Wedstrijdverslag Ter Leede – Harkemase Boys

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HARKEMASE BOYS

Zaterdag 30 oktober 2021 15.00 uur

GENOEG KANSEN, GEEN TREFFERS VOOR TER LEEDE

Voetbal kan oneerlijk zijn, of beter lijken want de cijfers hebben altijd gelijk en dus stond na negentig minuten nog steeds de 0-1 op het scorebord en namen de Harkemase Boys de punten mee naar Friesland.

Pech voor de thuisclub: nadat Thijs Haarman en Melvin van Stijn van de toen dominerende thuisploeg al mooie kansen kregen op een voorsprong was één foutje van de altijd zo betrouwbare doelman De Vries voldoende voor het uiteindelijk enige doelpunt in de hele wedstrijd. Na een makkelijke vangbal uit een vrije trap in de 31e minuut liet Mark de bal  als een hete aardappel uit zijn handen vallen en was het voor middenvelder Henny Bouius die er vlakbij stond een koud kunstje om zijn vijfde doelpunt erin te prikken. Kort erop verrichtte De Vries twee knappe reddingen, maar jammer genoeg blijft zo’n misser het meest in het geheugen hangen.

Zowel voor als na de rust bleef Roodgeel jagen op doelpunten, maar de ervaren Friese ploeg bleef degelijk weerwerk bieden en loerde zelf op een mogelijke tweede goal uit een counter. Ter Leede was het na de pauze even kwijt –  Harkemase Boys werd gevaarlijk –  maar herpakte zich en kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar die viel tot verdriet van het thuispubliek niet meer en dus konden alle Harkemasters  met de drie punten de verre terugtocht aanvaarden.

Nadat Pupil van de week Chris Lindhout doelman Jansema gepasseerd heeft – na later bleek als enige – start Ter Leede in de inmiddels vertrouwde opstelling de wedstrijd tegen een Harkemase Boys dat behoudens Joris Voest met hetzelfde elftal begint als in het met 2-1 gewonnen midweekse KNVB-bekerduel tegen DOVO. De Harrekieten blijken overigens de gehele wedstrijd fit genoeg om de thuisploeg goed partij te bieden, maar het is wel Ter Leede dat het initiatief meteen na het beginsignaal naar zich toe trekt en al in de derde minuut krijgt Thijs Haarman een prachtige kans op de 1-0 als Melvin van Stijn de bal van rechts laag en scherp voorzet en onze linkerspits de bal vlak naast de verkeerde kant van de linkerpaal schiet. En terwijl Ter Leede O23 na hun met 3-1 gewonnen partij tegen HBS O23 met een broodje kroket hun vaste stek op de tribune inneemt komt Mike van den Steen in de tiende minuut na een aardige aanval de zestien in, maar ziet zijn gekraakt schot links naast gaan. Kort hierop krijgt Van Stijn de bal terug en schiet op doel, helaas recht in de handen van doelman Jansema.

Hierna mag de thuisploeg kort na elkaar vijf corners nemen dat alleen uit de vierde resulteert in een mooi schot van Mike van den Steen dat echter alleen de vijfde Ecke oplevert.

Hierna komen de gasten er beter in en krijgen ze uit aanvallen drie corners voordat Mike Bekooij in de 28e minuut weer eens kan voorzetten, maar te hoog voor de inlopende aanvoerder Arroyo.

Als nr. 24 Berwout Beimers onze linksback Mounir Darrazi ongestraft mag neerleggen, iets wat hij gedurende de gehele wedstrijd meermalen doet, veroorzaakt Melvin met opzet een vrije trap om te onderbreken en uitgerekend deze free kick levert zoals beschreven de enige treffer van deze middag op. Tot de rust zien we behalve de reddingen van De Vries niet veel vermeldenswaardigs.

Ongewijzigd pakken de ploegen de partij na de thee weer op, na de zesde corner van Ter Leede zijn het de gasten die door een gevaarlijk schot bijna scoren, komen spitsen Shaquille Prijor en Noah Marti erin om de aanvalskracht te versterken en krijgt één van onze gevaarlijkste aanvallers, opkomende rechtsback Dirk Hoekstra na een hakje van Bart van der Weijden en een pass van Mike Bekooij in minuut 59 zijn eerste kopkans. Via de grond stuitert de bal over. In de 85e minuut krijgt hij zijn herkansing uit een pass van Noah Marti, hij kopt keihard in, maar niet in het doel, maar in het gezicht van verdediger Iloba Achuna die daarna even groggy naar de grond gaat. Marti krijgt trouwens zelf krijgt zijn kans in de 67e minuut, kapt, maar ziet zijn schot geblokt.

Ter Leede dringt aan, Bart van der Weijden komt in minuut 74 op snelheid de zestien binnen, gaat neer, maar arbiter Paarhuis ziet er een aanvallende fout in, de ingevallen Feyo Glim wil in de 85e minuut de bal in de zestien inschieten, maar kapt en kapt en dan is de doelkans verkeken en als laatste wapenfeit kopt Mike Bekooij in de 89e minuut uit een voorzet van Steven Wajer de bal over.

Goed gespeeld, maar helaas, geen treffer voor Ter Leede deze middag. Wie weet kan de ploeg zich volgende week uit tegen Odin ’59 wel belonen.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (75’ Steven Wajer), Mike van den Steenhoven(  59’ Shaquille Prijor), Melvin van Stijn (75’ Feyo Glim), Tim Bloemendaal (70’ geel), Thijs Haarman (59’ Noah Marti), Mike Bekooij

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Iloba Achuna, Jelle Jan de Graaf, Gerald Postma, Kian Visser (66’ Arnout Bentum), Henny Bouius © (89’ Willem Huizing), Mark Bruintjes, Max de Jong, Jhurrey Margaritha, Mart Dijkstra, Berwout Beimers ( 77’ Dennis van Duinen)

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: Brett Smets en Ruben Daniël Reinds