Wedstrijdverslag Ter Leede – FC Rijnvogels

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – FC RIJNVOGELS  zaterdag 02-02-2019 14.30 uur

TER LEEDE VERSLAAT FC RIJNVOGELS IN EEN AANTREKKELIJKE DERBY

Slechts één treffer, maar veel mogelijkheden, kansen en strijd. Het zijn de bezoekers die het best uit de startblokken komen op de Roodemolen en met een schot buitenkant paal zijn zij in de eerste helft het dichtst bij een voorsprong, maar het blijft 0-0 en in de tweede helft trekt de gastheer het initiatief naar zich toe en wordt het overwicht gaandeweg zo groot dat je een thuistreffer voelt aankomen, de kansen komen en in de 73e minuut scoort Jeffrey Bok dan ook. Hierna verzuimt Ter Leede de voorsprong uit te bouwen en vanaf de 82e minuut zijn het de Rijnvogels die nadrukkelijk jagen op de gelijkmaker met een bal op de lat en een redding van doelman Bekkers op een inzet van Jaap van Duijn in de 94e minuut als gevaarlijkste momenten. Maar de gelijkmaker valt niet en zo trekt Ter Leede in deze boeiende achtste ontmoeting aan het langste eind.

FC Rijnvogels heeft een goede ploeg. “Onbegrijpelijk dat jullie zo laag staan”, vertrouw ik teruglopend naar het clubhuis een supporter van de bezoekers toe. Hij beaamt het maar voegt er onmiddellijk aan toe dat je voor goed spel niks koopt en inderdaad het is geen jurysport, alleen de doelpunten tellen en die zijn voor de Kooltuinbewoners nu voor de derde maal achtereen in hun nadeel en dat is een hard gelag.

De bezoekers starten de eerste tien minuten dus uitstekend op de Roodemolen en Ter Leede met Samih Mouchih op de linksbackplaats voor de geblesseerde Jonathan Robertson moet meteen aan de bak. Het eerste schot in de openingsminuut is op links van Jaap van Duijn, gevolgd door een corner op rechts en in de zevende minuut is er weer gevaar voor het doel van Mike Bekkers en het is weer van de nu naar rechts uitgeweken Van Duijn.

Ter Leede doet pas in de negende minuut aanvallend van zich spreken met een voorzet van Jeffrey Bok en in dezelfde minuut een mooie omhaal van Robert Steemers die doelman Verkerk klemvast pakt. In het vervolg zal ook blijken dat praktisch alle hoge ballen, corners, voorzetten en vrije trappen in zijn doelgebied een prooi voor hem zijn. Laag, dat is nog wel eens een probleem bewijst Steven Wajer in de 43e minuut.

Na tien minuten is de aanvalsdrift van de bezoekers geluwd en er ontwikkelt zich een gelijkwaardige strijd met bijvoorbeeld drie corners voor Rijnvogels en vier voor Ter Leede. In de twaalfde minuut krijgt Toon Zwetsloot geel voor een tackle net zonder de bal. Van Scheidsrechter Harold van de Ketterij en niet van de eerder aangekondigde Mike de Bruijn. We zien direct daarop een mooie actie van Ian uitlopend op de eerste corner van Steven Wajer, gevolgd door een tweede en een derde met in de 23e minuut een mooie combinatie tussen Ian van Otterlo en Jeffrey Bok en in diezelfde minuut verzendt Joey Lahouh van rechts een hoge verre bal en de achteruitlopende doelman Bekkers kan hem maar net uit de linkerhoek slaan! Eenzelfde situatie als vorige week bij Jong FC Den Bosch met dit verschil dat Jeffrey er toen als de kippen bij was om in de herneming – zoals de Vlaming dat zo mooi zegt – te scoren. Nu is er geen Rijnvogel om te profiteren.

Er volgen een kopbal van Ben van der Lans, die als centrale verdediger weer een uitstekende partij op de mat legde, in de 25e minuut, een schot van Jaap van Duijn twee minuten later en een mooie aanval van Ter Leede in de 28e minuut met een schot van Bok, een geblokt schot van Ian en een derde corner waarna Robert Steemers de bal hoog inkopt en Bryan Ciacedo de bal met het hoofd niet schampt, maar achterwaarts over kopt. Jammer!

De mooiste kans is voor Rijnvogels wanneer in de 42e minuut de bal uit de doelmond van Ter Leede wordt weggewerkt en Luuk Slegt het leer ineens op de slof neemt en de bal via de rechterpaal achter stuitert. Geen punt, de ploegen gaan rusten.

