Wedstrijdverslag Ter Leede – DOVO

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – DOVO zaterdag 13-11-2-21 15.00 uur

NOG GEEN WINST OP DE ROODEMOLEN VOOR TER LEEDE

Elf september was de 3-2 tegen GOES de laatste thuisoverwinning en nu twee maanden later lukte het Roodgeel weer niet om DOVO aan de zegekar te binden. De Veenendalers kwamen zelfs door een zeer vroege treffer van de opgestoomde verdediger Timo Pluk op voorsprong maar konden daar maar negen minuten van genieten toen de hoog opspringende Noah Marti in de twaalfde minuut uit een corner van rechts de gelijkmaker onhoudbaar voor doelman Vrolijk inkopte en daarmee waren de treffers deze middag op, ondanks enkel mooie kansenvoor beide ploegen. Er werd wel fanatiek voor elke meter gestreden, je kon merken dat gasten en gastheren per se punten wilden pakken, maar je kon ook uit de soms voorzichtige opbouw van Ter Leede opmaken dat het niet weer door een snelle uitval als in de eerste minuten verrast wilde worden. De bal ging ook in de tweede helft soms terug waar met name onze linker- en centrumspitsen die graag wat directer en sneller wilden hebben. En dat leverde uiteindelijk dezelfde 1-1 stand tegen DOVO op als uit in oktober 2019.

Voor meer doelpunten kon de aanhang van Ter Leede eerder genieten van de 13-0 zege van O23 van coach Riny Blankespoor tegen het Delftse DHC O23 in hun twaalfuurwedstrijd met bijvoorbeeld drie treffers van Stijn van Biezen en Luc de Kruijs, waaronder een prachtige ‘Robbentreffer’ en de 13-0 van Wessel Blankespoor. Met de 10-0 tegen het eerste zaterdagteam van Alphense Boys in de beker van afgelopen dinsdag maakt dat 23 treffers binnen vier dagen. Dan heb je je broodje kroket wel verdiend.

Het is DOVO dat na het beginsignaal van de jonge scheidsrechter Tissingh het best uit de startblokken schiet en ook al in de derde minuut op voorsprong komt als Lulinho Martins Nick Hak aanspeelt en deze de opkomende verdediger Timo Pluk in de loop aanspeelt en deze op volle snelheid Tomas Arroyo verrast, vervolgens hard en laag in de rechterhoek schiet en de tevergeefs iets over de bal duikende doelman De Vries moet de bal meteen al uit het net vissen.

Zo, dat is snel en de thuisploeg moet hier van bekomen, want we zien pas in de tiende minuut een eerste aanval van Ter Leede als de in de basis gestarte centrumspits Noah Marti de bal op de borst aanneemt, maar vervolgens niet schiet, maar besluit af te spelen, wat tot niets leidt. Direct hierna kan de actieve Melvin van Stijn van rechts scherp voorzetten en mag Mike van den Steen de eruit voortvloeiende corner op rechts nemen en hij doet dat zo goed dat Marti hoog opspringend de bal krachtig achter doelman Vrolijk kopt en het staat weer gelijk. Nu kan omroepster Ageeth van Ginhoven de treffer wel doorgeven, waar de techniek haar bij het doelpunt van DOVO in de steek had gelaten, ze gaf dat toen ook keurig door, maar de stekkers zaten kennelijk niet goed.

DOVO reageert sneller en Nick Hak dwingt Mark de Vries met zijn mooie lob tot een uiterste redding, hij weet de bal nog net corner te tikken. Aan de overkant maakt Jeroen Vrolijk in de vijftiende minuut een snelle counter onschadelijk na een mooie combinatie van Mike van de Steen met Thijs Haarman. Uit de derde corner schiet Tomas Arroyo, die gaandeweg de wedstrijd steeds beter en sneller gaat spelen, links naast.

Er volgt nu een sterke periode van Ter Leede met ook Feyo Glim, in de basis gestart voor de op zakenreis zijnde Bart van der Weijden, als aanjager op het middenveld. Na een aanval in de 36e minuut raakt Tomas Arroyo de linkerpaal, daarna volgt een scrimmage voor het doel van Vrolijk en uit een kluwen van spelers wordt uiteindelijk toch de bal weggewerkt. Zes minuten later vuurt Feyo Glim een keihard schot af op Vrolijk dat deze met de vuisten wegbokst en ook de voorzet daarna wordt een prooi voor hem. Het slotakkoord in de eerste helft is voor Martins die op rechts op snelheid de bal met zijn scheenbeen raakt en het leer naast ziet gaan.

Coach Florian Wolf brengt de tweede helft voor Oktay en Rebergen nummer elf Nick De Bondt en nummer tien Mercan Anil in en dat blijkt een verbetering, want Anil kan direct van rechts scherp voorzetten en gelukkig kan Daan Walraven de bal koppend wegwerken. Na een mooie kaats van Thijs Haarman schiet Tim Bloemendaal hoog over.

De wedstrijd zit al een tijdje vast, in de 68e minuut redt Vrolijk op een inzet, een schot van Melvin van Stijn wordt geblokt, beide coaches wisselen weer, Prijor en Bekooij voor Haarman en Marti, maar doelpunten levert dat niet op, want het schot van aanvoerder Arroyo gaat links naast en dat van Prijor pakt Vrolijk bekwaam.

Na de wissel van Steven Wajer voor de moegestreden Melvin van Stijn fluit de goed leidende, maar wel veel kaarten uitdelende scheidsrechter Tissingh af en hebben beide ploegen slechts één punt aan hun totaal toegevoegd. Beide ploegen hebben er in hun gevecht om de bal op het middenveld hard voor moeten werken.

Volgende week uit naar HSV Hoek. Zal dat doorgaan? Of en hoe de competitie nu voortgaat, we zullen het wel zien. In ieder geval zonder publiek en dat is al heel jammer!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra (60’ geel), Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Mike van den Steenhoven (68’ geel), Feyo Glim, Melvin van Stijn ( ’88 Steven Wajer), Tim Bloemendaal, Thijs Haarman (74’ Shaquille Prijor), Noah Marti (74’ Mike Bekooij (86’ geel))

Opstelling DOVO: Jeroen Vrolijk, Daan Disveld ©, Lars Rebergen (46’ Nick de Bondt), Timo Pluk, Oktay Özturk (46’ Anil Mercan (77’ geel)), Sabir Achefay ( 74’ Guido van Dijk), Nick Hak, Colin van Gelderen (82’ geel), Max den Boer, Matthijs van Nispen, Lulinho Martins

Scheidsrechter: Luc Tissingh

Assistent-scheidsrechter: Jari van Westen en Dyon Reinshagen