Wedstrijdverslag Ter Leede – Barendrecht

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – BARENDRECHT zaterdag 10-10-2020 15.00 uur

MIKE BEKOOIJ GAAT OP DE ROODEMOLEN LOS TEGEN BARENDRECHT

Nadat de centrumspits van Ter Leede de stand in de zestiende minuut op 1-0 had gebracht voorspelde voorzitter Kees de Lange: “Let op, Mike gaat er vanmiddag drie maken.” Hij had het mis, het werden er vier, maar daar kon hij toch ook heel goed mee leven!

Die ruime overwinning voor de thuisploeg, daar zag het in het begin zeker niet naar uit. De allereerste aanval was weliswaar voor Ter Leede, maar daarna bepaalde Barendrecht het spelbeeld en de Roodakkers/Van Tongerens elf hadden het daar moeilijk mee, ze liepen te veel achteruit vond hun trainer. Na de voorsprong kreeg Roodgeel meer zelfvertrouwen en toen Bekooij snel na de rust zijn tweede maakte leek Ter Leede op weg naar zijn eerste overwinning en na zijn derde treffer nog binnen het eerste kwartier na de rust durfde het plukje Ter Leede-aanhang ruimer adem te halen.

Of kon het nog mis gaan? Barendrecht scoorde in het vierde kwart door Eekman tegen, de gevaarlijke uitvallen van Ter Leede leken verdwenen, de ingevallen Zeeuw Deprez schoot op de paal, bijna 3-2 ….. Maar gelukkig, uit een voorzet van Martins maakte Bekooij zijn vierde en daarmee aan alle twijfel een eind, de winst was binnen! En volledig verdiend!

Ter Leede startte achterin met een iets gewijzigde opstelling. Door de afwezigheid van Petronia stond Daan Walraven rechtsback en werd Tom Kroon naast Arroyo de tweede centrale verdediger met Mounir Darrazi als linksback. Op het middenveld was Dirk Hoekstra goed bezig als verdedigende middenvelder en kon aanvoerder Glim wat meer opbouwend werk verrichten. Voorin stonden Kaabouni en Martins links en rechts van Bekooij, terwijl Steemers als verbindende schakel op het middenveld opereerde.

Aan opbouwen kwam Feyo in het begin nog niet echt toe. Weliswaar kon hij uit de eerste aanval van de wedstrijd een eerste schot lossen – dat geblokt werd – maar daarna nam Barendrecht het initiatief over en zakte Ter Leede in. Dat liep nog niet echt lekker, getuige de aanwijzing van de uit zijn dug-out komende Roodakkers: “Niet alleen teruglopen, stap sneller uit!”

Na een aanval over links mag Lulhinho Martins voor Ter Leede in de tiende minuut de eerste corner nemen, maar in de dertiende minuut komt Barendrecht gevaarlijk uit en schiet Ramy Salem – vijfdejaars Barendrecht en ook nog even SC Feyenoord – laag in de linkerhoek de 0-1 in, maar hierbij staat Peter de Lange hinderlijk buitenspel in de baan van het schot en wordt de treffer ook op aangeven van de grensrechter geannuleerd.

Ter Leede haalt opgelucht adem en komt hierna door het trage tempo van Barendrecht meer in de wedstrijd en dat leidt in de vijftiende minuut tot de tweede corner op rechts en een minuut later tot een scrimmage voor het doel van Jeffrey Verkerk, ex-FC Rijnvogels, de verdediging krijgt de bal niet goed weg en als die voor de voeten komt van Mike Bekooij jaagt hij hem in de touwen. De thuisclub op voorsprong, op dat moment misschien nog tegen de verhouding in!

Terwijl de hemelsluizen nu echt helemaal open gaan komt de thuisploeg met gevaarlijke uitvallen nu aardig op stoom en in de 24e minuut krijgt Yassin Kaabouni uit een voorzet van Martins een prachtige kans, maar zijn inzet lijkt meer op een mislukte assist dan op een schot en verdwijnt rechts naast het doel. Na de eerste corner voor Barendrecht volgt weer een counter met Martins en Kaabouni in de hoofdrol, een steekpassje van de laatste kan Martins net niet afwerken door goed ingrijpen van Verkerk. Een schot van Glim twee minuten later gaat links naast.

