Wedstrijdverslag Ter Leede – GOES

WEDSTRIJDVERSLAG Ter Leede – GOES zaterdag 11 september 2021 15.00 uur

TER LEEDE HEEFT GOESTING OP DE ROODEMOLEN

Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk. Dat kenmerkte Ter Leede deze zaterdag! De teamprestatie van de Roodakkers/Van Tongeren brigade leverde in deze tweede thuiswedstrijd weer drie kostbare punten op. Vooral in de tweede helft stond het goed en zagen we een aantal fraaie combinaties die ook nog doelpunten opleverden.

De thuisploeg kwam door een prachtige treffer wel al snel achter, was het daarna even kwijt, maar rechtte de rug en kwam binnen het halfuur op gelijke hoogte. Na de rust werd Ter Leede door enkele omzettingen en het inzetten van Dirk Hoekstra steeds sterker, wat resulteerde in een mooi kopdoelpunt van de laatstgenoemde en een derde treffer van de beweeglijke en creatieve linkerspits Thijs Haarman. In de extra tijd kon invaller Van Hecke nog tegenscoren omdat Tomas Arroyo door de zon letterlijk en figuurlijk geen bal zag, maar kwam de door maximale inzet verworven voorsprong niet meer in gevaar.

Het was Zeeuwse zaterdag op de Roodemolen. Om twaalf uur trad O23 aan tegen Kloetinge O23, dat er in het slot van de wedstrijd in slaagde om op 2-2 te komen en drie uur later maakten zij plaats voor de hoofdmacht van hun buurman GOES. Het leidde tot geanimeerde gesprekken op terras en tribune.

GOES komt voor!

Als scheidsrechter Dogterom het beginsignaal geeft is het Ter Leede dat de eerste aanvallen inleidt met Tomas Arroyo weer achterin, maar nog wel zonder rechtsback Dirk Hoekstra. Ter Leede zet druk, krijgt op rechts een corner, maar bij de eerste de beste aanval van de gasten is het in de zevende minuut meteen raak als nummer elf Kabwe Manengela de bal links net buiten de zestien controleert, wegdraait van zijn tegenstander en de bal met veel gevoel naar de rechterbovenhoek stuurt en de toch niet bepaald kleine doelman De Vries kansloos maakt. Een prachtige treffer!

Ter Leede op achterstand en het is het even kwijt, GOES heeft het initiatief  onder andere door de opkomende rechtsback Jelle Klap en de handige Gianni Tiebosch en pas in de veertiende minuut zien we weer een mooie combinatie van Ter Leede: Thijs Haarman speelt Sami Mouchih aan, die bedient Noah Marti en hij trekt bij de achterlijn goed terug en Bart van der Weijden kan in de doelmond bijna scoren, maar linksback Ralph de Kok weet het hem net te beletten, maar blesseert zich daarbij dusdanig dat hij zich drie minuten later moet laten vervangen door Julian van de Kreeke.

Ter Leede maakt gelijk!

In de 23e minuut schiet Thijs hoog over, vijf minuten later komt hij snel op, wordt ten koste van geel gestuit door doelpuntenmaker Manengela, maar even later staat hij aan de basis van de gelijkmaker als hij Mike van den Steenhoven aanspeelt, die in de zestien doorgaat naar de achterlijn en de bal precies teruglegt op de opkomende Bart van der Weijden die de bal laag en strak in de rechterhoek deponeert.

In het resterende kwartier zien we nog een inzet van Tim Bloemendaal die een prooi wordt voor doelman Lentink en een mooie combinatie tussen Bart, Thijs en Noah die niets oplevert net zo min als een verre en precieze uittrap van Mark de Vries op Noah het succes heeft van veertien dagen eerder tegen FC Lisse en dan gaan de ploegen rusten.

Thuisploeg op voorsprong!

In de rust zien we Dirk Hoekstra zich warmlopen en als de partij hervat wordt neemt hij zijn rechtsbackpositie in, komt Bart op de plek van Sami, en gaat Melvin ook op het middenveld spelen. Het brengt meer balans in het team, maar het eerste gevaar is toch het schot van Manengela, het gaat rechts naast . Hierna krijgt Ter Leede twee corners te nemen en schiet Thijs Haarman na een mooie combinatie te gemakkelijk in. Uit de vierde corner kopt Tomas eerst net mis en even later niet goed genoeg voor een treffer, dat doen Daan Walraven en Dirk Hoekstra tien minuten later veel beter. Als na een mooie aanval het schot van de weer hardwerkende Noah geblokt wordt, neemt Bart de vijfde corner en kopt de hoog opspringende Man-van-de-wedstrijd Daan Walraven uitstekend door op de eveneens hoog springende Dirk Hoekstra en die kopt de 2-1 in! Dat hij zou scoren wist hij zelf al toen hij op vrijdagavond appte dat hij vroeg ging slapen, want hij zou de volgende dag doelpunten gaan maken!

GOES legt zich niet neer bij de achterstand en onder aanvoering van Klap en nummer zeventien Tiebosch wordt het gevaarlijk. Stijn van Biezen komt Mike vervangen, trainer Kevin Hollander vervangt Reza Maipauw door Huib van Hecke, familie van Blackburner Jan Paul van Hecke.

GOES dringt aan, maar Ter Leede scoort in de 86e minuut uit weer een mooie aanval: Bart op Noah, die legt af op Stijn op rechts en hij geeft scherp en laag voor op de vrij instormende Thijs Haarman en die maakt er tot vreugde van heel Ter Leede 3-1 van!

Dat is de beslissing, ook al weet Huib van Hecke in de extra tijd en na een vrije trap naast van Tiebosch nog handig gebruik te maken van de zon als hij de bal over aanvoerder Arroyo wipt en de 3-2 scoort.

Maar de buit is binnen voor een collectief hardwerkend Ter Leede en de tafel kan weer dansen in de kleedkamer.

Chapeau voor een jong team dat ruggengraat toont! Nu nog proberen dit ook uit tegen Ajax te laten zien!

Tot dan.

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Melvin van Stijn (88’ geel, 90 Luca Schut), Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Sami Mouchih (46’ Dirk Hoekstra), Bart van der Weijden, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven (77’ Stijn van Biezen, (91’ geel)), Thijs Haarman, Noah Marti ( 88’ Steven Wajer)

Opstelling GOES: Matthew Lentink, Jelle Klap, Stefan de Bert, Ralph de Kok (17’ Julian van de Kreeke), Ruben Hollemans ©, Gianni Tiebosch, Reza Maipauw (80’ Huib van Hecke), Hiep Nguyen ( 74’ Souffiani el Ouazzani), Francis Kabwe Manengela (28’ geel), Riad Elloukmani, Sven Mbikulu

Scheidsrechter: Thijs Dogterom

Assistent-scheidsrechter: Lars Faber en Sven Rozemeijer