Wedstrijdverslag Ter Leede – FC Lisse

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – FC LISSE zaterdag 28 augustus 2021 15.00 uur

TER LEEDE TREKT TEGEN FC LISSE AAN HET LANGSTE EIND

Op de Roodemolen was het zaterdag na lange tijd weer gezellig druk. Goed voetbalweer, een strakke oostenwind en een, misschien niet mooie, wel spannende wedstrijd met voldoende kansen aan beide kanten, slechts één vroeg doelpunt, maar dan wel een heel mooie van onze Noah Marti.

Dit alles gadegeslagen door een soort reünie van oud-spelers,  Carlo van Zelst, Mitchell Kappenberg, Mike Boelee en Jeffrey Bok. De recente exen wel te verstaan, matadoren uit een verder verleden, zoals een Piet de Bruin, Jan Ligtenberg, Willem Breedijk , Pieter van der Plas, noem maar op, waren er natuurlijk ook.

De eerste helft speelde de thuisclub een halfuurlang heel aardig, daarna nam FC Lisse het initiatief over en ook de tweede helft hadden de gasten meestal de overhand, maar toch kreeg Roodgeel zowel voor als na de rust een aantal mooie kansen. Het bleef echter bij 1-0, ook omdat Enzo Stroo de – gemakkelijk? – toegekende strafschop niet benutte al dacht onze Ladyspeaker  er in eerste instantie anders over! “Gerechtigheid” vond heel Ter Leede de keihard naastgeschoten pingel.

Lisse won de toss, koos ervoor om de thuisploeg te laten draaien en dus had Ter Leede de aftrap en de eerste helft de krachtige wind in de rug en dat pakte niet slecht uit zo bleek al spoedig. In de derde minuut mag Bart van der Weijden voor Ter Leede de eerste corner nemen en kopt Arroyo in, pakt Cummings, een minuut later wordt een voorzet van rechts uit een actie van Thijs Haarman in de zestien geblokt, er is appel voor hands, arbiter Schul wuift het weg.

Kortom, de thuisploeg valt aan en in de zevende minuut gebruikt doelman Mark de Vries de wind voor een verre, maar precieze uittrap op spits Noah Marti die de stuiterende bal goed afschermt en vervolgens in de loop met rechts met een mooie boog in de verre linkerhoek jaagt, onhoudbaar voor Cummings. Een fraai doelpunt!

FC Lisse antwoordt met een schot dat door Tim Bloemendaal geblokt wordt, een volgende trap van Toon Zwetsloot die Mark pakt en een schermutseling voor zijn doel na een dieptepass in de twintigste minuut die gelukkig voor de Roodakkers’ brigade goed afloopt. Vanaf de 25e minuut wordt Lisse beter, vooral door het steeds gevaarlijk opkomen van de snelle rechtsback Moubarak Adouch, waardoor een schot van linkerspits Remi van Ekeris via de doelman terugkomt van de rechterpaal.

De ploeg van coach Raymond Bronkhorst mag dan aandringen, Ter Leede krijgt uit voorzetten van de steeds op links doorkomende Thijs Haarman toch nog twee mooie kansen. De eerste kopt Noah in de 27e minuut in vrije positie naast, de tweede voorzet schiet Mike van den Steenhoven keihard laag in, maar weet Cummings te pareren en ook de inlopende Dirk Hoekstra weet de rebound er net niet in te krijgen. Deze situatie herhaalt zich in de 39e minuut als Thijs nu de bal teruglegt op Steven Wajer die vanaf de rand zestien zijn lage schot gepareerd ziet worden door Cummings. Ook nu levert de rebound slechts een corner op.

Het veldspel van FC Lisse heeft wel een vijftal corners opgeleverd en de goalie van Ter Leede heeft enkele schoten van onder anderen Adouch onschadelijk moeten maken, maar meer heeft het niet opgeleverd en met de 1-0-stand gaan de ploegen rusten.

Na de pauze is Thijs Haarman in de kleedkamer achtergebleven en komt Mounir Darrazi er als linksback in en neemt Sami Mouchih de linkshalfplek in, waarschijnlijk met de opdracht om de steeds opkomende Adouch op te vangen. Het gevolg is wel dat de handige aangever Haarman nu weg is en dat Noah Marti het als eenzame spits nu zelf moet zien op te knappen.

Met twee wissels in de 61e minuut probeert Lisse aanvallend gevaarlijker te worden en drie minuten later krijgt Lisse een uitgelezen kans om langszij te komen als de scheidsrechter na een korte aarzeling  – op advies van misschien? – naar de stip wijst nadat Sami Mouchih en Moubarak Adouch in een duel om de bal in de zestien beiden onderuitgaan. Sami krijgt geen geel, de strafschop gaat wel door, Mark de Vries krijgt wel geel omdat hij traineert, Enzo Stroo zet zich achter de bal en jaagt hem strak en laag … riant naast de rechterpaal!

Met Melvin van Stijn voor Mike van den Steenhoven en bij Lisse zijn naamgenoot met een e, Dani van Steijn, voetbalt de Bollenstreek verder, Noah weet een mooie steekpass van Melvin in minuut 78 net niet af te werken, het vizier bij Stroo staat nog steeds niet op scherp, want in de draai schiet hij drie minuten later naast en reageert Mark in de 87e minuut bekwaam op een schot van Tom Noordhoff en nog een keer na de zevende corner van Lisse, alle genomen door de laatstgenoemde. Lisse speelt dan inmiddels met tien man omdat David Verweij in de 84e minuut zijn tweede gele kaart pakt na een overtreding op de weer uitstekend spelende Daan Walraven.Ten slotte krijgt man-of-the-match Marti een minuut voor tijd nog een mooie kans, omspeelt hij de doelman, maar heeft zijn schot op doel – door vermoeidheid? – te weinig snelheid en kan nog worden weggewerkt.

De strijd is gestreden en na drie minuten extra tijd blaast scheidsrechter Remco Schul af en heeft de thuisploeg zijn zwaarbevochten drie eerste punten binnen en keer FC Lisse nog puntloos terug naar Ter Specke. Een mooie collectieve prestatie van deze jonge Ter Leedeploeg!

Na deze bollenstreekderby wacht volgende week de uitwedstrijd in Woerden tegen Sportlust ’46. Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries (66’ geel), Dirk Hoekstra (84’ geel), Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Sami Mouchih, Bart van der Weijden, Tim Bloemendaal, Steven Wajer, Mike van den Steenhoven (18’ geel, 69’ Melvin van Stijn), Thijs Haarman (46’ Mounir Darrazi), Noah Marti  (70’ geel)

Opstelling FC Lisse: Erik Cummings ©, Moubarak Adouch, Jeffrey Antonio Perez Stoof (61’ Lars van der Steen), Bo de Bruijn (32’ geel,61’ Justin van der Putten), Toon Zwetsloot, David Verweij ( 60’ geel, 84’ geel), Jeffrey Klijbroek, Tom Noordhoff, Jaap Zwetsloot (72’ Jaap Zwetsloot), Enzo Stroo, Remi van Ekeris (78’ Lars Klomp)

Scheidsrechter: Remco Schul

Assistent-scheidsrechter: Co de Smalen en Marcel Meijers