Ter Leede pakt de tweede helft energiek aan, we zien een schot van Ciacedo naast gaan, uit alweer de tweede corner nu van rechts schampt Toon de bal en moet doelman Verkerk redden,  Ter Leede dringt overduidelijk aan en Rijnvogels kan alleen met een schot van Chadion Melfor iets terugdoen. Uit een verre uittrap van doelman Bekkers in de 56e minuut kan Bok net niet alleen doorgaan en na de eerste wissel Roy van Leeuwen voor Joey Lahouh grijpt Ben van der Lans bij een counter van Rijnvogels uitstekend in en drie minuten later kan een prima combinatie tussen Jeffrey en Ian net niet doeltreffend worden afgerond, maar je voelt dat Ter Leede kan en wil doordrukken.

Dat doet het met Joey van den Berg voor Ciacedo in de 66e minuut en bij Rijnvogels met Robbin van Dijk voor aanvoerder Ricardo de Vlugt, Arie de Vreugd neemt de aanvoerdersband over.

In de 70e minuut krijgt Ter Leede een mooie kans als de opgekomen Rob Zandbergen Ian van Otterlo met een prachtige dieptepass dwars door het middenveld op links wegstuurt en Ian rechts laag inschiet waarna doelman Verkerk de bal net voldoende kan aanraken om de eerste treffer te voorkomen.

De 1-0 komt toch, vlak nadat coach Simons met Jan de Bruin voor Chadion Melfor zijn laatste wissel toepast. Ian speelt weer Jeffrey Bok aan, die dreigt naar binnen te zwenken, maar gaat dan rechtdoor en schiet met links hard en laag richting rechterhoek, de bal wordt door De Vreugd ietwat van richting veranderd en verdwijnt door de benen van doelman Verkerk in het doel.

Goal! Van wie? Jeffrey scoort, maar op het formulier staat e.d achter de naam van aanvoerder De Vreugd.  VOZ geeft hem aan Bok.

Direct hierop kan Jeffrey zijn tweede maken als doelman Verkerk de bal fout in het spel brengt en het doel verlaten is, maar Bok schiet iets te gehaast rechts naast.

Vanaf dan begint Rijnvogels aan een slotoffensief om de gelijkmaker te produceren. In de 82e minuut ontstaat gevaar voor het doel van Bekkers, in de 86e minuut pakt hij een kopbal en in de 90e minuut eindigt de bal na een corner op de lat. Het is nu Ter Leede dat countert, maar niet succesvol en daarom blijft de hoop op de gelijkmaker bij de bezoekers leven, maar die komt niet, want ook de lage, harde inzet van Jaap van Duijn in de 94e minuut wordt door Michael Bekkers gepareerd, het is zijn laatste redding, want daarna fluit scheidsrechter Van de Ketterij af.

Ter Leede  heeft in een zwaarbevochten derby nipt, maar verdiend gezegevierd, want ze hebben er stuk voor stuk hard voor gevochten met Man of the Match Rob Zandbergen en ook een uitstekende Ben van der Lans. Maar eigenlijk doe ik alle anderen daarmee te kort, want het is knap dat er in het veld niets te merken is van de transferperikelen die deze periode onvermijdelijk met zich meebrengt. Allen voor één, één voor allen voor dat ene doel dat door het gelijkspel van Volendam tegen De Jodan Boys weer reëler is geworden en dat hadden we na het verlies tegen Swift misschien niet meer gedacht. Maar ja, met nog twaalf wedstrijden is de competitie nog erg lang, er kan nog van alles gebeuren. We zullen zien, volgende week weer thuis tegen Smitshoek.

Voorwaarts Ter Leede!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©, Rob Zandbergen,  Ben van der Lans, Toon Zwetsloot (12’ geel), Sami Mouchih, Steven Wajer, Ian van Otterlo (90 +4’ geel), Jeffrey Bok, Robert Steemers (85’  Mike Dam), Brayan Mosquera Caicedo  (66’ Joey van den Berg)

Opstelling Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Dirk Jan van den Oever, Arie de Vreugd, Ricardo de Vlugt © (68’ Robbin van Dijk),  Luuk Slegt, Joey Lauhouh (58’ Roy van Leeuwen), Chadion Melfor(73’  Jan de Bruin), Max van Steen, Romano van der Stoep, Jaap van Duijn,  Jesse Driebergen

Scheidsrechter: Harold van de Ketterij