Wedstrijdverslag Ter Leede – Ajax za

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – AJAX ZA 7 maart 2020 om 14.30 uur

TELEURSTELLEND THUISVERLIES TER LEEDE TEGEN AJAX

Voetbal blijft een vreemd spelletje. Vorige week boekte Ter Leede een majeure zege in en tegen Hoek en daarmee behaalde het met de eerdere thuiszege zes punten tegen deze sterke tegenstander en de week daarop verliest het thuis van het veel lager geklasseerde Ajax en verwerft daarmee in dit competitiejaar nul punten tegen de Ajacieden.

In de eerste helft speelde de thuisploeg heel aardig en kreeg diverse kansen, maar scoorde ze niet, na de pauze kwam Ajax feller voor de dag, moest doelman Dekkers meer dan eens redden en kwamen de Amsterdammers door een vrije trap van Marijn Sterk op voorsprong en verdedigden die sterk, waarna Ter Leede zich nog maar één goede kans verwierf. Die wist Joey van den Berg helaas niet te benutten en daarmee was het zesde thuisverlies van Roodgeel een feit en zakte het door de winst van VVSB op GOES naar de veertiende plek.

Volgende week de uitwedstrijd tegen SteDoCo dat met één wedstrijd minder één punt boven Ter Leede staat. Het belang voor deze ontmoeting hoeft geen betoog en dat geldt trouwens ook voor alle volgende.

Ter Leede treedt in bijna dezelfde opstelling als vorige week aan tegen de amateurs van Ajax. Dus weer zonder Mike Boelee, en daar zullen we naar het schijnt aan moeten wennen, en met Toon Zwetsloot voor Steven Wajer op het middenveld. Bij Ajax heeft Koen Blommestijn, die Ajax in de uitwedstrijd als invaller in de 90e minuut aan de winst hielp, een basisplek.

Met wind tegen start de thuisploeg prima. Vooral onze rechterkant met een actieve Bok ,die in de combinatie vaak de opkomende Petronia weet te vinden, weet gevaar te stichten in de Ajax’ defensie. Dat doet Jeffrey al in de vijfde minuut als hij met een rollertje onder de voet Petronia de gelegenheid geeft om voor te zetten en doelman Zandwijken in tweeën een score weet te voorkomen van de inlopende Joey van den Berg die daarbij geblesseerd raakt.

Aan de andere kant verijdelt zijn collega Bekkers in de twaalfde minuut een doelpoging door een schot van Bormann te keren.

Ter Leede is in de eerste fase de betere ploeg en hoewel Ajax langzamerhand meer in zijn spel komt is de volgende grote kans voor Ter Leede als na de eerste corner op links voor Ter Leede Steemers uit een een-twee vrij bij de linkerpaal komt, maar zijn lage schot met rechts door Zandwijken gekeerd ziet worden. Het doelpunt van Joey van den Berg drie minuten later uit een hoge bal van Bok wordt wegens buitenspel geannuleerd. Ook de kopbal van Petronia uit Ter Leedes tweede corner is een prooi voor de keeper en als Van Otterlo direct hierna na de derde corner en een combinatie Robertson-Bok overschiet is de volgende kans verkeken.

Ajax wordt nog gevaarlijk door een schot van aanvoerder De Jonge dat via de bovenkant lat achter gaat en bij een harde uithaal van Boudouni is Bekkers paraat en nadat hij ook een hoge terugspeelbal van Van Otterlo heeft verwerkt gaan de ploegen doelpuntloos rusten.

Na de thee is Ajax feller, in de 48e minuut pareert Bekkers een schot in de korte hoek en tien minuten later weet hij weer uitstekend te redden ten koste van de tweede corner voor Ajax. Ter Leede antwoordt met een mooi schot van Ian van Otterlo, maar net als in de meeste wedstrijden tegen Ajax kunnen we constateren dat de doelpunten weer schaars zullen zijn.

Die ene treffer komt er wel. Uit een vrije trap iets rechts buiten de zestien maakt de nummer zes van Ajax zijn naam waar: Sterk schiet met links de bal hard in de kruising rechts en hiertegen is Bekkers machteloos en Ajax leidt met 0-1.

Met Gillissen voor Hoekstra en later ook nog Limon voor Van den Berg probeert Ter Leede terug te komen en in de 78e minuut krijgt de laatstgenoemde nog een uitgelezen kans daarvoor, maar zijn kopbal uit de voorzet van Bok glijdt iets te veel af en gaat links naast.

Ook Ajax wisselt, maar kansen doen zich verder niet voor en in de 93e minuut fluit scheidsrechter Paarhuis af en heeft Ter Leede weer niet gewonnen op de Roodemolen.

Dat moet dan maar in de revanchewedstrijd tegen GOES over veertien dagen gebeuren. Maar eerst volgende week naar Hoornaar voor de wedstrijd tegen SteDoCo.

Bij voldoende deelname rijdt de supportersbus, dus geef u op en ga mee!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers,  Jordly Petronia, Dirk Hoekstra (71’ Jim Gillissen), Ben van der Lans ©, Mounir Darrazi (89’ geel), Toon Zwetsloot (74,  geel),  Jonathan Robertson,  Ian van Otterlo, Jeffrey Bok, Joey van den Berg (83’ Omar Limon), Robert Steemers

Opstelling Ajax: Ruben Zandwijken, Jake Wollgarten, Moiz da Silva, Toer Bouwman, Serghino Sanches, Marijn Sterk (80’ Timo van Roemburg), Mitchel Borman, Romano de Jonge ©, Koen Blommestijn ( 80’ Tristan Buis), Ricardo Fransberg, Ilias Boudouni

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: Gijs van Mun (1e) en Laurens Maas