Wedstrijdverslag Ter Leede – DVS ’33 Ermelo

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – DVS ’33 ERMELO

Zaterdag 26 februari 2022 15.00 uur

MOOIE EN UITEINDELIJK TERECHTE ZEGE OP DVS ’33

Dat Mike van den Steenhoven in Matchday in de spotlight stond inspireerde hem kennelijk zodanig dat hij zijn sterke spel al snel opende met een wondermooie treffer van links en het was dan ook geen wonder dat de sympathieke Amstelvener tot man-of-the match werd verkozen, hoewel ook  door de komst van linksbuiten Shaquille na tien minuten in de tweede helft de thuisploeg veel gevaarlijker werd en hij met een assist Mike Bekooij in staat stelde om de 2-1 te scoren en zelf de verlossende 3-1 voor zijn rekening nam. Dat gebeurde tegen tien man van DVS ’33 omdat Shaquille Prijor in de 66e minuut zelf op weg was naar de 2-1, doelman Daan Huiskamp passeerde, maar door deze getorpedeerd werd waardoor die met rood kon vertrekken.

Na de snelle voorsprong van de thuisclub in een sterke fase kreeg de ploeg van trainer Wesselink veel meer vat op het spel, met name door de opkomende rechtsback Jeremy Jonker en spits Quincy Veenhof die wegsprintend uit de rug van linksback Mounir Darrazi de gelijkmaker aantekende en vlak na de rust kenden de gasten ook een sterke periode, maar na het inzetten van Shaquille Prijor en later Luc de Kruijs en Stijn van Biezen werden de Roodakkers’ elf sterker en wisten de zege veilig te stellen. Een mooie prestatie en een vijfde plek op de ranglijst is het gevolg ervan.

Snelle voorsprong!

Ter Leede start met een primeur als pupil van de week Tygo van der Krogt gezeten op een vrachtwagen Wesseling/Versluis de wedstrijdbal naar de middenstip rijdt en deze bij scheidsrechter van dienst Erik ter Brake aflevert, waarna Tygo zelf als eerste doelman Daan Huiskamp weet te passeren.

Na de aftrap neemt Ter Leede het heft in handen, maar niet nadat Stef Nijland al in de tweede minuut Daan Walraven uitkapt, wat zelden gebeurt, maar die andere Daan, doelman Prins het gevaar onderkent en op tijd de bal onderschept. Dan moet DVS, dat met invallers moet aantreden, topscorer Adriaan Kruisheer  is geblesseerd en ook Benjamin Roemeon zit niet topfit op de bank, terug, valt Ter Leede aan en ziet doelman Huiskamp een eerste harde schot van Bart van der Weijden op zich afkomen en verwerkt dat tot corner. Kort hierop komt Mike van den Steenhoven op links in balbezit, lost zijn verre schot en de strakke wind blaast het leer pardoes in de rechterbovenhoek. Een beauty, zo maak je ze niet vaak, good old Jeffrey Bok presteerde dat ook wel eens.

Dit inspireert Ter Leede en we zien meteen hierna uit een pass van de weer prima opererende Tim Bloemendaal Mike Bekooij een kans bieden, Thijs die een harde voorzet van Feyo Glim links naast kopt, Bart van der Weijden die zijn tegenstander uitkapt en schiet nadat Mike van der Steen al in de opbouw de bal onderschept. We zijn pas elf minuten op streek, Ter Leede is beter.

DVS komt langszij

Maar langzamerhand krijgen de gasten meer grip op het spel en krijgen zij ook kansen. Nassim el Alblak, die in minuut 19 Dirk Hoekstra nog met een elleboog blesseert, schiet drie minuten later voorlangs, Quincy Veenhof kapt en kan direct hierna scoren, maar hij schiet naast en de aanvallen van Ter Leede worden te vaak wegens buitenspel afgevlagd.

Na een vrije trap van Ter Leede wordt de bal geruimd door de defensie van DVS en verwerkt Mounir de hoge bal niet goed en weet een terugrennende Tim Bloemendaal de bal richting Daan Prins te schieten, aan de andere kant redt Huiskamp na een uitval van Ter Leede, pakt Daan een schot van Alblak en dan sprint de slimme Veenhof in de dertigste minuut uit de rug van Mounir Darrazi, pikt de steekpass op, passeert Prins en het staat gelijk. Kort hierop raakt een schot van Alblak de bovenkant van de lat. Die 1-1 stand is echt niet onverdiend!

Dirk Hoekstra krijgt in de 35e minuut nog een prima kans, maar zijn schot is te zacht en Huiskamp kan redden, zijn schot enkele minuten later is wel keihard, maar in de korte hoek is het voor de sluitpost van DVS weer geen probleem en dan gaan de ploegen rusten. En in deze pauze kijken veel Ter- Leedesupporters  toch wat bezorgd. Gaan ze het redden?

Met Kenneth Aninkora voor Matijs Valstar komen de gasten ook veel beter en gevaarlijker uit de kleedkamer, we zien een schot net voorlangs gaan, DVS mag meteen twee corners nemen en al na tien minuten reageert de technische staf van Ter Leede en komt Shaquille Prijor erin, hij barst van de dadendrang en activeert ook zijn kameraden en Huiskamp moet in twee keer een gevaarlijke voorzet van Feyo Glim onderbreken, blesseert zich hierbij en kort hierop moet hij toch het veld verlaten, maar zoals beschreven, met rood.

De wedstrijd kantelt, de tafel kan weer dansen!

Reservedoelman Jonathan Waterberg komt erin, Pinarci moet voor hem plaatsmaken, en met tien man valt DVS zowaar toch nog gevaarlijk aan, maar vanaf minuut 75 moet DVS terug, ontbindt Prijor  geholpen door Luc de Kruijs en Stijn van Biezen voor Van der Weijden en Darrazi zijn duivels, schiet Luc na een mooie combinatie nog over, maar dan wordt het de gasten te machtig, rondt Mike Bekooij de assist van Prijor bekwaam af en zorgt Shaquille met zijn 3-1 in de 89e minuut zelf voor de kers op de taart. Ik zie oud-speler Arthur Broekstra met andere Ermeloërs teleurgesteld De Roodemolen al verlaten …..

Het laatste wapenfeit is een schot over van Joey van den Berg, voor Bekooij ingevallen, en dan fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Erik ter Brake af.

Drie belangrijke punten en de vijfde plaats zijn binnen! Een mooie teamprestatie!

Volgende week verder, weer thuis tegen VVSB.

14.30 uur al!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo © (59’ geel), Mounir Darrazi (77’ Stijn van Biezen), Bart van der Weijden (77’ Luc de Kruijs), Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven,  Feyo Glim, Mike Bekooij (89’ Joey van den Berg),  Thijs Haarman ( 55’ Shaquille Prijor )

Opstelling DVS ’33 Ermelo: Daan Huiskamp (66’ rood), Tarik Evre ©, Jeremy Jonker, Finn Kluiver, Hayri Pinarci (5’ geel, (66’ Jonathan Waterberg)), Coen Vloedgraven, Stef Nijland (62’ Benjamin Roemeon), Quincy Veenhof, Lars Dekker, Mathijs Valstar (46’ Kenneth Aninkora), Nassim el Alblak

Scheidsrechter: Erik ter Brake

Assistent-scheidsrechter: Marco Ritsema en Murat Yanat.