Wedstrijdverslag Ter Leede – DVS ’33 Ermelo

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – DVS ’33 ERMELO zaterdag 23-11-2019 14.30 uur

OKTAY  ÖZTÜRK VELT TER LEEDE

Met twee treffers. Eerst de gelijkmaker door een vrije trap in de extra tijd van de eerste helft en de winnende, een machtig schot van zeker dertig meter in de 78e minuut. Daar stelde Ter Leede slechts één treffer van man-of-the-match Robert Steemers tegenover in de 29e minuut als inleiding van een sterke periode van Roodgeel.

In beide helften begon DVS ’33 sterk, moest Ter Leede zich beperken tot verdedigen, maar leidde het offensief van de gasten niet tot een treffer en doordat de Ermeloërs, daarna, vooral in de eerste helft, slordiger gingen spelen kon de thuisclub zich steeds herstellen en de voorsprong die zij in de eerste helft nam was dan ook terecht. In de tweede helft kreeg DVS ’33 meer kansen en hoewel je de winnende een gelukstreffer kunt noemen was de winst van de gasten uiteindelijk niet onverdiend. Zij blijven nu in de buurt van koploper Sparta Nijkerk, Ter Leede zakt naar de twaalfde plek. toch moeten de punten weer komen als het zo blijft spelen.

Ter Leede start in een behoorlijk gewijzigde samenstelling: door de schorsing van Ian van Otterlo neemt Steven Wajer zijn basisplek op het middenveld weer in, net als Ben van der Lans de van griep herstellende Boelee vervangt in het centrum naast Dirk Hoekstra, voor doelman Daan Prins die zijn tweede basisplaats krijgt. Voorin krijgt Joey van den Berg de voorkeur boven Omar Limon, waarschijnlijk doordat Ter Leede met twee spitsen speelt, zodat Mounir Darrazi als verdedigende middenvelder voor linksback Sami Mouchih kan opereren.

Ook bij DVS ’33 zitten basisspelers als Olivier Pilon en Frank van der Burg vooralsnog op de bank, wat niet elke supporter begrijpt.

DVS begint sterk en legt Ter Leede zijn wil op. Al bij de tweede corner in de vierde minuut moet doelman Daan Prins ingrijpen en dat doet hij klemvast en hij houdt zijn goede niveau de hele wedstrijd vast met als klapstuk een wereldredding in de 68e minuut op een inzet van Benjamin Roemeon. Toch zien we in de zesde minuut ook enig gevaar voor het doel van naamgenoot Daan Huiskamp als Steven Wajer een corner op links mag nemen, de bal laag inspeelt, het leer na een hakje bij de eerste paal terechtkomt bij de tweede paal met de geheel vrijstaande Jordly Petronia die de bal echter alleen opvangt zonder daarna te (kunnen) schieten.

Na een dozijn minuten luwt de Ermelose storm en krijgt Ter Leede in de veertiende minuut zijn tweede corner en nu mist Toon Zwetsloot de inzet van Wajer op rechts en twee minuten later kopt de mee opgekomen Ben van der Lans, die overigens een prima wedstrijd speelt, de bal uit een vrije trap van Steven op het dak van het doel. Na weer twee corners van DVS ’33 volgen in de 20e en 21e minuut weer twee aanvallen van Ter Leede, eerst verschijnt Toon Zwetsloot voor de keeper en daarna komt Steemers op links door, maar er is geen teamgenoot die van zijn strakke lage voorzet weet te profiteren.

Wat opvalt, is dat de gasten slordiger beginnen te spelen en dat zij het nu zijn die de bal snel kwijt zijn. Ter Leede wordt brutaler en het sterkere spel leidt in de 29e minuut tot de dan terechte voorsprong. Steven Wajer onderschept op het middenveld de val, speelt Steemers aan, die krijgt op snelheid de bal in de kluts ook nog mee van Joey van den Berg en kan strak laag afronden en de thuisclub staat met 1-0 voor. En in deze sterke fase gaat Ter Leede door, want een minuut later rukt Robert Steemers weer op en heeft doelman Huiskamp zijn schot niet klem, maar weet Joey van den Berg niet van de rebound te profiteren omdat de bal net achter hem komt. Een mooie steekpass van Steven wordt in de 33e minuut wegens buitenspel afgefloten.

