Wedstrijdverslag Ter Leede – Ajax

WEDSTRIJDVERSLAG RETURN NACOMPETITIEWEDSTRIJD TER LEEDE – AJAX

Zaterdag 2 juni 2018 14.30 uur

TER LEEDE IS KLAAR…

Na een spannende wedstrijd in Sassenheim tussen Ter Leede en de Ajax-amateurs staat Ter Leede met lege handen en gaat Ajax door naar de volgende ronde.

Afgelopen dinsdag won Ajax in Amsterdam met 2-0 van Ter Leede, hetgeen betekende dat we minimaal moesten winnen met drie goals verschil. Bij 2-0, 3-1, 4-2, 5-3 etc. zou er worden verlengd eventueel gevolgd door penalty’s. De uitgoals telden niet dubbel zoals in de UEFA-cup. Het ging dus om het doelsaldo en 3-0, 4-1, 5-2 etc. was allemaal goed voor de volgende ronde.

Vorig jaar 2017 in gelijke situatie promoveerde Ter Leede net niet. Spijkenisse werd kampioen door een beter doelsaldo (+10) dan Ter Leede. In de nacompetitie schakelde Ter Leede toen nog wel Staphorst uit na een spektakelstuk in de tweede wedstrijd (3-0 winst), maar verloor Ter Leede daarna uiteindelijk op 3 juni 2017 per saldo met 3-1van ODIN ‘59.

De vraag was of Ter Leede nu met drie goals verschil zou kunnen winnen van Ajax. Afgelopen dinsdag liet Ter Leede al zien dat het met prima combinatievoetbal Ajax kon vastzetten op eigen veld, helaas beloonde het zichzelf toen niet met een doelpunt. U kent het vervolg: Ajax scoorde uit razendsnelle counters vlak voor rust twee maal en won uiteindelijk met 2-0.

In Sassenheim was de eerste helft voor Ajax, het kreeg vijf dotten van kansen, die er niet ingingen. Lázló Sándor was onpasseerbaar, door goed uitlopen en snelle reflexen hield hij de nul en bleef het spannend. Vlak voor rust kopte Ben van der Lans nog wel bijna de 1-0 binnen vanuit een strakke corner, maar Ajax-keeper Veenboer redde. En daardoor was de ruststand 0-0.

De tweede helft moest het gebeuren! Ter Leede geloofde er nog steeds in en kwam goed uit de kleedkamer. Ajax werd met hoge pressie en goede combinaties onder druk gezet. En al na vijf minuten pegelde Jesse Dingjan via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen. Ajax was nu ineens veel minder gevaarlijk. Het kon dus nog!

De tweede goal viel in de 70e  minuut. Vanuit een penalty scoorde Jeffry Bok bekwaam: bal naar rechts en de keeper naar links. De penalty was gegeven omdat Stefan Kraaienvanger in de zestien omver was gekegeld terwijl de bal niet in de buurt was. Een dappere beslissing van de scheidsrechter.

Helaas voor Ter Leede viel de derde goal maar niet. Marc de Kruijs kon net niet een harde voorzet binnenschieten. De kansen droogden op, terwijl de spanning toenam. Oussama Siali kwam in de spits voor Joey van den Berg. Verder werden de wissels nog gespaard voor de verlenging, die gek genoeg weinig spectaculair was, geen scrimmages of afstandsschoten. Wel nog een bal hoog over van Jeffrey Bok en het inbrengen van de wissels Ronnie Verplancke voor Toon Zwetsloot en Nilton Somha voor Mike Boelee.

Penalty’s brachten de beslissing. Ajax mocht beginnen en schoot de eerste binnen. Jeffrey Bok schoot vervolgens raak: 1-1. Daarna miste Ajax en schoot Siali raak,  2-1 voor, daarna scoorden Ajax en Ter Leede allebei (voor Ter Leede schoot Jesse Dingjan weer via de binnenkant van de paal raak), en stond Ter Leede nog met 3-2 voor.

Toen sloeg het noodlot toe: Ter Leede (Ronnie Verplancke en Ian van Otterlo) miste tweemaal en Ajax schoot beide keren steenhard raak

Ajax was de gelukkigste en won de penalty’s met 4-3.

Ter Leede 1 had best een goed seizoen: 20 overwinningen, 62 punten en maar liefst 70 goals.

De doelstelling voor 2018-2019 ligt al weer klaar, nu de derde divisie met Noordwijk en Lisse nog aantrekkelijker is geworden!