Wedstrijdverslag Ter Leede – FC Lisse

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – FC LISSE zaterdag 15-02-2020 om 14.30 uur

BOLLENSTREEKBUREN SASSENHEIM EN LISSE DELEN DE PUNTEN

 Met een magistrale trap wist man–of- the-match Jeffrey  Bok –  “Laat ik maar eens uithalen naar de verre hoek”- in de 63e minuut de achterstand goed te maken die de thuisploeg in eerste helft had opgelopen. Hierna hoopte het thuispubliek op meer, dat zat er misschien ook wel een beetje in, maar gescoord werd er niet meer en dus haalden beide ploegen maar één punt.

In de eerste helft gaf Ter Leede FC Lisse uitstekend partij. Regelmatig probeerden de gasten met succes door slimme en ook hinderlijke overtredingen de opbouw van Ter Leede te verstoren, toch kreeg ruim een kwartier de thuisploeg een uitstekende kans op een voorsprong, maar zag het FC Lisse, dat tot dan toe maar aan één keer fatsoenlijke wist aan te vallen, in de 38e minuut op voorsprong komen door hun gevaarlijkste aanvaller, linkerspits Kubilay Koylu. Na de pauze zagen we hetzelfde spelbeeld en de gelijkmaker van Bok was dan ook volkomen terecht. Als hierna één ploeg aanspraak had willen maken op de overwinning was het de thuisploeg met enkele aardige acties, maar het bleef bij de 1-1. Jammer voor Ter Leede dat de punten het hardst nodig heeft, maar het geeft toch wel een goed gevoel dat het in de vier derby’s tien punten heeft behaald, een uitstekend gemiddelde van tweeëneenhalve punt! Dat geeft moed voor de belangrijke inhaalwedstrijd volgende week tegen GOES.

Ter Leede speelt met rouwbanden wegens het overlijden van Aad Luijk in december 2019 en na de minuut stilte en na de actie van pupil-van-de-week Morris Verleg start de thuisploeg in dezelfde samenstelling als tegen VVSB alleen nu met doelman Clé Vos de Mooij onder de lat. Bij FC Lisse moet Jaap Zwetsloot op de bank wachten op zijn kans en die komt er vrij snel, want al in de derde minuut worden Toon Zwetsloot en Ayoub  Ait Afkir na een botsing behandeld, in de achtste gaat Ait Afkir weer liggen, in de twaalfde minuut gaat hij eruit en mag Jaap, de nummer twaalf van Lisse het gaan opnemen tegen die andere nummer twaalf, broer Toon Zwetsloot.

Ter Leede speelt van oost naar west tegen de strakke wind in maar heeft daar in de opbouw minder last van dan FC Lisse. Al in de zevende minuut laat rechtsback Jordly Petronia zich gelden, komt op en geeft voor, maar Robert Steemers kan net niet profiteren, maar houdt er wel de eerste corner aan over waaruit Ian van Otterlo een schot kan lossen dat geblokt wordt. Ook in deze wedstrijd zien we jammer genoeg van hem te weinig gelukte mooie acties met afronding, dat moet dan maar volgende week gebeuren.

Na drie overtredingen achtereen op Ian van Otterlo, Jordly Petronia en Robert Steemers zien we voor het eerste voetbal van Lisse als keeper Cummings de bal met een verre trap en gedragen door de wind bij Koylu krijgt en Boelee en Darrazi  alle moeite hebben om hem te stoppen. Het is echter Ter Leede dat de eerste echt doelrijpe kans krijgt als uit een combinatie Ian van Otterlo en Jeffrey Bok de bal bij Robert Steemers komt en deze de bal hard inspeelt op Joey van den Berg die vrij op de doellijn de bal verkeerd raakt, misschien omdat hij net iets te veel gehinderd wordt.

Ter Leede komt aan aanvallen toe, ook weer door de impulsen van Petronia, mag in de 23e minuut op links een tweede corner nemen maar de bal van Steemers is te hoog voor Jordly.

