Wedstrijdverslag Ter Leede – DVS ’33 Ermelo

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – DVS ’33 ERMELO

Zaterdag 29 oktober 2022 15.00 uur

TER LEEDE LAAT DVS ’33 IN EXTRA TIJD TOCH NOG LANGSZIJ KOMEN

En dat is zuur die gelijkmaker in de 92e minuut, maar gezien het overwicht van de Ermeloërs in het laatste halfuur niet onverdiend te noemen. Ter Leede kwam al in de tweede minuut door een kopbal van Rowdy van der Putten uit een voorzet van Tim Bloemendaal op 1-0, een kwartier later scoorde de gevaarlijke linkerspits Omar el Ghazouani tegen, gingen de ploegen met 1-1 rusten en kwam Ter Leede weer door centrumspits Van der Putten op voorsprong. Het laatste half uur drong de ploeg van interim-coach Stevan de Geijter sterk aan, Ter Leede moest terug, maar juist in de allerlaatste fase toen DVS steeds chaotischer en wanhopiger ging aanvallen en Ter Leede counterkansen kreeg, kon Lars van Wetering uit een voorzet van links toch nog de bal in de rechterbovenhoek koppen. Doelman Mark de Vries die een degelijke wedstrijd keepte zat erbij, maar kon de bal niet afdoende keren.

En zo kwam met een tweede gelijkspel een einde aan een voor Ter Leede opmerkelijke eerste periode: de eerste zes wedstrijden maar één punt door vijf nederlagen en slechts één gelijkspel, in de volgende zes matches veertien punten door vier achtereenvolgende overwinningen en twee gelijke spelen. Dat is een mooie ommekeer!

De ploegen gaan op deze prachtige nazomerdag in de herfst van start, Ter Leede zonder de geschorste Marc de Kruijs, maar weer met spits Rowdy van der Putten, DVS ’33 zonder spits Benjamin Roemeon, naar gezegd uitgeschakeld door een verkeersongeluk. Ook trainer Peter Wesselink is er niet bij: “Het plezier is weg, dus breken Wesselink en DVS ’33 per direct.” Aldus  De Stentor van vrijdag 28 oktober.

Na een eerste corner voor DVS ’33 die eigenlijk een achterbal is, komt in de tweede minuut de bal op rechts bij Tim Bloemendaal en hij geeft voor op de bij de tweede paal volkomen vrijstaande Rowdy van der Putten en die kopt onberispelijk in en Ter Leede staat al voor!

Hierna ontstaat enig gevaar voor het Ter-Leededoel bij de tweede corner en levert Luc de Kruijs die nu op de linkerspitspositie van zijn broer speelt een schot af dat doelman Daan Huiskamp pakt.

Het lage schot van linkerspits El Ghazouani in de veertiende minuut dat Mark de Vries in twee keer pakt is een eerste waarschuwing en twee minuten later leidt balverlies tot enige desorganisatie in de verdediging van Roodgeel en komt de bal weer bij de linkerspits die alleen nog Dirk Hoekstra voor zich heeft en El Ghazouani kapt zich knap vrij en schiet hard en laag de gelijkmaker binnen.

Ter Leede antwoordt met in de negentiende minuut een mooie combinatie tussen Rowdy en Luc, de laatste komt naar binnen en schiet met rechts net naast. Een mooie kans, geen treffer.

In de 27e minuut scoort DVS, maar scheidsrechter De Brito Roque, die goed fluit en geen moeilijke middag heeft, keurt het doelpunt af wegens een overtreding op aanvoerder Arroyo. Een mooie counter en actie van Mike van den Steenhoven direct hierna resulteren slechts in de eerste corner voor Ter Leede en nadat de tweede hoekschop voor DVS ’33 in de 45e minuut door Tim van de Berg wordt overgekopt, gaan de ploegen aan de thee.

Met één wissel achterin, Ali Akla voor Sem de Wit, beginnen de teams aan de tweede helft. Een schot van Bart van der Weijden wordt door Huiskamp gepakt, een voorzet van Bart uit een pass van Dirk Hoekstra komt nog net niet goed aan, maar direct daarop heeft Bart van der Weijden wel een assist te pakken en kan Rowdy van der Putten in de 52e minuut eenvoudig zijn tweede maken en zijn vijfde in totaal.

In de 61e minuut komt Melvin van Stijn hem vervangen en al twee minuten later had Melvin zijn vierde weer kunnen meepikken als bekroning van de mooie combinatie tussen Bart van der Weijden en Tim Bloemendaal, maar hij mist vlak voor doel net de voorzet!

Vanaf nu dringen de gasten steeds sterker aan, krijgen twee corners achtereen, maar met de verse krachten Benjamin van Aken en Tomas de Louw voor Luc de Kruijs en de licht geblesseerde Daniel Abbink weert Ter Leede zich kranig en Benjamin kan in minuut 83 op snelheid nog op rechts doorkomen, maar hij schiet iets te wild over.

Ter Leede lijkt stand te houden, de klok blijft op 88 minuten steken, maar het spel gaat verder en in de 92e minuut slaat, zoals gezegd Lars van Wetering toe en kopt de gelijkmakende 2-2 binnen.

Met toch een punt keren de Ermeloërs huiswaarts en Ter Leede is in extremis twee punten armer.

Jammer, dan maar weer volgende week gaan voor de winst in Harderwijk tegen VVOG.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Ziad Ouled M’hand, Tomas Arroyo © (67’ geel), Daniel Abbink (72’ Benjamin van Aken), Nino Roffelsen, Tim Bloemendaal, Bart van der Weijden (53’ geel, 81’ Steven Wajer), Mike van den Steenhoven ( 81’ Wesley Goeman) Luc de Kruijs ( 73 ’ Tomas de Louw), Rowdy van der Putten (61’Melvin van Stijn)

Opstelling DVS ’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Tarik Evre © (68’ Maarten van Dijk), Tim van de Berg, Frank Olijve, Stef Nijland, Lars Huber, Daan Huiskamp, Sem de Wit (46’ Ali Akla), Lars van Wetering, Omar el Ghazouani (78’ Lars Miedema), Nassim el Alblak (24’ geel, 51’ Eren Turan Yavuz)

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque

Assistent-scheidsrechter:  Frank Winter en Mario Kwaytaal