De slotfase van de eerste helft is toch weer voor Barendrecht. De jonge Ugur Altintas – aanvankelijk aangetrokken voor Barendrecht O23 – mag twee vrije trappen nemen, de eerste wordt geblokt en de tweede, nadat Tom door de stokken was gespeeld en dat ten koste van geel corrigeert, vliegt over. Bij een uitval van Ter Leede schiet Martins in de 42e minuut keihard naast tegen de stalen staander en dan verricht Michael Bekkers de eerste van zijn drie wereldreddingen als hij het schot van Salem tot corner weet te verwerken.

Geen score meer voor de rust en erna is Tom Kroon met geringe hamstringklachten achtergebleven, neemt Walraven zijn plek over en komt Steven Wajer erin als rechtsback en maakt bij Barendrecht Statia plaats voor Marouane Bakour die in januari in de 45e minuut nog de 0-1 maakte op de Roodemolen.

Al in de tweede minuut na de pauze benut Martins een schitterende kans op 2-0 niet, maar geen nood, Ter Leede behoudt de aanval, Lulhinho zorgt nu voor de assist, Dirk maakt een slim overstapje en Bekooij scoort zijn tweede!

Barendrecht reageert in de persoon van Altintas. De geblokte linkerspits slalomt weergaloos door de defensie en wil scoren in de linkerhoek, maar in een reflex voorkomt Bekkers met een tweede Glanzparade de tegentreffer! Ter Leede neemt nu weer over, Kaabouni krijgt zijn tweede kans, heeft iets te veel tijd nodig, maakt dan plaats voor Sami Mouchih en dan volgt er in de 59e minuut weer een vloeiende aanval van Ter Leede en kan Bekooij zijn derde maken.

Wat een weelde, 3-0! Kan het nog mis gaan? Voor de moegestreden Altintas komt Bart Deprez, die in oktober 2017 ook nog met Smitshoek tegen Ter Leede speelde (5-1 met driemaal Siali en tweemaal Blok) en Yarick Dorst vervangt Peter de Lange die niet in de wedstrijd zit en ook weinig bespeelbare ballen krijgt. Met deze verse krachten slaagt Barendrecht erin om in de 69e minuut tegen te scoren.

Wordt het nog gevaarlijk voor de thuisploeg? Toch wel. Deprez schiet in de 75e minuut op de paal, Bekkers pakt twee minuten later een kopbal uit een corner van de verder onopvallende Vorthoren, maar dan maakt Mike Bekooij in minuut 81 met zijn vierde aan alle onzekerheid een einde. Vier-een, alle verzet is gebroken. Man-van-de-wedstrijd Bekooij, maar ook Michael Bekkers maakt daar aanspraak op – krijgt zijn applauswissel en Echahbouni komt erin.

Even later is een schot van Dirk Hoekstra met buitenkant rechts op aangeven van Sami Mouchih nog een prooi voor Verkerk en dan fluit de uitstekend leidende Oirschotse arbiter Eijgelsheim precies op tijd af en heeft Ter Leede zijn eerste overwinning in de tas.

Niet verwacht, maar volledig verdiend, zegt ook voorzitter Martin Seltenrijch ook na afloop.

De taken werden door Ter Leede deze wedstrijd beter vervuld, tegen Excelsior Maassluis ging het al beter en dat belooft wat voor de toekomst!

Al is die, om heel andere redenen, uiterst onzeker!

We wachten af!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Tomas Arroyo, Tom Kroon (39’ geel, 46’ Steven Wajer), Daan Walraven, Mounir Darrazi, Dirk Hoekstra, Feyo Glim ©, Mike Bekooij ( 82’ Sohaib Echahbouni), Lulinho Martins, Robert Steemers, Yassin Kaabouni ( 33’ geel, 57’Sami Mouchih)

Opstelling Barendrecht: Jeffrey Verkerk, Stanley Husen, Max van Dijk ©, Emilio Samseij (81’ geel), Danny Monster, Niels Vorthoren, Peter de Lange (69’ Yarick Dorst), Ramy Salem, Tim Eekman, Luivienno Mariano Statia (46’ Marouane Bakour), Ugur Altintas ( 60’ Bart Deprez)

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim

Assistent-scheidsrechter: Jaimy Pleijte en Yency Rodenburg