Thierry nog naast nadat Marc na een prima actie de bal ideaal op hem voorgeeft, maar in de 56e minuut scoort Kevin Duthler de 2-1 na aarzelend ingrijpen van de Rijnsburgdefensie. Vlak daarvoor schiet Rijnsburg trouwens nog op de lat na balverlies van Ter Leede op het middenveld. Als de keeper een hard schot van Jona in de 71e minuut niet onder controle krijgt, kan Kevin zijn derde in de rebound maken.

Na twee corners van Rijnsburg komt Melvin van Stijn op rechts door en zijn subtiele lob heeft zoveel klasse dat de bal bij de linkerpaal in het doel verdwijnt zonder dat iemand hem nog hoeft te beroeren en het staat 4-1.

In de 87e minuut scoren de Rijnsburgers na een corner tegen en dan zorgt Marc voor het slotakkoord. Na een snelle actie op links komt hij de zestien in om het af te maken, maar doelman Tijsterman torpedeert hem en blesseert Marc zodanig dat hij, ondersteund door twee anderen het veld moet verlaten.

De keeper krijgt slechts geel, de bal gaat op de stip en Jona scoort de vijfde van Ter Leede en meteen daarop fluit de scheidsrechter af.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Excelsior Maassluis, de 4-3 thuiswinst tegen Capelle en het onverdiende verlies (2-1) in Scheveningen had Ter Leede net als Rijnsburg vier punten.

Door deze 5-2 stijgt het op de ranglijst en dat is mooi. Volgende week is Katwijk, dat na het 3-3 gelijkspel tegen Smitshoek nu ook zeven punten heeft, de tegenstander.