Wedstrijdverslag Ter Leede – Barendrecht

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – BARENDRECHT

Zaterdag 21 mei 2022 14.30 uur

TER LEEDE SPEELT ZICH VEILIG IN ZWAARBEVOCHTEN ZEGE OP BARENDRECHT

Toen zo rond de 75e minuut de BVV Barendrecht bij de 2-2 stand aanzette om haar winnende te gaan maken en even later ook supersub Peter de Lange werd ingebracht vonden nogal wat Ter- Leedesupporters dat de thuisclub nu maar voor het veiligstellen van het ene punt moest gaan. Maar dan moet je niet bij Dirk Hoekstra zijn, want hij gaat altijd alleen maar voor de winst en dus stormde hij net als in de eerste helft naar voren als dat even kon en was dan in de spits te vinden. Uit in Barendrecht  leidde een tegenaanval tot de 3-2 van De Lange en de uiteindelijke 4-2 nederlaag, nu was het Bart van der Weijden die dan de rechtsachterpositie waarnam en verdraaid als het niet waar is, Dirk flikte het weer en met een prachtige kopbal in de 89e minuut uit de assist van Mike van den Steenhoven bezorgde hij Ter Leede de winnende derde, is met zeven treffers nu onze topscorer en is Roodgeel met 41 punten zo goed als veilig.

In de eerste helft kwam Barendrecht na een periode waarin Ter Leede werkelijk helemaal niets in te brengen had met 0-1 voor, bracht Noah Marti binnen de minuut uit de eerste Sassenheimse aanval met zijn vierde treffer Ter Leede weer op gelijke hoogte, had Thijs Haarman met zijn tweede treffer voor de 2-1 voorsprong gezorgd en was Barendrecht in de tweede helft door een machtig schot van Joey Jongman weer op gelijke hoogte gekomen en wilde het meer. Maar met vereende krachten bleef Ter Leede op de been en wist het toch nog te winnen tot grote vreugde van heel DVS ’33 Ermelo dat na de zege op Ajax – waarvoor ook onze dank – de vierde plek van de BVV overnam en de kans op de nacompetitie zodoende vergrootte.

Nadat pupil van de week Daan Knijnenburg  zijn dribbel met een aardig schot in de rechterhoek afsloot gaf scheidsrechter Paarhuis voor de elfde maal het beginsignaal van een competitiewedstrijd van Ter Leede en was het publiek getuige van een zeer voortvarende start van Barendrecht die de thuisclub dwong tot uitsluitend verdedigen. Aan opbouwen, laat staan aanvallen komt Roodgeel geen moment toe, het middenveld met Tim Bloemendaal, Stijn van Biezen en Steven Wajer heeft het zwaar, de voorhoede met Marti, Haarman en De Kruijs kan slechts meeverdedigen en in de dertiende minuut verricht doelman Mark de Vries zijn eerste van een aantal cruciale reddingen op een schot van medetopscorer Marouane Bakour en ook de knal van Ugur Altintas in de 20e minuut pakt hij en lijkt zich daarmee aan de lies te blesseren, maar hij kan verder. Eerder had de thuisclub al drie corners en een kans van linksback, later en eigenlijk,  linkshalf Anass Masrhalmi overleefd.

In de 25e minuut gaat het dan toch mis als uit een vrije trap de bal bij Ugur Altintas komt, hij inschiet, het leer weer op Bart Deprez wordt teruggelegd en die door een woud van spelers laag en hard zijn achtste treffer inschiet.

Zal het voor de thuisclub nog erger worden? In het geheel niet, want ook Ter Leede lijkt door de achterstand bevrijd te zijn en in de eerste de beste tegenaanval na de hervatting speelt Noah Marti zich bij de rechtercornervlag knap vrij door een tegenstander te poorten en kan Luc de Kruijs hierna hard voorgeven en maakt doelman Verkerk er een corner van. Uit die mooi en scherp geschoten corner op rechts van Luc de Kruijs kan een vrij opspringende Noah Marti hard inkoppen en het staat alweer gelijk.

