Wedstrijdverslag Ter Leede – DOVO

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – DOVO

Zaterdag 3 december 2022 14.00 uur

CONFRONTATIE TER LEEDE – DOVO BLIJFT OP EEN KOUDE ROODEMOLEN ONBESLIST

De eerste helft van de competitie zit erop. Na de tweede nul-nul staat het team van Niek Oosterlee met twintig punten op de elfde plaats en dat zijn er zeven minder dan vorig jaar toen Ter Leede zijn zeventiende wedstrijd door de lange coronastop pas op vijf maart speelde tegen VVSB en die met 2-1 won, een week na de mooie 3-1 thuiswinst op DVS ’33.

Die lage klassering nu is grotendeels te wijten aan het slechte begin van de competitie. Toen scoorden we wel, maar verloren toch omdat we er meer tegen kregen. Daarna bleven we wel goals tegen krijgen, maar scoorden er steeds meer en kwamen de broodnodige punten en was Ter Leede even de productiefste ploeg in de derde divisie. De laatste twee partijen stond onze achterhoede pal, maar kon aan de andere kant het net niet meer gevonden worden.

En dat had deze zaterdag op de koude Roodemolen toch echt al heel snel gekund als de in de basis gestarte Steven Wajer in de vijfde minuut de levensgrote kans had benut toen Marc de Kruijs van links met een pass over de hele Dirk Hoekstra bereikte en deze met een slimme bal Steven helemaal vrij zette voor de goal. Helaas, hij zag zijn schot/lob over het doel verdwijnen.

DOVO antwoordt in de veertiende minuut met een offensief dat resulteert in een even grote kans voor Shaquille Prijor die na een eerste corner voor DOVO zelf een een-twee opzet en van rechts kan scoren, maar zijn inzet links naast het doel van Mark de Vries ziet verdwijnen.

Drie minuten later verricht oud-Ter Leededoelman Jeroen Vrolijk zijn eerste redding als hij het schot van de naar binnen gezwenkte Luc de Kruijs deskundig afweert. In de 23e minuut weet Jeroen zich ook nog net te redden als hij op de huid gezeten door de inlopende Steven Wajer hem uitkapt, maar de bal bijna kwijt is aan Rowdy van der Putten. Net geen succes voor onze centrumspits. Ook de voorzet van Luc in de 25e minuut levert niets op, Steven Wajer schiet in de 27e minuut hoog over na een mooie combinatie tussen Marc de Kruijs en Rowdy van der Putten en de vrije trap van aanvoerder Tomas Arroyo gaat links net over.

Geen treffer en als de actieve Luc de Kruijs in de veertigste minuut  Rowdy van der Putten in het centrum aanspeelt, draait deze zich net zo knap vrij als tegen ASWH. Toen maakte hij zijn derde, maar nu schiet hij links over het doel. Weg kans en de ploegen gaan rusten.

Na de pauze start Ter Leede weer veelbelovend. Rowdy van der Putten speelt Luc aan, die schiet voor langs na eerder al over gekopt te hebben, zijn schot uit de derde corner van Ter Leede treft ook geen doel, Mark de Vries reageert hierna attent op een uitval van DOVO, Tomas Arroyo kopt naast uit een corner van links van Steven Wajer, het offensief van Ter Leede levert geen treffer op.

Dan gaat coach Florian Wolf in de 66e minuut wisselen. Timo Pluk komt erin voor de licht aangeslagen Nick de Bondt en Lulinho Martins, die niet in de basis stond omdat hij donderdag niet getraind heeft, komt die andere oud-speler Prijor vervangen. Het sorteert wel enig effect, maar eerst onderscheidt doelman Vrolijk zich nog door het geweldige schot van Marc de Kruijs, hij neemt een afgeslagen bal direct op zijn slof, vakkundig weg te boksen.  Drie minuten later, in de 76e om precies te zijn krijgt Lulinho Martins een goede kans voor zijn vierde treffer, maar hij schiet naast.

In deze fase is DOVO iets beter, de op het middenveld moegestreden en licht geblesseerde Mike van den Steen wordt onder applaus vervangen door Bart van der Weijden. Mike had de pech dat zijn uitstekende schot in de 84e minuut net geblokt kon worden.

Dat was ook het laatste wapenfeit, want na de vierde corner voor DOVO en nog twee vrije trappen van Ter Leede in de extra tijd fluit de uitstekend leidende scheidsrechter John Kraak af en is Ter Leede slechts één punt rijker.

Er had voor de thuisploeg toch iets meer in gezeten, maar het mocht niet zo zijn.

Dan moet het volgende week maar gebeuren tegen die andere Veenendaalse ploeg, GVVV.

Daarmee heeft Ter Leede nog een appeltje te schillen door de 5-3 nederlaag in de openingswedstrijd na zijn toch goede eerste helft met een 2-3 voorsprong te hebben afgesloten.

We gaan het zien. Tot volgende week!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Ziad Ouled M’hand, Tomas Arroyo ©, Lucas Leverland, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven (86’ Bart van der Weijden),Steven Wajer, Luc de Kruijs, Rowdy van der Putten, Marc de Kruijs

Opstelling DOVO: Jeroen Vrolijk ©, Lars Rebergen, Anil Mercan, Nick Hak (80’ Hicham Haouat), Tom van der Neut, Guido van Dijk, Yannick Zeeman (92’ geel), Max den Boer, Dennis Hettinga, Nick de Bondt (66’ Timo Pluk), Shaquille Prijor (66’ Lulinho Martins)

Scheidsrechter: John Kraak

Assistent-scheidsrechter: Patrick Roos en Remco van der Hul