Wedstrijdverslag Ter Leede – Harkemase Boys

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HARKEMASE BOYS

Zaterdag 10 september 2022 15.00 uur

EEN HANDVOL TERLEURSTELLINGEN

Ook de vijfde competitiewedstrijd levert Ter Leede geen punten op en zo vinden we Roodgeel na dit duel in de kelder van de derde divisie terug op de laatste plaats met slechts één schamel puntje en dat is ons dit millennium en zelfs in het Topklassejaar niet overkomen toen de vijfde competitiewedstrijd met 2-1 werd gewonnen van Kozakken Boys.

Derhalve, een zeer deprimerende start voor spelers, staf èn aanhang.

Hoe komt het?

Tja, daar zal wel heel veel over nagedacht en gediscussieerd worden. Dit keer maar één treffer tegen, maar nu voor het eerst geen eigen score en dat is misschien typerend: alles werd gedaan om een doelpunt te voorkomen, ten koste van de eigen opbouw en aanval. Veelvuldig werd de lange bal gezocht, Rowdy van der Putten deed zijn best, stoorde als een van de weinigen voorin, maar putte zich daarmee ook uit. Harkemase Boys zette eerder druk en Ter Leede was mede daardoor de bal steeds snel kwijt. Eigenlijk misten we de echte strijdlust, de zin om de tegenstander brutaal en onbevangen vast te zetten, op te jagen en zo het initiatief te verwerven. De angst voor de tegengoal regeerde.

Na de minuut stilte voor Jaap Verbeek, die ik overigens behalve als de grondlegger van Ter Leedes vrouwenvoetbal ook nog kende als de doelman van de A-junioren van Ter Leede in de begin zestiger jaren van de vorige eeuw, startte Ter Leede aardig met een corner in de tiende minuut en twee minuten later met een kaats met Marc de Kruijs en weer even later een kopbal van Rowdy van der Putten na een aardig hakje van Melvin van Stijn die een prooi werd voor doelman  Joep van der Haar. Na een kwartier scoort Rowdy uit een voorzet van Dirk Hoekstra wel, maar wordt de treffer wegens buitenspel afgekeurd.

Hierna volgt de periode waarin de Harekieten meer druk zetten, Berwout Beimers zich op rechts laat terugzakken en vandaaruit zijn goede passes verzendt. De thuisploeg kan niet meer fatsoenlijk opbouwen en pas in de 36e minuut creëert hij weer een kans als doelman De Vries na de eerste corner van Harkemase Boys de bal uitschiet naar Rowdy van der Putten, deze doorspeelt naar Luc de Kruijs en die een schot afvuurt dat echter gepakt wordt door Van der Haar.

Verder niets opmerkelijks en de teams gaan met 0-0 rusten.

Na de rust met Bart van der Weijden voor Luc de Kruijs aanvankelijk hetzelfde beeld, maar zo tegen de 60e minuut komt er wat leven in de Ter- Leedebrouwerij als weer na een corner voor de Boys door een uitval Rowdy van der Putten op links de wegsprintende Marc de Kruijs aanspeelt, deze de zestien binnenkomt en – waarom schiet hij zelf niet! – scherp voorzet, maar de bal nog net wordt weggegleden door een verdediger. Één van de weinige kansen echt weg. Hierna is de thuisploeg met Steven Wajer voor Mike van den Steenhoven enige tijd goed bezig zonder echte kansen te krijgen, maar in het laatste kwartier lijkt de fut er een beetje uit te zijn en worden de gasten steeds sterker en krijgen ze in de 77e minuut een prachtige kans op de voorsprong, maar na een eerste redding van Mark de Vries gaat de volgende kopkans links naast.

Met Noah Marti voor de moegestreden Van der Putten en Oscar Minnaard voor de geblesseerde linksback Lucas Leverland probeert de staf nog de bakens te verzetten, maar in de 82e minuut scoort Harkemase Boys na de vierde corner “dan toch de 0-1 “ zoals omroepster Olga het verwoordt: eerst weet Melvin van Stijn de bal nog uit het doel te koppen, maar de actieve nummer 20 Jhurrey Margaritha benut de rebound .

Die voorsprong geeft het team van Wim Bakering niet meer weg, ondanks de geblokte schoten van de goed ingevallen Noah Marti, de kopbal over van Melvin – zijn broer Rowdy scoorde in O-23 wel! – uit een voorzet van Hoekstra en drie geblokte schoten achtereen  in de 87e minuut van weer Marti en ook van Nino Roffelsen.

Nadat  Berwout Beimers in de laatste minuut het enige geel van deze wedstrijd krijgt omdat hij de bal wegschiet na een fluitsignaal beëindigt de goed leidende scheidsrechter  Kraak na drie minuten extra de wedstrijd en hebben de Harekieten weer in de Bollen/Duinstreek gewonnen en nemen ze de dure punten mee naar huis tot diepe teleurstelling op de Roodemolen.

Aanstaande zaterdag uit tegen SteDoCo. Dat geeft weer nieuwe kansen op succes. Makkelijk is dat natuurlijk niet, maar wel mogelijk als Ter Leede zichzelf en het goede spel weet terug te vinden.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Nino Roffelsen, Lucas Leverland (78’ Oscar Minnaard), Tim Bloemendaal, Luc de Kruijs (46’ Bart van der Weijden), Mike van den Steenhoven (62’ Steven Wajer), Melvin van Stijn, Rowdy van der Putten (78’ Noah Marti), Marc de Kruijs

Opstelling Harkemase Boys: Joep van der Haar, Milan de Koe, Iloba Achuna, Joris Voest ©, Jelle Jan de Graaf, Gerald Postma, Sven Hazewinkel (62’ Stefan Deuling), Joris Adams ( 52’ Jari Slort), Jhurrey Margaritha, Mees Gootjes, Berwout Beimers (89’ geel)

Scheidsrechter: John Kraak

Assistent-scheidsrechter: Jack Koornneef en Rene Broekman