Wedstrijdverslag Ter Leede – Barendrecht

KORT WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – BARENDRECHT zaterdag 25-01-2020 om 14.30 uur

OOK OP DE ROODEMOLEN VERSLAAT BARENDRECHT TER LEEDE

Het nieuwe decennium heeft ons vlaggenschip nog weinig goeds gebracht met twee nederlagen tegen ODIN ’59 en Barendrecht en een eraan voorafgaand gelijkspel tegen SteDoCo. Maar die wedstrijd telde nog voor de eerste periode die Ter Leede eindigde op een nette elfde plaats, maar na twee duels in de tweede periode staat Roodgeel troosteloos onderaan met nul punten en een uitermate slecht doelsaldo. De ploeg komt niet tot scoren en is achterin uitermate kwetsbaar en dat baart zorgen. Vaak staan er verdedigers genoeg, maar bij een steekpass van de tegenstander blijven ze staan of reageren ze te traag zoals bij het eerste doelpunt. En ook de tweede vlak na de rust ontstaat toch weer uit een standaardsituatie, een vrije trap en bij de derde treffer klopt de buitenspelval niet. Tel uit je winst of beter gezegd, je verlies. De nul houden zoals tegen VVSB en FC Lisse lukt al tijden niet meer. Dat zal toch beter moeten volgende week thuis tegen Excelsior ’31. Er mogen doelpunten vallen, maar dan wel aan de goede kant!

Ter Leede start met Daan Prins weer in het doel, maar zonder de herstellende Robert Steemers, bij Barendrecht staan Emilio Samsei en Ramy Salem in de basis voor de geschorste Jarik Dorst en de niet geheel fitte Tim Eekman, die er gaandeweg de tweede helft nog in komt.

Het eerste wapenfeit is voor Ter Leede als Ian van Otterlo passt op de op links weglopende Joey van den Berg die een schot op doelman Van der Ploeg afvuurt die dit met de vuisten pareert. Hierna is het Marouane Bakour die ook op links doelman Prins op de proef stelt, maar die houdt net op tijd de benen gesloten. Even later hoopt Barendrecht op een penalty als Salem bij Darazzi binnen de zestien over de knie gaat, maar scheidsrechter  Brito Roque wuift dit weg.

Ter Leede geeft Barendrecht in de eerste omwenteling redelijk partij, maar toch gaat het met een 0-1 achterstand de rust in door een treffer van Marouane Bakour in de 41e minuut. Bij een steekpassje op rechts reageert hij sneller waar Sami Mouchih te laat reageert en Dirk Hoekstra geen rugdekking geeft en hij kan ongehinderd hard inschieten. Een domper zo vlak voor de rust, maar de spits kan veel te gemakkelijk scoren.

Na de thee komen Robert Steemers en Jordly Petronia erin voor Limon en Mouchih en zij moeten al na zeven minuten toezien hoe Barendrecht de voorsprong uitbreidt. Op links mag Barendrecht na een overtreding van aanvoerder Boelee een vrije trap nemen en Peter de Lange doet zijn naam eer aan door in de doelmond hoog opspringend alle Ter- Leedeverdedigers onder zich te houden en hij kopt hoog en onhoudbaar in de rechterhoek: 0-2. Weer een standaardmoment!

Ter Leede zoekt de aansluitingstreffer en Toon Zwetsloot krijgt na een combinatie Petronia-Robertson-Petronia de kans als hij de pass van de laatstgenoemde op zijn slof neemt, maar zijn schot gaat over en naast. Had de 1-2 kunnen zijn.

Barendrecht maakt gebruik van de ruimte geboden door het aandringende Ter Leede en na een corner van Steemers op links counteren zij in de 83e minuut bekwaam en als Boelee instapt wordt de buitenspelval opgeheven door de meelopende Mounir Darrazi en back Emilio Samsei kan doorstomen en hard afwerken en deze 0-3 is de genadeklap.

Zes minuten houdt de goed leidende scheidsrechter Sander de Brito Roque het voor gezien en fluit hij één minuut voor tijd af. Niemand zit daarmee en Barendrecht  heeft zijn sterke reeks voortgezet, rukt op naar de zesde plaats en laat een tobbend elftal en een bezorgde aanhang van Ter Leede achter.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, tegen het Rijssense Excelsior ’31. Komt er een kentering? Weet Ter Leede zich te herstellen?