Wedstrijdverslag Ter Leede – GVVV

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – GVVV

Zaterdag 10 december 2022 14.30 uur

WEER THUISVERLIES TEGEN GVVV

Winnen van GVVV, uit of thuis, dat lukt Roodgeel al jaren niet meer. Stonden we in de openingswedstrijd in de rust nog met 2-3 voor, nu was het Quincy Veenhof die al in de tiende minuut op de paal schoot en vijf minuten later met een prachtig schot de 0-1 aantekende. Met die stand gingen de ploegen rusten, ook al omdat het schot van Tim Bloemendaal twee minuten na de Veenendaalse treffer op de lat uiteenspatte.

Direct na de rust was defensie van Ter Leede niet alert, want uit een slim passje kwam Genrich Sillé in de 46e minuut vrij voor doelman Mark de Vries en verdubbelde hij de voorsprong.

Tevergeefs probeerde de thuisploeg deze achterstand te repareren met deze keer Wesley Goeman op het middenveld voor de licht aan de lies gekwetste Mike van den Steen en dat terugkomen niet lukte kwam voornamelijk door het resoluut ingrijpen van de ploeg van coach Gery Vink. Ze stoorden fanatiek, waren sneller op het middenveld en gaven vooral Rowdy van Putten geen meter ruimte, hoe goed hij ook demonstreerde hoe sterk hij aan de bal is. Hier was duidelijk een ploeg aan het werk die de 2-5 thuisnederlaag tegen Barendrecht wilde rechtzetten en proberen de koppositie te heroveren. Verder dan wat afstandsschoten, onder andere van Luc de Kruijs in de 58e en van Dirk Hoekstra in de 65e minuut kwam Ter Leede niet. De ploeg kon niet echt een vuist maken.

Vanaf de 70e minuut wachtte GVVV rustig af en loerde op kansen voor een derde goal. Ook met een drietal wissels, onder meer met een uitstekend invallende Tomas de Louw, kwam Ter Leede niet verder en omdat de goed leidende scheidsrechter Dave de Vries niets wilde weten van een penalty toen de invaller Mike van den Steen in de 70e minuut in de zestien onderuit werd gehaald werd 0-2 de eindstand.

Door de 1-2 winst van ACV tegen DOVO blijft GVVV op doelsaldo tweede en wordt het dus geen winterkoning. Daar zullen ze in Veenendaal niet erg om malen. Voor Ter Leede is het vervelender: door een paar goede uitslagen steeg het team van trainer Niek Oosterlee begin oktober van de vijftiende naar de elfde plek, maar omdat ook onderin punten werden gepakt zijn we voor de winterstop weer terug op deze plek. Het is wel zo dat Staphorst met maar twee punten meer op de tiende plaats staat. Na de winterstop zal de strijd onderin dus in alle hevigheid verder gaan, minstens zo spannend al bovenin.

Tot 21 januari 2023 geen competitie. De selectie traint door, gaat geloof ik nog op trainingskamp en aanstaande woensdag wordt Nino Roffelsen geopereerd en wij wensen hem daarna veel sterkte met het herstel van zijn zware blessure.

En dan in het nieuwe jaar uit naar koploper ACV. Dat wordt een pittige herstart.

Tot dan.

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Ziad Ouled Haj M’hand,  Lucas Leverland (67’ Tomas de Louw), Tim Bloemendaal (77’ Melvin van Stijn), Steven Wajer, Wesley Goeman (67’ Mike van den Steenhoven),  Marc de Kruijs (67’ Bart van der Weijden), Luc de Kruijs (70’ geel), Rowdy van der Putten

Opstelling GVVV: Jan van Willige, Tariq Dilrosun, Mats Grotenbreg, Barry Maguire, Ilias Latif, Quincy Veenhof (72’ Jordi Bitter), Genrich Sillé, Byron Burgering (72’ Jonathan Vergara Berrio), Joeri Potjes ©, Quiermo Dumay, Mart de Jong (78’ Justin Spies)

Scheidsrechter: Dave de Vries

Assistent-scheidsrechter: Jack Koornneef en Gabriël Malki