Wedstrijdverslag Ter Leede – Excelsior ’31

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – EXCELSIOR ’31 zaterdag 01-02-2020 om 14.30 uur

Scheidsrechter: Harold van de Ketterij

TER LEEDE HEEFT HET LEK NOG NIET BOVEN

Ook de derde wedstrijd in de tweede periode en de tweede thuiswedstrijd achtereen leverde Ter Leede een nederlaag op. Roodgeel ging weliswaar met een 0-1 voorsprong rusten, maar na de pauze stelde Excelsior ’31 orde op zaken waarbij wel gesteld mag worden dat de eerste twee tegengoals toch weer gemakkelijk tot stand kwamen. Bij de eerste zag doelman Prins, die behoudens een beginfoutje juist sterk keepte, er niet goed uit en bij de 1-2 van Hielke Penterman zijn er wel zes verdedigers, maar let niemand op deze eenzame centrumspits in de zestien en kan hij tussen vier verdedigers simpelweg scoren.

De 1-3 was dan wel weer een mooi schot, daarna was het gek genoeg nog niet gespeeld, want Excelsior ’31 nam gas terug, Ter Leede viel aan, nam risico’s en raakte nog tweemaal de paal, een keer de lat en zag een kopbal uit een corner rakelings over gaan. Dat is de pech die je dan hebt, maar het is toch ook hoopgevend: dit team kan beter en dat zal het in de twee komende derby’s moeten bewijzen.

Met de harde wind in de rug start de thuisploeg bemoedigend goed, al in de tweede minuut zien we een aardige aanval en een eerste schot, meteen daarna struikelt Daan over de bal, maar herstelt zich door een blok en dan komt er een snelle uitval van Ter Leede en speelt Ian van Otterlo op links in de loop Joey van de Berg aan, die kan met een kluts door, zijn inzet wordt gekeerd door doelman Koetsier, maar daarna is het de mee opgekomen Robert Steemers die de rebound hard in de touwen jaagt en de thuisploeg staat met 1-0 voor!

Excelsior ’31 dringt dan aan, Ter Leede verdedigt goed en countert aardig, maar in de elfde minuut komt Boeloerditi op rechts door, schiet, Daan pareert knap,  Hakim Ezafzafi kan in de rebound scoren, maar zijn inzet vliegt over. Het is het begin van een overwicht van de gasten, zij spelen bekwaam rond en in de 26e minuut moet Daan weer redden op een kopbal van Boeloerditi en uit de corner ontstaat geen gevaar.

Kort hierop moet Joey van den Berg vlakbij zijn dug-out de strijd staken, hij heeft het benauwd, de ladyspeaker verzoekt om een dokter en Joey wordt begeleid naar de kleedkamer, later onderzocht en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, het is te merken dat het publiek hierover ongerust is. Inmiddels is bekend dat het weer goed met hem gaat.

Met Jeffrey Bok als Joey’s vervanger gaat de strijd verder. Een vrije trap van Ezafzafi op de rand van de zestien na een overtreding tegen Boeloerditi strandt in minuut 31 in de muur en dan krijgt Ter Leede zes minuten later een prachtige kans op 2-0 als bij een counter Jeffrey op rechts alleen op doelman Koetsier kan afgaan, maar die weet hem iets naar rechts te dwingen waardoor Jeffrey niet kan schieten, de bal teruglegt op Ian van Ottelo die op zijn beurt Robert Steemers in staat stelt te schieten, maar zijn lage schot is alweer een prooi voor deze sterke doelman, die even later ook de pegel van Omar Limon na een goede actie bekwaam tot corner verwerkt. Uit deze corner kopt de mee opgekomen Dirk Hoekstra net onder de bal door en ook een volgende counter met Toon Zwetsloot, die geen gelukkige wedstrijd speelt, mislukt. Bij een volgende corner op links van Excelsior is Daan weer op zijn post en dus gaan de ploegen met een 1-0 stand rusten.

