Wedstrijdverslag Ter Leede – FC Rijnvogels

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – FC RIJNVOGELS

Zaterdag 12 november 2022 15.00 uur

TER LEEDE SLAAGT NET NIET IN ZIJN INHAALRACE

Toen Edin Bibuljica al in de derde minuut van de tweede helft de 1-4 scoorde gaf niemand nog een cent voor de kansen van de thuisclub die ook in de eerste helft al in dezelfde minuut op voorsprong was gekomen door een mooie actie van Roy van Leeuwen van rechts naar binnen, bekroond met een mooi schot in de linkerbovenhoek. Maar omdat de voorhoede van Roodgeel op dreef was met een actieve Luc de Kruijs, zijn gevaarlijke en snelle broer Marc en de perfecte afmaker Rowdy van der Putten kon Ter Leede al twee minuten later door de laatstgenoemde op gelijke hoogte komen. De Kooltuinbewoners hebben echter een uitstekende ploeg met topscorer Dennis Bakker, de soms onnavolgbare linkerspits Virgil Tjin-Asjoe en centrumspits Sieb Rutgers en hij zorgde halverwege de eerste helft en daarna ruim in de extra tijd voor de 1-2 en de 1-3.

Ondanks de hopeloos lijkende achterstand na de rust gaf Ter Leede allerminst op en met een drietal verse krachten zette het aan en dat resulteerde na een corner en een scherpe voorzet in de 2-4 door een eigen treffer en in de 80e minuut in de aansluitingstreffer door de benutte penalty van aanvoerder Arroyo. Met nog tien minuten zuivere speeltijd en extra tijd probeerde Roodgeel langszij te komen, maar echte doelkansen schiep de ploeg zich niet meer en zo leed het team van trainer Oosterlee in een zeer spannend en aantrekkelijk duel de tweede nederlaag na de goede serie en vindt de ploeg zich terug op de dertiende plek en klimt FC Rijnvogels naar een vijfde of eigenlijk gedeelde tweede plaats met maar een punt minder dan koploper GVVV en dat is wel een heel knappe prestatie voor een promovendus.

Prachtig weer en het veld wordt omzoomd door het thuispubliek en de enthousiast opgekomen Rijnvogelssupporters die zich laten gelden en dat is misschien een medeoorzaak dat de Rijnvogels uit de startblokken schieten en als in de derde minuut Roy van Leeuwen naar binnen zwenkt en niet wordt aangepakt kan hij in de loop ideaal aanleggen en zijn schot in de linkerbovenhoek is onbereikbaar voor doelman De Vries. Nul- één, dat is snel!

Ter Leede wil meteen reageren en Luc de Kruijs geeft voor op zijn broer en Marcs kopbal wordt nog net gered door de linksback, maar uit de tweede aanval is het wel raak: Luc geeft weer voor op Marc, die zet uitstekend voor en Rowdy van der Putten kopt in de achtste minuut de gelijkmaker in.

Hierna raakt verdediger Jansen geblesseerd en komt Vincent Noordam erin en twee minuten later passt Dirk Hoekstra op Luc de Kruijs, die komt naar binnen, schiet maar doelman Augustinus verwerkt de bal tot corner en het schot van Marc dat hieruit volgt pakt hij ook.

Even later schrikt iedereen door een angstig lijkende blessure van Dennis Bakker na contact met aanvoerder Arroyo, de helpers snellen toe, ook Ger Oudshoorn, maar na verzorging kan hij tot opluchting van iedereen toch weer verder.

Een schot van Nino Roffelsen is weer een prooi voor Yannic Augustinus, maar aan de overkant is zijn collega De Vries in de 25e minuut net te laat om de op een steekpassje scherp reagerende Sieb de Zee het scoren (met een lobje) te beletten en staat Ter Leede weer achter.

