Wedstrijdverslag Ter Leede – ACV

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – ACV zaterdag 19 maart 2022 14.30 uur

OP DE ROODEMOLEN IS NU ACV DE GELUKKIGSTE

De eerste uitoverwinning op twee oktober was tegen het Drentse ACV en toen had Ter Leede in een gelijkopgaande strijd toch enigszins Vrouwe Fortuna aan zijn zijde. Nu was het andersom. De gasten kwamen te gemakkelijk aan de 0-1 voorsprong, kregen eind eerste helft ook nog een enorme kans op de 0-2, maar het aandringende Ter Leede kwam in de tweede helft door de benutte penalty van aanvoerder Arroyo terecht gelijk en ging op zoek naar de overwinning. Die kwam er, maar voor ACV Assen doordat een van hun snelle tegenaanvallen in de 66e minuut de 1-2 door Justin Mulder opleverde. Hierna kregen Feyo Glim en vooral de ingevallen Melvin van Stijn nog mooie kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet en daardoor leed Roodgeel zijn tweede achtereenvolgende nederlaag en dat is in deze competitie nog niet gebeurd, want na eenmaal verlies volgde steeds winst of een gelijkspel.

Dinsdagavond moet het tegen ODIN ’59 dan maar gebeuren, dat wordt een pittige klus, want die ploeg is in de tweede periode behoorlijk in vorm: de negen uit twaalf in de eerste periode (18e plek!) is gerepareerd met 16 uit 7 waardoor de Heemskerkers in deze periode tweede achter Sparta Nijkerk staan.

Ter Leede startte tegen de vrij harde oostenwind in met Mark de Vries na zijn schorsing weer op doel en met Shaquille Prijor op links in de basis en het was jammer dat toen de laatstgenoemde  in de tweede helft goed op stoom kwam hij na zo’n twintig minuten met kramp gewisseld moest worden, maar wel begrijpelijk als je bedenkt dat hij de week daarvoor nog ziek was.

De ouverture was duidelijk voor de gasten. Zij zaten er fel op en vooral de snelle rechterspits Mark Jagt liet zich gelden en hij was het dan ook die al in de negende minuut, nadat Mark al eerder een schot corner had getikt, vanaf rechts een schot loste en zijn stuiterende bal onder De Vries door in het doel zag verdwijnen. Mark zal zich een leuker heroptreden hebben voorgesteld.

Die vroege 0-1 was een domper voor Ter Leede en doping voor ACV, zij buitten het windvoordeel goed uit met snelle aanvallen en tot de zestiende minuut kwam de thuisploeg er eigenlijk niet aan te pas. De kentering kwam met de eerste vrije trap en de aanname van Bart van der Weijden die knap wegdraaide en zijn schot door doelman Wormmeester tot corner verwerkt zag worden. Uit de corner kwam Prijor aan de bal, maar zijn geplaatste schot ging rechts naast, een echte kans weg!

Ter Leede heeft zich herpakt en valt nu vol aan. Wormmester pareert een keihard schot van Dirk Hoekstra, vervolgens weer een schot van Shaquille Prijor en in de scrimmage voor Wormmesters doel uit een nieuwe corner weet de Asser verdediging ternauwernood op de been te blijven. Ook het schot van Noah Marti in de 37e minuut keert hij en de knal van Feyo Glim in de 42e minuut in vrije positie gaat over door tussenkomst van een verdediger.

Toch is de beste kans voor de pauze voor de gasten: in de 44e minuut wil Daan Walraven door voorchecken een aanval onderbreken, hij is net te laat en dan is het twee tegen één en kan Mark Jagt alleen voor doelman De Vries zijn tweede maken, maar stuitert zijn keiharde schot via de lat terug in het veld en weten twee van onze verdedigers een rebounddoelpunt ten koste van een blessure van Mounir Darrazi  te voorkomen. Een laatste schot van ACV ziet onze Ter Leede doelman via de buitenkant paal naast gaan, hij zit erbij, maar laat het lopen en dan gaan de ploegen rusten.

Na de thee valt Ter Leede met de wind in de rug aan en countert ACV. De eerste kans is voor Feyo Glim na een combinatie Hoekstra – Van der Weijden, maar zijn schot wordt aangeraakt en gaat over. Uit de eropvolgende corner valt de gelijkmaker, want in de zestien constateert  de probleemloos leidende arbiter John Kraak een handsbal en aanvoerder Tomas Arroyo zet zich achter de bal en schiet het leer onberispelijk in de touwen. Het staat weer gelijk!

Ter Leede valt nu furieus aan, vanaf de 64e minuut na de blessure van Prijor met Thijs Haarman voor hem en Joey van den Berg voor de moegestreden Noah Marti, ook nog niet topfit, maar uit één van de gevaarlijke counters, nu over links, kan Justin Mulder uit het niets de 1-2 scoren!

De tweede tegenvaller voor de thuisploeg die weer onvervaard gaat voor de gelijkmaker en die lijkt er te komen na een prima aanval in de 78e minuut als Joey van den Berg met een prima passje, hij had ook zelf kunnen doorgaan, de nog vrijer staande Melvin van Stijn bedient, maar die produceert tot ontsteltenis van alles wat Ter Leede is slechts een rollertje dat Wormmester voor het oprapen heeft. “Ik kreeg de bal net iets te veel onder me,” verklaart Melvin later.

Met zijn verre ingooien probeert Van Stijn zijn ploeggenoten, ook aanvoerder Arroyo is nu voorin gaan spelen, in scoringspositie te brengen, ze zijn wel gevaarlijk maar leveren geen treffer op en het laatste wapenfeit is van Dirk Hoekstra die zijn voorzet van rechts door de wind op het dak van het doel ziet ploffen in plaats van erin.

Dan fluit scheidsrechter Kraak af en is na het uitverlies tegen FC Lisse het eerste thuisverlies sinds 30 oktober (0-1 tegen Harkemase Boys) een feit.

Dinsdagavond het herstel maar, hopen we. Tegen ODIN ’59 om 20.00 uur.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (71’ Melvin van Stijn (88’ geel)), Tim Bloemendaal  (71’ Luc de Kruijs), Feyo Glim, Mike van den Steenhoven (74’ geel, 89’ Benjamin van Aken), Noah Marti (64’ Joey van den Berg), Shaquille Prijor (64’ Thijs Haarman)

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Robert Talens, Jaap van Dijken (56’ Daan Smit), Pascal Huser ( 74’ Ezra Schrijver), Gijs Jasper, Nick Westebring (46’ Daan Scholtens), Justin Mulder (‘90 +3 geel), Steyn Strijker, Koen Steg, Luka Prijic ©(85’ geel),  Mark Jagt (79’Toufik Faraouni)

Scheidsrechter: John Kraak

Assistent-scheidsrechter: Ruben Reinds en Chris Hoogland