“Clé heeft nog niets te doen gehad, “ noteer ik in de 23e minuut, pas acht minuten later pakt hij soepel een eerste schot van Koylu, maar in de 36e minuut is het diezelfde linkerspits die hem geen kans geeft met een mooi laag schot in de rechterhoek. Na balverlies op links ontvangt Tom Duindam de bal in de zestien, hij draait soepel weg, speelt Jaap Zwetsloot aan en diens assist levert de doeltreffende 0-1 op, tegen de verhouding in, maar hij telt wel.

Dat komt bij Ter Leede wel even aan en tot de rust is Lisse gevaarlijker dan Ter Leede met een schot over van Jaap Zwetsloot en een mooie vrije trap van Tom Noordhoff.

Ongewijzigd komen de ploegen de kleedkamer uit en het eerste wapenfeit is voor Ter Leede met een schot van Robert Steemers dat Joey van den Berg nog met het hoofd beroerd, maar Cummings kan de afgeremde bal gemakkelijk pakken. Een aardige actie van Joey sterft in schoonheid wanneer hij de bal van de achterlijn net achter Robert terugtrekt.

Een zware overtreding van Adouch Moubarak in de 52e minuut op Robert Steemers leidt tot een opstootje als de verontwaardigde Dirk Hoekstra verhaal komt halen. Met geel komt Moubarak er genadig van af, maar ook Dirk wordt bestraft door de overigens goed leidende scheidsrechter Oosting die enkele minuten later ook Tom Noordhoff op de bon slingert na diens overtreding op Petronia.

Dan breekt het moment aan waarin Jeffrey Bok laat zien dat hij weer helemaal terug is. Tegen VVSB zagen we zijn stijgende vorm al en nu nog de kers op de taart. Eerst stelt  Robert  Steemers Cummings nog op de proef met zijn schot in de 60e minuut maar als Jeffrey drie minuten later op rechts naar binnen komt en ruim buiten de zestien aanlegt is Lisses doelman volstrekt kansloos als de bal over hem heen links in de kruising verdwijnt. Als Ziyech zo scoort gaat het doelpunt de hele wereld over!

Hierna slaan beide coaches aan het wisselen. In een poging een aanval te stuiten raakt Toon geblesseerd en wordt hij vervangen door Jonathan Robertson en even later komt Limon Van den Berg aflossen en bij Lisse komen Siali en Tarani erin voor Noordhoff en Duindam.

Ter Leede wil nog wel meer, we zien een schot van Ben van der Lans en even later van Siali en bij een vrije trap op rechts van Bok moet de keeper de bal nog wegslaan, Limon schampt met het hoofd de bal na een volgende free kick van Steemers, maar er komt geen doelpunt meer al hoopt heel Ter Leede erop in de 95e minuut  bij de laatste vrije trap net buiten de zestien van Lisse.

Wie gaat hem nemen, Bok of Van Otterlo?

De laatste, maar zijn schot vliegt over en dan blaast scheidsrechter Oosting de burenruzie af en kan de derde helft in de kantine beginnen.

Geen mooie wedstrijd, wel spannend en met mooie treffers, vooral die van Jeffrey Bok.

Beide ploegen kunnen zich verzoenen met het gelijkspel.

Volgende week dus de inhaalwedstrijd tegen GOES uit. De voorlaatste wedstrijd van de eerste periode.

Tot dan!

 

Opstelling Ter Leede: Clé Vos de Mooij, Jordly Petronia,  Mike Boelee ©, Dirk Hoekstra ( 52’ geel), Mounir Darrazi, Ben van der Lans,  Toon Zwetsloot ( 67’  Jonathan Robertson),  Ian van Otterlo, Jeffrey Bok, Joey van den Berg (73’ Omar Limon),  Robert Steemers

Opstelling FC Lisse: Erik Cummins ©, David Verwey, Lars Rauws , Ayoub Ait Afkir (12’ Jaap Zwetsloot), Tom Noordhoff (52’ geel, 68’ Oussama Siali) Tom Duindam (83’ Luca Tarani), Boyd Stevens, Jeffrey Klijbroek, Moubarak Adouch (59’ geel), Kubilay Koylu, Jeffrey Antonio Perez Stoof

Scheidsrechter: Marco Oosting

Assistent-scheidsrechter: Maarten Bolwerk (1e) en Ruben Daniël Reinds