Beide ploegen blijven aanvallen, uit een prachtige zaalvoetbalactie van Tjin-Asjoe ontstaat een corner en een omhaal van alweer Rutgers en vervolgens krijgt Ter Leede wel vier kansen/ mogelijkheden: een voorzet van Marc de Kruijs kan Rowdy net niet afwerken, Augustinus keert tweemaal een kopbal, de eerste van Tomas Arroyo in de 38e minuut, van Tim Bloemendaal in de 42e, het schot van Nino gaat maar net naast, maar de treffer valt aan de overkant: uit een soort wippertje kopt Sieb de Zee in de vierde minuut van de extra tijd de 1-3 binnen en dan gaan de ploegen rusten.

Kort na de pauze is de defensie van Ter Leede niet attent, Nino Roffelsen probeert tevergeefs de voorzet van links te voorkomen, maar Edin Bibuljica scoort de 1-4.

In de 52e minuut schiet Marc de Kruijs naast, komen Melvin van Stijn, Wesley Goeman en Tomas de Louw erin voor Lucas Leverland, Tim Bloemendaal en Ziad Ouled Haj M’hand en begint Ter Leede aan een offensief. Melvin komt net te laat om te scoren uit een mooie combinatie van Rowdy en Marc, een schot van Luc de Kruijs keer de doelman met de voet en door een prachtige redding voorkomt Augustinus een kopdoelpunt van Rowdy van der Putten. Uit een voorzet van links lijkt hij in minuut 67 wel te scoren, maar het is een own goal van verdediger Ogidi Nwankwo en als Marc de Kruijs in de 79e minuut de zestien binnenkomt, zijn tegenstander poort en dan wordt neergelegd wijs de referee vanzelfsprekend naar de stip en benut Tomas Arroyo zijn tweede penalty.

Drie-vier na tachtig minuten. Kan het nog? Ja, maar het gebeurt niet. Noah Marti, voor Mike van den Steenhoven, slaagt er ook niet in om gevaarlijk te worden en dus blijft het bij 3-4 tot grote vreugde van het Rijnvogelspubliek achter het doel van Mark de Vries.

Weer verlies van Ter Leede ondanks drie treffers en daarmee heeft de ploeg 27 keer gescoord en dat zijn er tien meer dan vorig jaar na veertien wedstrijden. Maar wel weer vier tegendoelpunten en dat maken er 32 in totaal en dat zijn er elf meer dan in 2021. We vallen beter aan, maar we verdedigen minder. Het eerste en vierde doelpunt zijn voorbeelden van gemakkelijk gegeven doelpunten, de tweede misschien ook. Dat zal beter moeten, want zwakke ploegen kent deze divisie niet, VVOG wint zomaar van ASWH en Harkemase Boys van SteDoCo. Het niveau is hoog, we staan nu op plaats dertien, vorig jaar op de zesde plek met 21 punten na twee gewonnen wedstrijden tegen Hoek en SteDoCo, vlak voor de coronastop.

Nu staan de uitwedstrijden tegen ASWH en Barendrecht op het programma. Ook zwaar, maar tegen Sparta Nijkerk en Hoek lukte het uit ook, dus het kan!

Op naar Hendrik-Ido-Ambacht!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra (40’ geel), Ziad Ouled M’hand (59’ Wesley Goeman), Tomas Arroyo ©, Lucas Leverland, (59’ Melvin van Stijn ), Nino Roffelsen, Tim Bloemendaal (59’ Tomas de Louw), Mike van den Steenhoven (83’ Noah Marti (90 + 5’ geel)), Luc de Kruijs, Rowdy van der Putten (73’ geel), Marc de Kruijs (89’ geel)

Opstelling FC Rijnvogels: Yannic Augustinus, Dirk Jan van den Oever © (70’ geel), Kasper Michel, Virgil Tjin-Asjoe (90 + 6’ geel), Dennis Bakker (78’ Julian Dobbe), Roy van Leeuwen, Neville Ogidi Nwankwo, Julian Jansen (12’ Vincent Noordam), Edin Bibuljica (85’ Max de Haas), Sieb Rutgers (85’ Tom Bijen), Leonard de Beste

Scheidsrechter: Rick Sturm

Assistent-scheidsrechter: Menno Winckens en Dennis van Berk