WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – BOL

Zaterdag 11 mei 2024 15.00 uur

NA DE RUST IS BOL UITGEBLOEID …

EN KAN TER LEEDE ZIJN SLAG SLAAN

Prachtig weer op de Roodemolen, een feest na de wedstrijd in het verschiet, Ter Leede start met de wind tegen maar neemt wel het heft in handen. Door de schorsing van Mike van den Steenhoven speelt Luc de Kruijs nu op tien op het middenveld en dat is een plek die hem veel beter ligt. Oscar Minnaard staat als rechtsbuiten in de basis en hij ontpopt zich vanaf het begin als de smaakmaker, want hij snelt in het begin steeds langs zijn linksback en het duurt wel een halfuur voordat Mike Molenaar grip krijgt op de snelheid en de passeertechniek van Oscar. Al in de derde minuut komt Minnaard de zestien in, gaat door de te late sliding van Mike Molenaar neer, er is duidelijk contact, maar scheidsrechter Van Dijk geeft aan dat de verdediger de bal speelde en het wordt slechts een corner. Drie minuten later is Oscar er weer langs, zijn voorzet krijgt doelman Romain de Jong pas in tweeën onder controle, maar hij klaart het. Tegen inzet van Dirk Hoekstra in minuut dertien uit een combinatie van Marc de Kruijs en Boy Tetteroo na de eerste corner links zou hij machteloos zijn geweest, maar de jarige Dirk trakteert zichzelf niet door net over te koppen. Een minuut later glipt Minnaard er weer langs, maar ook zijn schot vliegt over.

Een penaltymoment en twee goede kansen, maar geen score en langzaamaan luwt de aanvalsdrift van Roodgeel, sluipen er slordigheden in de passing en krijgt BOL de gelegenheid om iets terug te doen. Nadat in de 21e minuut Marc de Kruijs na een aanval heeft overgeschoten breekt BOL uit en krijgt middenvelder Martijn Ton de bal van Jeffrey van Kempen onbedoeld toegeschoven, maar zijn schot recht op doelman Kwant levert geen probleem op voor de doelman van Ter Leede, net zo min als zijn rollertje vijf minuten later nadat hij bij een uitbraak weer tot in de zestien is doorgedrongen. Ook de uitbraak van BOL na de derde corner in de dertigste minuut loopt voor Ter Leede met een sisser af.

Ter Leede antwoordt met een kopbal van Hidde van den Ende bij de tweede paal uit een vrije trap van Luc de Kruijs in de 37e minuut die doelman De Jong pakt, maar het slotakkoord van de eerste helft is voor BOL, eerst met een vrije trap wegens hands van Dirk Hoekstra die de harde trap zelf wegkopt en daarna met een inzet van Daniel Vos waar de attent en degelijk spelende Hidde van den Ende maar net een corner van weet te maken.

Na de pauze neemt Ter Leede met de wind in de rug nadrukkelijk het spel weer in handen en wordt het verweer van de gasten zwakker en dat resulteert al meteen in een schot van Boy Tetteroo in de 46e minuut dat overvliegt, maar tien minuten later heeft hij zijn goal toch te pakken als hij na een steekpass van Thijs Timmermans en een actie van Oscar Minnaard op het doel afgaat, zijn inzet nog gekeerd ziet, maar uit de rebound de bal in het doel kopt.

Ter Leede staat met 1-0 voor, maar het voelt aan dat er veel meer in zit en na een mooie lange bal van Thijs Timmermans op Marc de Kruijs, hij strooit deze middag met goede passes, kan Marc het leer aan de meesprintende Carlito Fermina doorgeven en is die te snel voor de uitlopende doelman De Jong en brengt Carlito met zijn achttiende competitietreffer de stand op 2-0.

Na de drinkpauze in de tweede helft krijgt Ter Leede, dat nu voortdurend aanvalt, een volgende kans, als uit de kort genomen vijfde corner van Marc op rechts de bal bij Thijs Timmermans komt, die de bal opzij speelt waarop Luc de Kruijs zijn steenharde lage schot tegen de rechterpaal ziet terugketsen.

Zijn broer Marc weet in de 84e minuut het net wel te vinden. Marc verovert zelf op het middenveld de bal, speel Luc aan, snelt de diepte in en krijgt met een mooie boog het leer van zijn broer terug en met weer de meesprintende Fermina naast hem besluit hij om het nu toch maar zelf te doen en met een mooie lob over de vergeefs uitlopende doelman De Jong stuurt hij de bal in het doel.

De staf van BOL heeft inmiddels al een paar wissels toegepast, maar de uitgebluste ploeg slaagt er niet in het spelbeeld te wijzigen, is ook niet meer tot aanvallen in staat. Ook bij Ter Leede zijn er wissels toegepast: Joel van de Graaf voor Oscar Minnaard en Stijn van Biezen voor Boy Tetteroo. Zij vallen goed in, maar het is jammer dat Stijn toch nog tegen een gele kaart oploopt, zijn vijfde waardoor hij volgende week geschorst is en hetzelfde geldt voor Carlito Fermina.

Een minpunt, maar dat kan op deze zaterdag de pret niet drukken en dat wordt luister bijgezet met een mooi feest inclusief live muziek op het terras erna. Oscar Minnaard is tot de Man- van- de- Wedstrijd uitgeroepen, maar dat zou ook zomaar Marc de Kruijs of Thijs Timmermans geweest kunnen zijn.

Ter Leede klimt naar de zevende plek met 41 punten en het doelsaldo van plus negentien: de hoogste productie van de vierde divisie A, maar met ook behoorlijk wat tegengoals (71 om 52), waarmee je slechts op de tiende plek staat.

Er resten nu nog maar twee wedstrijden: eerst de thuiswedstrijd tegen Ajax dat nog een kleine kans op het kampioenschap verdedigt en daarna de uitwedstrijd tegen HBC dat zijn periodetitel al binnen heeft en zich in deze derde periode kennelijk spaart met slechts vijf punten uit zeven wedstrijden, tot nu toe de laatste plaats.

Tot volgende week!

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Thijs Pieter Job Timmermans,  Luc de Kruijs , Boy Tetteroo (80’ Stijn van Biezen 90’ geel), Oscar Minnaard (77’  Joël van de Graaf), Carlito Fermina, Marc de Kruijs

Opstelling BOL: Romain de Jong, Mike Molenaar, Rik Molenaar, Martijn Ton (75’ Yannick Klaver 82’), Timon Plak ( 84’ Tjardo Pols), Ruben Beentjes, Thimo Schouwink, Jurre van Lingen, Daniel Vos, Lex Duijs, Piet Halman (75’ Tristan Verbeek)

Scheidsrechter: Kenneth van Dijk

Assistent-scheidsrechter: Herm-Jan van Boxtel en Hugo Witjes

Scoreverloop:

50’       :           1-0       Boy Tetteroo

63’       :           2-0       Carlito Fermina

84’       :           3-0       Marc de Kruijs