En de thuisclub gaat door, het overwicht van de bezoekers is gek genoeg helemaal weg. Stijn van Biezen pakt in de 27e minuut op het middenveld de ervaren Romano van der Stoep knap de bal af, speelt de wegsprintende De Kruijs aan, die passt op Steven Wajer op links en zijn harde lage schot kan Verkerk maar ternauwernood tot corner verwerken. Een hoge voorzet van Luc de Kruijs op de volkomen vrij lopende Marti kan deze net niet in het doel werken en in de 34e minuut test de opkomende Dirk Hoekstra met zijn harde schot in de korte hoek de doelman van Barendrecht alweer.

Verkerk keept uitstekend, maar de 2-1 van de inlopende Thijs Haarman in de 43e minuut uit de pass van Steven Wajer kan hij niet voorkomen en daarna heeft hij geluk dat het schot van Luc de Kruijs voorlangs gaat en dat Marti het net niet kan inglijden. Met de 2-1 stand gaan de ploegen rusten.

Na de thee komt Barendrecht weer gevaarlijk voor de dag. De gelijkmaker hangt in de lucht, de gasten mogen twee corners nemen, uit de tweede legt Romano van der Stoep na een mooie dribbel waarbij hij Haarman en Wajer passeert de bal precies terug op middenvelder Joey Jongman en die jaagt met een onhoudbaar schot de 2-2 in de 57e minuut binnen.

Met Mike van den Steenhoven en Shaquille Prijor voor Wajer en Marti moet Ter Leede weer de rug rechten en dat leidt tot een schot van Luc de Kruijs uit een pass van Thijs Haarman en nog twee van hem die hoog over vliegen. Maar met het inbrengen van de snelle nummer vijf Kevin Cornet als linksback waarna Masrhalmi doorschuift en even later voor Peter de Lange wordt gewisseld wordt Barendrecht weer gevaarlijk en verricht Mark de Vries zijn mooiste redding door een inzet van heel dichtbij nog net te keren.

Dat is de laatste kans voor Barendrecht en breekt de beste fase voor Ter Leede aan met drie kansen voor de thuisploeg. De eerste in de 77e minuut is een vrije kopbal die net links naast vliegt van de ingevallen Bart van der Weijden uit een voorzet van Thijs Haarman van links, de volgende, drie minuten later weet Bart uit weer een voorzet van Thijs, nu van rechts, net niet te raken omdat Stanley Husen met uiterste inspanning de bal weet weg te glijden, daarna pareert doelman Verkerk een hard schot van rechts van Shaquille Prijor.

Uit de hoekschop – het woord krijgt door Dirk een nieuwe dimensie! – die erop volgt kan Hoekstra scoren: Bart van der Weijden neemt de corner kort, speelt Mike van den Steenhoven rand zestien aan en die geeft voor en dan komt Dirk invliegen om onhoudbaar in te koppen en de Roodemolen juicht voor de bevrijdende 3-2. Met het debuut van Jarno Berkhof voor Thijs Haarman speelt Ter Leede de extra tijd uit waarin de tegenstander geen kans meer wordt gegund.

Een prachtige prestatie van het team van Steef Roodakkers. Stijn van Biezen wordt man-of –the-match, maar dat had ook de foutloos spelende Mounir Darrazi kunnen zijn of Mark de Vries of de weer superieur ingrijpende aanvoerder Arroyo. Ook Steven Wajer vindt zijn vorm weer terug en Thijs Haarman was veelvuldig te snel voor de verdedigers, kortom het is een triomf van het collectief!

Dinsdag kan Ter Leede met een veel geruster hart afreizen naar buurman VVSB.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Tim Bloemendaal, Steven Wajer ( 57’ Shaquille Prijor), Stijn van Biezen, Thijs Haarman (90 +2 Jarno Berkhof), Luc de Kruijs (78’ Bart van der Weijden), Noah Marti ( 57’Mike van den Steenhoven)

Opstelling Barendrecht: Jeffrey Verkerk, Tim Eekman, Stanley Husen, Max van Dijk ©, Anass Masrhalmi (61’ geel, (83’Peter de Lange)), Niels Vorthoren, Joey Jongman, Bart Deprez, Romano van der Stoep, Ugur Altintas (72’ Kevin Cornet), Marouane Bakour

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: Robin Janssen en Gabriel Nusselder