Ter Leede start de tweede omwenteling tegen wind met enkele veelbelovende  aanvallen, Excelsior antwoordt met een corner en een hard laag schot en in de 51e minuut heeft Hakim Ezafzafi succes met zijn lage, niet harde schot in de linkerhoek, nog wel aangeraakt door Daan Prins en de stand is gelijk.

Twee minuten later stoomt de actieve rechtsback Dirk Hoekstra op om een voorzet af te leveren en wordt hij ten koste van een gele kaart gestuit door Niek Davina en de vrije trap wordt opzij gelegd op Toon Zwetsloot die hoog overschiet. Ter Leede wil weer scoren, Dirk zet van rechts voor, maar nog niet strak genoeg en even later komt Sohaib Echahbouni Omar Limon vervangen en dan, als je het niet verwacht valt de 1-2. Bij een ingooi op rechts loopt Dérian Reinders zich vrij, kan bij de achterlijn voorzetten ondanks drie verdedigers die op hem afrennen zonder zich om centrumspits Hielke Penterman te bekommeren en deze slimme spits zet zich met enkele passen vrij op de penaltystip en kan de pass van Reinders simpel intikken, ook al omdat doelman Prins al uit zijn doel is gekomen. Een iets betere organisatie achterin voorkomt zo’n treffer!

Trainer Peter Wesselink wisselt hierna doelpuntenmaker Ezafzafi voor Koray Arslan en even later komt ook Jasper Veltkamp erin voor verdediger Joost Krijns. Excelsior krijgt hierna kansen, Hielke Penterman schiet voorlangs en kort hierna wordt zijn score wegens buitenspel afgekeurd en dan probeert na een counter van Toon Zwetsloot Robert Steemers met een venijnig schot de doelman te verrassen, maar die redt ten koste van een corner.

Hij scoort niet, maar Boeloerditi aan de andere kant wel en hij neemt dan sportieve wraak voor zijn uitsluiting in de heenwedstrijd. Met een mooi schot krult hij in de 75e minuut de bal in de rechterbovenhoek en dan staat het 1-3.

Is de wedstrijd nu gespeeld? Nee, want Ter Leede met Jim Gillissen voor Darrazi, de goed spelende Robertson wordt linksback, dringt aan, neemt risico’s en krijgt mooie kansen. Eerst schiet de opkomende Echahbouni op de paal, omdat Koetsier de bal nog toucheert, uit de corner kopt Dirk Hoekstra hard, maar rakelings over en daarna krijgt Jim Gillissen twee mooie kansen om te scoren, maar eerst schiet ook hij in de 88e minuut op de paal en even later teistert zijn kopbal de lat, alweer uit een strakke voorzet van Dirk Hoekstra.

In de 1-3 stand komt dus geen wijziging, ook niet omdat aanvoerder Boelee een inzet van Penterman uit het doel kopt en daarna fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Van de Ketterij af en gaan de Rijssenaren met de punten terug naar Twente.

Volgende week de spannende en belangrijke wedstrijd tegen VVSB. Ter Leede toonde enig herstel, maar het moet nog beter. In de openingswedstrijd thuis tegen VVSB hield Ter Leede de nul. Gaat dat ook weer eens lukken?

We zullen zien.

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Dirk Hoekstra, Ben van der Lans,  Mike Boelee ©, Mounir Darrazi (77’ Jim Gillissen), Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot,  Ian van Otterlo, Robert Steemers (5’ geel),  Omar Limon ( 62’ Sohaib Echahbouni), Joey van den Berg (28’  Jeffrey Bok),

Opstelling Excelsior ’31: Melvin Koetsier, Joost Krijns ( 71’ Jasper Veltkamp)

Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Mirko Zwiers, Dérian Reinders, Niek Davina,  Hielke Penterman ©, Hakim Ezafzafi (68’ Koran Arslan), Jamarro Diks ( 86’ Tom Smoes), Boy Boeloerditi, Melvin Koetsier

Assistent-scheidsrechter: Joey Teders (1e) en Sven Rozemeijer