Wedstrijdverslag Ter Leede – FC ‘s-Gravenzande

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – FC ’S-GRAVENZANDE zaterdag 25 mei 2019 14.30 uur

TER LEEDE OVERTUIGEND KAMPIOEN OP DE ROODEMOLEN

Onder het oog van een talrijk publiek speelde Ter Leede een uitstekende finale van dit competitiejaar en mocht het zich de terechte kampioen van de hoofdklasse A noemen. Tegen een toch bepaald vaardig FC ’s-Gravenzande speelde het zeer geconcentreerd, verdedigde met vaak mooie driehoekjes uitstekend uit, terwijl het middenveld met de excellerende Wajer en Robertson het doorgaans sterke middenveld met Twan van Meerten behoorlijk uit de wedstrijd speelde. Voorin was Joey van de Berg weer op dreef, was Omar Limon balvast en ging ook nog met zijn man mee en achterin stond de verdediging als een huis. Slechts eenmaal kon de mee opgekomen Ruben de Groot bijna raak koppen, maar toen was er weer Jonathan die de bal van de lijn kopte. Met één doelpunt voor van Steven Wajer en één erna van Joey van den Berg na een prachtig uitgespeelde counter was dit een zeer verdiende zege, terwijl rond het veld iedereen al wist dat de kaarten nog gunstiger lagen door de achterstand van Volendam tegen de Rijnvogels.

“Nee, geef ze maar niet door”, antwoordde Henk Wisman op de vraag van onze charmante stadionspeaker Olga Klein of ze tijdens de wedstrijd de tussenstanden van Volendam – FC Rijnvogels moest doorgeven. Of tot het eind de spelers niet van de ontwikkelingen op de hoogte waren, waag ik te betwijfelen, maar het was ook al echt niet meer belangrijk, want het team kon geheel op eigen kracht de klus klaren, het slaagde er met prima veldspel glansrijk in om Volendam op afstand te houden en uiteindelijk zelfs op een mooie zes punten voorsprong te finishen.

En de cijfers zijn ook indrukwekkend: 28 punten uit de tien wedstrijden van de derde periode, met de districtsbekerwedstrijden veertien maal achtereen ongeslagen, slechts één gelijkspel, veruit de sterkste defensie die in de laatste tien wedstrijden slechts zeven tegendoelpunten toestond, het prachtige aantal van 67 punten, met zulke cijfers kun je voor de dag komen!

Nadat  Ter Leede de afgelopen jaren net naast het kampioenschap greep kan het trainersduo Wisman-Blankespoor met trots en waarschijnlijk toch ook met een flinke dosis weemoed afscheid nemen van Ter Leede om volgend jaar bij streekgenoot Rijnsburgse Boys verder te gaan: het is hun toch gelukt om Roodgeel naar de derde divisie te loodsen.

En dan terug naar de wedstrijd. Ter Leede in de inmiddels vertrouwde opstelling met onze backs Petronia en Mouchih en voor doelman Bekkers het centrum met Van der Lans en aanvoerder Zandbergen, terwijl die andere aanvoerder Boelee vanaf de bank toekijkt en meeleeft. Daarvoor de controleurs Wajer en Robertson met op tien Van Otterlo en in de voorhoede spits Limon en de buitenspelers Bok en Van den Berg.

De eerste corner is voor de fusieclub als Sami op links met een sliding de voorzet van Patrick Triep voorkomt, daarna volgt al meteen de eerste mooie aanval van Ter Leede als Ian Steven aanspeelt en die vervolgens passt op Jeffrey Bok die zijn man passeert waarna de doelman ingrijpt. We zijn in de vierde minuut en Ter Leede neemt het initiatief.

Als Ian in de achtste minuut Omar Limon aanspeelt is diens schot een te gemakkelijke prooi voor de ervaren doelman Danny Koning, het aangeraakte schot van Van Otterlo een minuut later na een combinatie van Steven Wajer en de opgekomen Rob Zandbergen is gevaarlijker, maar resulteert slechts in de eerste corner op links, zoals steeds genomen door Wajer.

Aan de overkant plukt Bekkers een voorzet van Triep stijlvol, maar in de veertiende minuut heeft hij toch de hulp nodig van Jonathan Robertson om zijn doel schoon te houden: uit een corner van links van Triep kopt de boomlange centrumverdediger Ruben de Groot – nomen est omen – hard in de linkerbovenhoek, maar de bal wordt even hard weggekopt door Jonathan. Dit is zo ongeveer de enige echte grote kans voor de brigade van Richard Elzinga deze middag, meer staat de Ter Leededefensie niet toe.

In deze fase is ‘s-Gravenzande aardig bezig, maar het is toch Ter Leede dat kort hierop scoort. Petronia is op rechts op snelheid doorgekomen en legt op de achterlijn de bal half hoog terug op Steven Wajer, die aarzelt geen moment en zijn nog aangeraakte schot verdwijnt in de rechterhoek en in de 17e minuut kan Ter Leede juichen, het staat 1-0!

