Wedstrijdverslag Ter Leede 2 – Scheveningen 2

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 2- SCHEVENINGEN 2 vier maart 2017 10.30 uur

STERK SPEL EN PRIMA OVERWINNING OP SCHEVENINGEN TWEE

Na de mooie 2-5 uitoverwinning veertien dagen geleden op de Middelmors tegen Rijnsburgse Boys 2 trad Ter Leede 2 aan tegen Scheveningen 2 dat op zijn beurt vorige week de uitgestelde wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys met 4-0 had verloren, onder meer door twee doelpunten van Joost Leonard. Scheveningen trof het slecht want een zeer gemotiveerd spelend Ter Leede trakteerde de Scheveningers weer op een stevige nederlaag.

Na de eerste helft leidde het tweede met 1-0 en na de thee draaide het de duimschroeven aan, liep uit naar 3-0 vooraleer Scheveningen iets kon terugdoen en het mooie slotakkoord van Joey van den Berg zorgde voor de 4-1 eindstand. Rechterspits Thierry van der Kooye was met drie treffers, de eerste zetten we ook maar op zijn naam, weer goed op dreef.

Het team van Lagendijk/Van Dam startte met Jordy Vierbergen en Hakan Bayram als rechts- en linksback en Jonathan Robertson naast Youssef op het middenveld, Melvin van Stijn op tien en met Kevin Duthler centraal in de spits, geflankeerd door Thierry van der Kooye op rechts en Pascal de Ridder op links. Naast aanvoerder Jelle Vooys stond Tom van Egmond weer centraal achterin voor doelman Glenn Teunissen. Echt een team waarmee je vooruit kunt, zeker als je weet dat er ook nog kwaliteit op de bank zit.

Na een mogelijkheid in de aanvang noteren we een eerste schot van Hakan in de 15e minuut en aan de andere kant een niet ongevaarlijke van de nummer 14 na een vrije trap in de 17e minuut, bekwaam gepakt door Glenn en drie minuten later valt het eerste doelpunt: Melvin passt uitstekend op Thierry, die komt op snelheid rechts de zestien in, speelt schuin in en via verdediger Michael Roos verdwijnt de bal in het doel en het doelpunt komt op Thierry’s conto vindt het publiek op de tribune.

Ter Leede speelt goed en wil meer, maar nadat in de 29e minuut Pascal in de zestien neergaat en dan een gele kaart krijgt wegens een “zwaluwduik” neemt de aanvalslust af en roept coach Lagendijk in de 35e minuut dat het tempo omhoog moet en dat levert in de 39e minuut een mooi schot op van Melvin dat de keeper klemvast pakt en twee minuten voor de rust nog een van Jonathan dat tot corner wordt verwerkt en als die genomen wordt en over doelman Leerdam en zijn hele defensie heen gaat mist ook Jelle Vooijs en dus gaan de ploegen met een 1-0 voorsprong voor Ter Leede aan de thee.

De tweede helft is slechts drie minuten oud als Thierry door een goed genomen penalty – hij schiet de bal hard en hoog in de rechterhoek in – de stand op 2-0 brengt. Pascal de Ridder was solerend de zestien in gekomen, zijn schot kon de doelman keren, maar in de rebound kreeg verdediger Van der Kurk de bal tegen de hand en floot scheidsrechter Wolf voor een penalty. “Sorry”, zei hij, “maar ik kan niet anders.”

Hierna volgt de ene na de andere mooie aanval van Ter Leede, een paar prima lange passes van Hakan over de hele op Thierry, een mooie actie van Melvin die hij iets te ver doorvoert, maar het duurt nog tot de 72e minuut voordat het 3-0 wordt. En het had tien minuten eerder nog 2-1 kunnen worden als Glenn niet een geweldige redding had verricht toen de centrumspits alleen de zestien in kon komen: Glenn bleef lang kijken en keerde het schot met de voet.

Het derde doelpunt is weer een penalty omdat de doelman zo dom was om de inmiddels voor Pascal ingevallen Joey van den Berg bij de achterlijn te hinderen toen deze toch al niet meer bij de bal kon. Thierry neemt de penalty weer, de doelman kiest voor de rechterhoek, maar zijn schot gaat laag door het midden en via het been van de keeper verdwijnt de bal in het doel.

Scheveningen scoort een minuut later tegen, invaller Romeo Bron schiet hard en laag via de rechterpaal binnen, maar Ter Leede antwoordt kort erop met een mooie actie van Joey en een strak, laag schot in de rechterhoek.

Na deze 4-1 krijgt Ter Leede nog verschillende mogelijkheden om de score op te voeren, Lars de Ridder, erin gekomen voor Thierry van der Kooye, is veel te snel voor de moegestreden nummer 12, Johan Knoester, en haalt verschillende malen de achterlijn, maar zijn voorzetten komen net niet aan of worden net overgekopt zoals dat Joey overkomt in de 88e minuut. Ook een artistieke hakbal van Jonathan op hard aangeven van Hakan wordt een prooi voor de keeper en weer een mooie actie van Melvin en een pass op Joey leiden niet tot resultaat en ook Kevin Duthler kan niet scoren en precies op tijd fluit de scheidsrechter af.

Een mooi resultaat voor het tweede dat nu over Noordwijk naar de tweede plaats springt. Volgende week kan het die plek verdedigen tegen RVVH uit.

Opstelling Ter Leede: Glenn Teunissen, Jordy Vierbergen, Jelle Vooijs ©, Tom van Egmond, Hakan Bayram, Youssef Ait-El-houssi ( 62 Kevin Driessen), Jonathan Robertson, Kevin Duthler, Melvin van Stijn, Pascal de Ridder (29 geel, 62 Joey van den Berg), Thierry van der Kooye (50 geel, 64 Lars de Ridder)

Scheidsrechter: R. Wolf

Assistent-scheidsrechter: J. van Ditmarsch (1e) en J.R. Westra