DVS ’33 antwoordt in de 35e minuut met een kopbal van Öztürk die Daan Prins onschadelijk maakt en dan komen er in de slotfase van de eerste omwenteling twee vrije trappen op de rand zestien. De eerste is van Steven Wajer nadat Jonathan Robertson is neergelegd, hij schiet laag rechts, maar de schuiver is net niet hard genoeg en Huiskamp heeft hem. De tweede neemt Oktay Öztürk aan de andere kant, ook rechts laag, maar harder en zijn schot treft wel doel. Op dat moment een domper voor de goed spelende thuisploeg  en zo gaat de rust in met een 1-1 stand.

Ongewijzigd starten de ploegen en weer is het het team van interim-coaches Dooijewaard en De Vries dat furieus start. In kort bestek mag het vier corners nemen, maar meer doelgevaar dan een geblokt schot en een schot net over van Jeremy Jonker na een actie van hem levert het nog niet op. Wel moet Dirk Hoekstra een aanval over rechts ten koste van een gele kaart onderbreken en dat is ook waarom hij twaalf minuten later wordt vervangen door Mike Boelee. Tien minuten eerder is Jeffrey Bok de moegestreden Steven Wajer al komen vervangen.

Nadat in de 64e minuut een te korte terugkopbal op doelman Prins bijna wordt afgestraft door Benjamin Roemeon – de bal rolt tergend langzaam tegen de rechterpaal – en Daan zijn redding verricht op de inzet van weer deze snelle spits gaat de Veluwse storm wat liggen en is de beurt weer aan Ter Leede. Vanuit het niets komt Toon Zwetsloot in de 70e minuut op links op en vanuit een onmogelijke hoek schiet hij zo hard op de paal dat het aluminium staat te daveren.

Ook DVS wisselt. Olivier Pilon komt erin voor Joshua Patrick en kort daarop komt Frank van den Burg zijn broer Enrico vervangen. Er komt nu meer ruimte, het spel golft op en neer en dan lost Öztürk in de 78e minuut vanaf het middenveld zijn schot en waar iedereen denkt dat de bal over zal gaan ploft hij onhoudbaar in de rechterbovenhoek en staan de gasten met 1-2 voor.

Met de aanvallende wissel Omar Limon voor Sami Mouchih gaat Ter Leede op jacht naar de gelijkmaker en in de 80e minuut schiet Robert Steemers na een combinatie met Joey van den Berg in het zijnet. Aan de andere kant krijgt Olivier Pilon een mooie kans, maar er komt geen doelpunt meer, de voorzet van Jeffrey Bok van rechts op Ben van der Lans in de 91e minuut is een prooi voor doelman Huisman en in de 94e minuut fluit de goed leidende scheidsrechter Jobse af en heeft Ter Leede ook van de runner up van de Derde divisie verloren. Ter Leede heeft naar vermogen gespeeld, maar verloren.

Jammer, dan moet het team van Roodakkers/Voskuil het volgende week maar doen, uit tegen Ajax.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Dirk Hoekstra (60’ geel, 71’Mike Boelee), Ben van der Lans ©, Jordly Petronia, Sami Mouchih ( 79’ Omar Limon), Mounir Darrazi , Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Steven Wajer (61’Jeffrey Bok), Robert Steemers, Joey van den Berg

Opstelling DVS ’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Enrico Patrick (70’ Frank van der Burg), Basil Camara ©, Jorran van Santen, Jeremy Jonker, Coen Vloedgraven, Benjamin Roemeon, Oktay Öztürk, Joshua Patrick (  70’ Olivier Pilon), Roald de Vries, Rafaël Uiterlo (84’ Soufyan Moro)

Scheidsrechter: Matthijs Jobse

Assistent-scheidsrechter: Roy Westenberg (1e) en Dennis Henkens

Op de foto links Ben van der Lans(Ter Leede) en  rechts Jorran van Santen (DVS’33 Ermelo) Foto:Orangepictures Theo Aalten