En Ter Leede gaat gewoon door. Een boogbal van Joey – als voorzet bedoeld? – verdwijnt op het dak van het doel, even later krijgt hij een kans op rechts, maar pareert Koning zijn schot ten koste van een corner en krijgt Ian in de 34e minuut een grote kans als Joey hem aanspeelt, maar schiet onze druistige middenvelder te gemakkelijk om Koning te verschalken.

Aan de andere kant kopt de ook al zo lange Roy Vermolen, in de dekking van Ian in en kan Michael Bekkers in tweeën controleren en dan is de beurt weer aan Ter Leede met een schot van Sami in de veertigste minuut na een combinatie met Joey en redt De Groot even later na alweer een combinatie van de Sami en Joey en dan fluit na precies 45 minuten scheidsrechter Kuijntjes, die onopvallend en dus zeer goed deze sportieve wedstrijd leidt, af. De ploegen gaan rusten, in Volendam staat het inmiddels 1-1.

Ongewijzigd starten beide teams met als eerste een aardige aanval van Frank Broos, maar de voorzet van Sander Koeleman vliegt hoog over iedereen heen. Er volgt een fase waarin Ter Leede goed verdedigt, maar lijkt te aarzelen, kortom het speelt gecontroleerd, maar niet echt aanvallend. In de 58e minuut krijgt Menno Roodenburg de enige gele kaart van de wedstrijd na een charge op Rob Zandbergen en twee minuten later noteren we eindelijk weer een schot van Omar dat naast vliegt.

De Sport, maar zo heette het vroeger, zet wat meer druk, mag in de 62e minuut een vrije trap nemen, maar daaruit volgt de 2-0 uit een wonderschone counter. Jeffrey breekt op rechts uit, wordt vastgehouden, maar Kuijntjes laat ondanks protesten van de tribune wijselijk doorspelen bedient  op volle snelheid Ian van Otterlo met een steekpass, die gaat alleen op de keeper af is niet zelfzuchtig en ziet dat de op links mee opgekomen Joey van den Berg er nog beter voor staat, legt af en Joey scoort strak, hard en eenvoudig.

Twee-nul! Het kan niet meer stuk zou je zeggen en dat is ook eigenlijk zo. Coach Elzinga gaat wisselen, David Belic en Brian van der Mast komen erin voor Vermolen en Roodenburg, maar er verandert niet veel. In de 68e minuut ruimt Jonathan na dreiging voor het doel met een lange bal resoluut op, vecht Omar zich in het duel om de bal vrij en schiet rechts naast, waar hij misschien beter de vrijstaande Jeffrey Bok had kunnen aanspelen. Na een mooie actie van Jeffrey kan Joey de bal net niet controleren en even later gaat een aardige kopbal van Yuri Westhoff links naast, zo’n beetje zijn enige wapenfeit, want voor de rest zit deze forse spits behoorlijk in de tang bij ons centrale duo.

Met Jan Verduijn komt de laatste wissel er voor ’s-Gravenzande in, in de 79e minuut voorkomt Jordly net op tijd dat invaller Van der Mast gevaarlijk wordt en in de 83e minuut wordt het schot van Jim Gillissen, voor Joey ingevallen, maar net geblokt en even later komt Dirk Hoekstra er voor Sami in en verhuist Jordly naar links.

De laatste mooie aanval is ook voor Ter Leede, als Rob Steven aanspeelt en die een mooie steekpass geeft op Jim die net links naast schiet, een mooie kans op 3-0.

Dat wordt het niet, ook Robert Steemers, voor Omar ingevallen, kan door goed uitlopen van Danny Koning niet scoren en precies na 90 minuten fluit de scheidsrechter af en kan het feest en de uitreiking beginnen!

Ter Leede is kampioen en dat wordt op het veld uitbundig gevierd en later verplaatst zich dat naar het clubhuis.

Wat een mooi en gedenkwaardig seizoen!

En volgend jaar gaan we weer naar Friesland, naar Zeeland, naar Ajax en komen we ook dichter bij huis Lisse weer tegen in de derde divisie!

Maar eerst nog een laatste wedstrijd, op Hemelvaartsdag, aanstaande donderdag om de districtsbeker West 2. Tegen, jawel, weer FC ’s-Gravenzande. Om 14.30 uur bij Vredenburch, Rijswijk.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers,  Jordly Petronia, Rob Zandbergen ©, Ben van der Lans, Sami Mouchih (86’Dirk Hoekstra), Steven Wajer, Jonathan Robertson,  Ian van Otterlo, Joey van den Berg (81’ Jim Gillissen), Omar Limon (74’Robert Steemers), Jeffrey Bok, ,

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot,  Pascal Broch (72’Jan Verduijn)), Roy Vermolen (64’David Belic), Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Menno Roodenburg (58’geel, 64’Brian van der Mast), Frank Broos, Ziko Özdemir (85’ geel)

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes

Assistent-scheidsrechter: Jeremy van der Ley (1e) en Bianca Bussem-Scheffers