Wedstrijdverslag Ter Leede – ACV

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – ACV zaterdag 19-09-2020 15.00uur

 

TER LEEDE EN ACV DELEN DE PUNTEN OP DE ROODEMOLEN

 En daar kan de Ter-Leedeaanhang mee leven, want de jonge thuisploeg mist – ook door blessures en de ziekte van hoofdtrainer Roodakkers – nog de vaste patronen. Het uitverdedigen ging moeizaam, Ter Leede was de bal vaak weer snel kwijt en het middenveld had het druk met het meeverdedigen en kwam vaak niet aan een goede opbouw toe.

ACV kreeg ook meer kansen. “Daarom is het goed,” vond ook aanvoerder Feyo Glim, “dat we toch de nul hebben weten te houden en daarmee een punt hebben veilig gesteld.” Er zit potentie in het team en dat zal zich op den duur uitbetalen.

 Ter Leede startte op een zonnige Roodemolen spelend van oost naar west met de wind in de rug. Pupil-van-de-week Sven van der Heiden scoorde na een aardige dribbel en kon niet weten dat het deze middag bij zijn treffer zou blijven. Achterin had Tomas Arroyo na maanden blessureleed zijn plek ingenomen naast Daan Walraven en ook rechtsback Jordly Petronia was weer van de partij. Robert Steemers, niet wedstrijdfit, nam op de bank plaats.

Ter Leede opende met een lange bal van Arroyo op Yassin Kaabouni maar die merkte meteen dat hij deze middag een rechtsback tegenover zich had die niet gemakkelijk te passeren was. In de vijfde minuut moesten Walraven en doelman Bekkers een eerste aanval van ACV pareren, Arroyo verzond weer een verre pass naar Kaabouni, maar het gevaarlijke antwoord van ACV kwam in de negende minuut toen Gijs Jaspers na een slimme steekpass van nummer tien Marco van der Heide vrij voor doelman Bekkers kwam en rechts naast schoot, een reuzenkans! Hierna mocht ACV twee van de in totaal negen corners nemen, kreeg de goedspelende Daan Walraven geel omdat hij met gestrekt been inkwam, hoewel hij daarbij geen speler raakte, en ontstond na een aardige aanval van Ter Leede, opgezet door Jordly Petronia de tweede kans voor ACV. Na weer twee corners achtereen zette Ezra Schrijver scherp en laag voor en kwamen twee ACV’ers net enkele centimeters te kort om de bal erin te glijden.

Hierna volgde een korte periode waarin met Ter Leede met aardig voetbal aandrong, met twee aanvallen op rechts en een mooi schot. ACV counterde, maar weer reageerde Daan Walraven attent en dan krijgt in de 43e minuut Gijs Jaspers zijn tweede mooie kans, maar nu weet Bekkers met een prima reactie zijn geplaatste schot tot corner te verwerken.

De ploegen gaan rusten en na de thee komt Dirk Hoekstra er, zoals afgesproken, in voor Tomas Arroyo die nog geen risico wil nemen en Dirk doet dat als vertrouwd: degelijk, resoluut ingrijpend en naar voren gericht.

De eerste fase van de tweede helft speelt Ter Leede heel aardig, het neemt initiatief, dringt aan, maar echt doelgevaar ontstaat er toch niet. Zo is de voorzet van de op links knap weggedraaide Mike Bekooij net te hoog en schiet Jordly op de penaltystip uit de draai over.

Een hoogtepunt in 60e minuut is de bal op de lat van ACV-centrale verdediger Luka Prljic. Hij dribbelt over de middellijn, ziet Bekkers ver voor zijn doel staan, vuurt een boogbal af, Bekkers denkt dat de bal over gaat, maar die daalt snel, belandt bovenop de lat en Michael kan hem simpel vangen.

Hierna heeft Ter Leede het een periode moeilijk, maar krijgt het na de wissel van Steemers voor Bekooij toch zijn beste kans op een voorsprong. Uit een voorzet van Thijs Haarman van rechts kopt Petronia in minuut 71 keihard in, maar weet doelman Wormmeester in een reflex de bal via de lat over te duwen. Tien minuten later treft Jordly’s tweede kopbal ook geen doel.

Met het mooie schot van de voor Thijs ingevallen Steven Wajer in minuut 88 zijn dat voor de thuisploeg nog de enige wapenfeiten, want het Ter Leede heeft niet echt de energie meer voor een goede opbouw en het middenveld moet zich bepalen tot meeverdedigen, de aanvoer naar de aanval stokt. ACV wordt beter, Ter Leede wankelt af en toe, maar het bezwijkt niet en na vier minuten extra speeltijd fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Puts af en heeft Ter Leede zijn eerste hard bevochten punt binnen.

Volgende week weer thuis, nu tegen SteDoCo. Dan zal Roodgeel weer echt aan de bak moeten.

Tot dan!

 

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Jordly Petronia, Tomas Arroyo (46’ Dirk Hoekstra), Daan Walraven (18’ geel), Mounir Darrazi, Sohaib Echahbouni, Feyo Glim © (69’ geel),Sami Mouchih, Mike Bekooij (72’ Robert Steemers), Thijs Haarman (80’ Steven Wajer),  Yassin Kaabouni

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Pascal Huser (67’ Toufik Faraouni), Gijs Jaspers, Marco van der Heide, Justin Mulder, Ezra Schrijver (80’ Muhammed Yuksel) , Steijn Strijker, Luka Prljic, Jim de Leeuw

Scheidsrechter: Kevin Puts

Assistent-scheidsrechter: Jamie van Dijk en Andrew Habib